Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεργασία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη για τις ζημιές που προκλήθηκαν από το χαλαζοφόρο μπουρίνι που έπληξε την Άρνισσα και την Αγία Φωτεινή στις καλλιέργειες μήλων



Επικοινωνία είχαν σήμερα το πρωί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη με την Προϊσταμένη του καταστήματος ΕΛΓΑ στην Βέροια κ. Μ. Παππά για τις ζημιές που προκλήθηκαν χθες βράδυ από το χαλαζοφόρο μπουρίνι που έπληξε την  Άρνισσα και την Αγία Φωτεινή στις καλλιέργειες μήλων που αυτή την στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.

Η κ. Τζάκρη μετέφερε στην κ. Παππά την απόγνωση των μηλοπαραγωγών της Αγίας Φωτεινής που ενώ διενήργησαν όλες τις καλλιεργητικές εργασίες και τις αναγκαίες δαπάνες είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να καταστρέφονται ολοσχερώς  μέσα σε μερικά μόνο λεπτά και την απογοήτευση των μηλοπαραγωγών της Άρνισσας η οποία επλήγη για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα από το ίδιο καιρικό φαινόμενο (ανεμοθύελλα που συνοδεύονταν από χαλάζι) και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να αρχίσουν άμεσα οι εκτιμήσεις, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν οι αποζημιώσεις, οι οποίες στην συγκεκριμένη περίπτωση θα αποτελούν και το μοναδικό εισόδημα των μηλοπαραγωγών στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν.
Η κ. Παππά ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι στην μεν περιοχή της Άρνισσας βρίσκονται ήδη γεωπόνοι εκτιμητές, οι οποίοι διενεργούν εκτιμήσεις στην περιοχή που επλήγη από την θεομηνία στις 14 Αυγούστου, οι οποίοι θα προβούν στις αναγκαίες επισημάνσεις, ώστε να συνεχιστούν οι ήδη διενεργούμενες εκτιμήσεις, ενώ αύριο το πρωί κλιμάκιο με γεωπόνους του ΕΛΓΑ θα βρεθεί στην Αγία Φωτεινή για τις αναγκαίες επισημάνσεις και αφού οι παραγωγοί υποβάλουν τις αιτήσεις ζημίας να αρχίσουν οι εκτιμήσεις εντός της εβδομάδας από τους γεωπόνους του Οργανισμού.
Η κ. Τζάκρη ρώτησε την κ. Παππά αν κρίνει σκόπιμη την μεταφορά γεωπόνων από άλλες υπηρεσίες ώστε να υποβάλει το σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και η κ. Παππά την διαβεβαίωσε ότι στο εκτιμητικό έργο θα προβούν οι γεωπόνοι της τοπικής υπηρεσίας που έχουν εμπειρία στην καλλιέργεια του μήλου.
Τέλος η βουλευτής δήλωσε ότι θα παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της με την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες και θα παρεμβαίνει όποτε αυτή παρεκκλίνει χρονικά ή ουσιαστικά.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)