Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας








Στο περιθώριο του εκπαιδευτικού Σεμιναρίου της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με θέμα «Σύγχρονες Μορφές Ηγεσίας στην Εκπαίδευση» που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα (2/10/15), ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης
είχε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Διοίκησης και Διευθυντή της έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητή Αιμίλιο Σολωμού και τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Διευθυντές Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης κκ. Νικόλαος Τσαλικίδης και Κωνσταντίνος Κούγκας αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής του ολοήμερου δημοτικού σχολείου Καλής κ. Φώτης Βασιλείου.

Ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συζήτησε με την αντιπροσωπεία την προοπτική και τις δυνατότητες εκπαιδευτικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για εξωστρέφεια και καινοτομία που προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει η Ελλάδα με την Κύπρο και τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προκύψουν μέσα από δράσεις συνέργειας, αξιοποιώντας τη φιλία και την ομοψυχία μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων.

Στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε μάλιστα και την ανάπτυξη μίας ειδικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό που υλοποιεί με επιτυχία το Πανεπιστήμιο του Darwin (Αυστραλία) το οποίο πρόσφατα ίδρυσε έδρα Ελληνικών σπουδών, με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ελληνικής ομογένειας.

Η αντιπροσωπεία χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση και συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη καθώς οι προτάσεις και ιδέες για ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών είναι επίσης ενδιαφέρουσες και σημαντικές.

Ακόμη, η αντιπροσωπεία εξέφρασε την ικανοποίησή της από τη φιλοξενία και διάθεση συνεργασίας των τοπικών αρχών και την πολύ θετική ανταπόκριση των εκπαιδευτικών κι άλλων ενδιαφερόμενων πολιτών στο εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένονται κι άλλες δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, μέσα από τη λειτουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις Επιστήμες της Αγωγής στο οποίο συμμετέχουν πολλοί Έλληνες φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)