Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ξανά στα «μαχαίρια» Δ. Μπίνος-Χ.Χουρσόγλου




Νέα κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου και του Συμβούλου της παράταξής του Χρήστου Χουρσόγλου. Αιτία αυτή τη φορά η μεταφορά γραφείων  της κοινωνικής δομής ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ από τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου στην Αριδαία.
Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 97,1 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Χ. Χουρσόγλου επέκρινε τον Δήμαρχο Δ. Μπίνο  και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Χ. Γεωργίου για αυτή τους την ενέργεια , Χρησιμοποίησε μάλιστα σκληρές εκφράσεις , κατηγορώντας τους για αντιδημοκρατική και ολοκληρωτική συμπεριφορά. Μάλιστα δεν γνώριζε κανένας τίποτα, Ούτε ο ίδιος , ως δημοτικός σύμβουλος ,ούτε και το τοπικό συμβούλιο.

«Με μεγάλη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα το πρωί , ότι συνεργεία του Δήμου Αλμωπίας λεηλάτησαν – μετέφεραν τα γραφεία των κοινωνικών δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου στην Αριδαία.
Χωρίς να ενημερώσουν Τοπικό Συμβούλιο, Πρόεδρο, Δημοτικούς Συμβούλους της Δ.Ε. Εξαπλατάνου, αντιγράφοντας έτσι τη διοίκηση του κ. Πασόη και εφαρμόζοντας το μοντέλο διοίκησής του ξεσκίζοντας κάθε έννοια αυτοδιοικητικής δημοκρατικής λειτουργίας και σε κάθε περίπτωση κοινής λογικής. Τελείως αδικαιολόγητα , αψυχολόγητα και με την μορφή επιχείρησης κομάντο  προέβησαν στη μεταφορά των γραφείων. Αν ο αιρετός προϊστάμενος  της κοινωνικής δομής , αδυνατεί να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα , δεν φταίει σε τίποτα  η περιοχή, ούτε και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα », τόνισε.

«‘Η δημοτική αρχή ξεχνώντας όλα αυτά που έχει διακηρύξει  δημόσια περί ισόρροπης ανάπτυξης – συνεννόησης με Τοπικά Συμβούλια, Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικές Κοινωνίες, συναγωνίζεται την  προηγούμενη διοίκηση  και προσπαθεί να την προσπεράσει στην καταστροφή του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου. Επιδίδεται σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να προλάβει να εφαρμόσει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που διακήρυττε προεκλογικά . »,συνέχισε.
Ο. Χουρσόγλου κατήγγειλε ως Δημοτικός Σύμβουλος προκλητική  την συμπεριφορά του προέδρου της ΔΗΚΕΑ Χ. Γεωργίου, αφού του ζήτησε πρώτα να σταματήσει τη μεταφορά επισκεπτόμενος το παλιό Δημαρχείο Αριδαίας και αρνήθηκε προφασιζόμενος ότι έχει απόφαση του Δ.Σ. και δεν μπορεί να την αναιρέσει.
Έκανε ακόμα γνωστό ότι επισκέφθηκε τον Δήμαρχο μαζί με μέλη του τοπικού συμβουλίου Εξαπλατάνου  και τον Δημοτικό Σύμβουλο Δ Ασβεστόπουλο, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση.
Ο Δήμαρχος όμως κάλυψε πλήρως τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ , χαρακτηρίζοντας την απόφαση ορθή.  Μεταξύ άλλων κάλεσε ξανά από το ραδιόφωνο από τον Δήμαρχο έστω και την ύστατη ώρα να ακυρώσει την απόφαση αυτή ,που μόνο επιζήμια είναι για όλους ,δείχνοντας έτσι στην πράξη την κοινωνική του ευαισθησία απέναντι σε εργαζομένους – κατοίκους του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου αλλά και παραμένοντας πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.. Προειδοποίησε ακόμα ότι ο κόσμος κρίνει και ότι ο καιρός περνά γρήγορα , έστω και αν υπάρχουν άλλα τρεισήμισι χρόνια της θητείας τους.  
Τέλος, κάλεσε τους  Δημοτικούς Συμβούλους να πάρουν σαφή θέση απέναντι στις καθεστωτικές αντιλήψεις και αποφάσεις και στην αλαζονεία του Πρόεδρου της ΔΗΚΕΑ Χ.  Γεωργίου.


