Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγέλει τους διαπλεκόμενους ο Λαφαζάνης





Για μεθοδευμένη επιχείρηση φίμωσης της Λαϊκής Ενότητας κατήγγειλε την υπηρεσιακή κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην εισαγωγική του ομιλία κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις της «Λαϊκής Ενότητας», ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη.


Όπως τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, η υπηρεσιακή κυβέρνηση, κατ' εντολήν του μνημονιακού κατεστημένου και του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισε αυθαίρετα και αντισυνταγματικά την Λαϊκή Ενότητα  από την προεκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων και ταυτόχρονα παραχώρησε σε αυτήν το μικρότερο τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο απ' όλα τα κόμματα. Οι μεθοδεύσεις αυτές, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, αποκαλύπτουν τα μετεκλογικά σχέδια που έχει η τετρακομματική του μνημονίου, με τους δύο πρωταγωνιστές της: τη ΝΔ και τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ. «Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος και θα νικήσουμε», κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης.

Ολόκληρη εισαγωγική τοποθέτηση του Π. Λαφαζάνη έχει ως εξής:

«Να σας καλημερίσω όλους και όλες σας, να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους του Τύπου, τους δημοσιογράφους, πρόσωπα γνωστά, γνώριμα από παλιά, από κοινές προσπάθειες που έχουμε κάνει για την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Να σας ευχαριστήσω λοιπόν θερμά που είστε μαζί μας σήμερα, για να μας βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια να ενημερώσουμε για τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας τον ελληνικό λαό. Η παρουσία σας για μας είναι τιμητική, δεν είναι συμβολική. Καταλαβαίνουμε ότι ο ρόλος των ΜΜΕ είναι πάρα πολύ κρίσιμος, ειδικά των δημοσιογράφων, και ξεχωρίζω πάντα τους δημοσιογράφους από την ιδιοκτησία των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των διαπλεκόμενων καναλιών. Οι δημοσιογράφοι είναι πρώτα από όλα εργαζόμενοι, κάνουν τη δουλειά τους. Κάνουν σκληρή προσπάθεια να ανταποκριθούν στο έργο τους για το καλό του ελληνικού λαού και το καλό της δημοκρατίας. Από αυτή τη σκοπιά χαιρετίζουμε την παρουσία όλων σας και τη θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική.

Είμαι χαρούμενος που είμαι στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι εργατομάνα. Η Θεσσαλονίκη είναι η καρδιά της Ελλάδας. Δεν είναι η συμπρωτεύουσα, είναι η καρδιά της Ελλάδας. Είμαι ιδιαίτερα λοιπόν χαρούμενος που εγώ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου όλη η αντιπροσωπεία μας είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη και μπορούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας. Ήμουν και προχτές στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, την μέρα της διαδήλωσης. Ήταν μια μεγάλη διαδήλωση με ένα θαυμάσιο νεανικό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, που βροντοφώναξε ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην εθνική υποτέλεια, ενάντια στη λιτότητα, ενάντια στη φορολεηλασία αυτής της χώρας. Ήταν ένα νεανικό μπλοκ που είχε στην προμετωπίδα του ένα μεγάλο «όχι» . Είναι το «όχι» που είπαμε πρωτοπόρα στο δημοψήφισμα, είναι το «όχι» που είπαμε στα μνημόνια στη Βουλή, είναι το «όχι» που θέλει να συνεχίσει η Λαϊκή Ενότητα μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη. Μέχρι τη νίκη της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα. Είμαστε μαζί σας, όχι από υποχρέωση, αλλά από ένα μεγάλο καθήκον, τιμητικό καθήκον για εμάς: Να παρουσιάσουμε τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Πιστεύουμε ότι η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να αναδειχθεί σε μια μεγάλη δύναμη από τις εκλογές και να παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να φύγουμε από την μνημονιακή υποδούλωση. Και επιτρέψτε μου να πω πριν κλείσω ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν και είναι εντελώς απαράδεκτα. Εδώ γίνεται μια προσπάθεια από την κατά τα άλλα υπηρεσιακή κυβέρνηση να αποκλείσει τη Λαϊκή Ενότητα από βασικά, θεμελιώδη ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Θεωρούμε αδιανόητο κάποιοι να αποφασίζουν ότι η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η τελευταία από τα κοινοβουλευτικά κόμματα ως προς τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο των κομμάτων. Αυτό από πού προκύπτει; Από τις αυθαιρεσίες μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης που φαίνεται ότι είναι εντολοδόχος της ΝΔ και του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ, ή του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ; Από εκεί παίρνει εντολές η υπηρεσιακή κυβέρνηση και λέει «τον λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην Λαϊκή Ενότητα», παρόλο ότι είμαστε το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα; Με ποιο δικαίωμα λοιπόν το κάνει αυτό; Όταν παίρνουμε την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, πώς είναι δυνατόν η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μας βγάζει τελευταίους και με σχεδόν μηδέν τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο;

Συμβαίνει όμως και μια άλλη αυθαιρεσία: Η Λαϊκή ενότητα αποκλείστηκε πλήρως από κάθε προεκλογική κρατική χρηματοδότηση. Γιατί την απέκλεισαν την Λαϊκή Ενότητα; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη δημοκρατία; Και την ίδια στιγμή δίνουν προεκλογική χρηματοδότηση σε κόμματα τα οποία χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, φέσι στον ελληνικό λαό, που δεν τα πληρώνουν κιόλας, και δανείστηκαν, πήραν δάνεια χαριστικά, με απαράδεκτους όρους, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες και πλαίσια.

Η διαπλοκή θριαμβεύει εδώ, βεβαίως. Και ένα κόμμα που δεν έχει οικονομικά μέσα, ένα μέτωπο που μόλις εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή και δίνει μάχη σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση, πρέπει να αποκλειστεί. Ίσως γιατί είναι το μόνο που διαθέτει ρεαλιστική εναλλακτική αντιμνημονιακή πρόταση. Τα καταγγέλλουμε όλα αυτά. Καταγγέλλουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που δεν είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση, αυθαιρετεί και παίρνει αποφάσεις μονόπλευρες και αποκαλύπτει το μετεκλογικό σχέδιο που έχουν σήμερα οι μνημονιακές δυνάμεις, η τετρακομματική του μνημονίου, με τους δύο πρωταγωνιστές του, τη ΝΔ και τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ. Τα καταγγέλλουμε όλα αυτά, δεν τα αποδεχόμαστε, θα κάνουμε αγώνα για την ανατροπή τους. Και φυσικά θα ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούν να μας φιμώσουν. Κανένας δεν μπορεί να μας φιμώσει. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος και θα νικήσουμε. Σας ευχαριστώ»


1 σχόλιο:

  1. Η Χρυση Αυγη τι πρεπει να λεει βρε "αρχιδημοκρατη " αν εσυ μιλας για φιμωση ???? Σε κανανε τριτο κομμα στο αρπα-κολα και ολα τα καναλια σε εχουν στα οπα-οπα και πρωτη μουρη !! Δηλαδη ...κανεις σαν τον γατο ....εμ γ@μ..ει εμ γκρινιαζει .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)