Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Όλη η Ευρώπη μια αγγαλιά








Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή  έχει η πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), η οποία συντονίζει την Ανθρωπιστική Εκστρατεία
Συγκέντρωσης Τροφίμων Και Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τους Πρόσφυγες, στις εκδηλώσεις για την εθνική ημέρα της Ελλάδας σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της έκθεσης EXPO 2015 στο Μιλάνο.
Την Πρωτοβουλία αγκάλιασαν και υποστήριξαν ενεργά από την πρώτη στιγμή το Ευρωπαϊκό και το Ιταλικό Περίπτερο, η Περιφέρεια της Σικελίας, το ffdCoop, το μεγαλύτερο συνεργατικό super market της Κεντρικής Ευρώπης.
Όλοι πέρα από την υποστήριξη και συνεισφορά τους έχουν τοποθετήσει και σημεία συγκέντρωσης  στα περίπτερά τους στην EXPO 2015 και θα συγκεντρώνουν τις δωρεές για την πρωτοβουλία. Το ffdCoop παράλληλα έχει κάνει σημεία συγκέντρωσης τα super markets στο Μιλάνο.
Επίσης από το Bio-Mediterraneum Cluster  όλοι οι υπεύθυνοι των περιπτέρων δεσμεύτηκαν να διαθέσουν μετά τη λήξη της EXPO στις 31 Οκτωβρίου όλον τον επαναχρησιμοποιούμενο εξοπλισμό των περιπτέρων τους, στις δομές υποδοχής των προσφύγων στη Σικελία. 
Να υπενθυμίσουμε ότι το Θέμα της EXPO 2015 ήταν «Θρέφοντας Τον Πλανήτη – Ενέργεια για Ζωή».
Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ιταλίας κα Σύλβια Βέλο στον χαιρετισμό της τόνισε : «ότι η Ελλάδα και η Ιταλία προώθησαν πολιτικές στην Ευρώπη για την βελτίωση του κοινού μας σπιτιού. «Η κληρονομιά της EXPO 2015 συνέχισε η κα Βέλο,  είναι ένα μανιφέστο για όλους τους κατοίκους του κόσμου ενάντια στην πείνα και την υπερκατανάλωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)