Εκφράζω την στήριξή μου στην απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας σχετικά με την μετεγκατάσταση δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία, στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας και της αποδοτικότητάς τους.

Ως Δημοτική Αρχή αποδείξαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ότι όχι μόνο δεν υποβαθμίζουμε την Δ.Ε. Εξαπλατάνου, αλλά ορίσαμε Αντιδήμαρχο με έδρα τον Εξαπλάτανο και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες. Σε αυτά τα πλαίσια, μεταφέρουμε και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πρώην Δημαρχείο Εξαπλατάνου και αυτή είναι η απάντησή μας στην καταστροφολογία που θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν.

Για ό,τι κάνουμε, έχουμε ως μοναδικό γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και όχι μεμονωμένες απόψεις και θέσεις που εξυπηρετούν μόνο προσωπικά συμφέροντα. Είμαστε οι πρώτοι που αναδείξαμε το σπουδαίο έργο και σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι», τη στιγμή που την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο παρακαλούσαν για να πληρωθούν ακόμα και με 10 μήνες καθυστέρηση, δεν είχαν ούτε τα είδη πρώτης ανάγκης για να λειτουργήσουν και πολλές φορές αναγκάζονταν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Όλα αυτά δεν θα πρέπει να τα ξεχνούν και να σέβονται τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της Διοίκησης.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Μιλώντας αμέσως μετά στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΊΑ ο Δήμαρχος Δ. Μπίνος , κάλυψε τον Χ. Γεωργίου, χαρακτηρίζοντας απόλυτα ορθή την απόφαση για την μεταφορά  που έγινε. Διευκρίνησε δε , ότι ήταν απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και όχι προσωπικά του προέδρου.
Ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Εξαπλατάνου , ήταν ενήμερος για την μεταφορά. Όσο για τον Χρήστο Χουρσόγλου , τον κάλεσε να συμμετέχει στα προσυμβούλια και να ενημερώνεται.
«Εκφράζω την στήριξή μου στην απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας σχετικά με την μετεγκατάσταση δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Εξαπλάτανο στην Αριδαία, στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας και της αποδοτικότητάς τους. », είπε
Απαντώντας στα περί ισόρροπης ανάπτυξης των δύο δημοτικών ενοτήτων υποστήριξε:
«Ως Δημοτική Αρχή αποδείξαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ότι όχι μόνο δεν υποβαθμίζουμε την Δ.Ε. Εξαπλατάνου, αλλά ορίσαμε Αντιδήμαρχο με έδρα τον Εξαπλάτανο και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες. Σε αυτά τα πλαίσια, μεταφέρουμε και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πρώην Δημαρχείο Εξαπλατάνου .Κα αυτή είναι η απάντησή μας στην καταστροφολογία που θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν.»
«Για ό,τι κάνουμε, συνέχισε ο κ Μπίνος έχουμε ως μοναδικό γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και όχι μεμονωμένες απόψεις και θέσεις που εξυπηρετούν μόνο προσωπικά συμφέροντα. Είμαστε οι πρώτοι που αναδείξαμε το σπουδαίο έργο και σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι», τη στιγμή που την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο παρακαλούσαν για να πληρωθούν ακόμα και με 10 μήνες καθυστέρηση, δεν είχαν ούτε τα είδη πρώτης ανάγκης για να λειτουργήσουν και πολλές φορές αναγκάζονταν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.  Κανένας κάτοικος της περιοχής δεν πρόκειται να στερηθεί τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης κοινωνικής δομήςΌλα αυτά δεν θα πρέπει να τα ξεχνούν και να σέβονται τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της Διοίκησης.»
Σύντομα και εκ του αποτελέσματος θα φανεί η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης, κατέληξε.

1 σχόλιο:

  1. σαν πολύ ασχολιέστε με τον Εξαπλάτανο.Η Φούστανη είναι το κέντρο των χωριών της Ανατολικής Αλμωπίας. Και γεωγραφικά και ιστορικά. Επιτέλους λίγη λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)