Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ίδρυση χορευτικού τμήματος στην Όρμα.





ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΡΜΑΣ



 Ο Σύλλογος Γυναικών Όρμας αυξάνοντας  τις  δραστηριότητες του προχώρησε στη δημιουργία χορευτικού τμήματος.

Όλες οι γυναίκες του χορευτικού τμήματος συγκεντρώθηκαν το Σάββατο  και φόρεσαν για πρώτη φορά την παραδοσιακή τους φορεσιά  και στην συνέχεια βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες, χορεύοντας και τρεις χορούς στο τέλος.
Σύμφωνα με την  πρόεδρο του συλλόγου Σταυρούλα Κώστα  τα φορέματα αυτά  τα φορούσαν οι γυναίκες στην Όρμα και χρονολογούνται πάνω από 80 χρόνια.




















7 σχόλια:

  1. Θερμά συχαρητήρια μπράβο σας ΚΥΡΙΕΣ!!
    Θα περιμένουμε και την πρώτη σας εμφάνιση!! Σας εύχομαι υγεία πάνω από όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο , γιαυτό ξεχωρίζει η Όρμα απο το ανταγωνιστικό Λουτράκι που ειναι απομίμηση σε οτι κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να μας πεις από πιο μαχαλά είσαι, από Κύρουβα μάλα, Σαμάντουβα μάλα ...... από το άνω Λουτράκι η από το κάτω Λουτράκι.... έτσι ήτανε το Λουτράκι κάποτε φίλε μου. ( Έχουν την σημασία τους αυτά που σου λέω, γιατί και αυτοί είχανε τις μικροδιαφορές τους ενώ εσείς τώρα τα κάνετε όλα ένα).
      Και να μάθεις ακόμη και κάτι, ανταγωνισμός στην παράδοση δεν υπάρχει._
      Σεβασμός στην παράδοση υπάρχει, κάτι το οποίο εσύ προσωπικά δεν έχεις.

      Διαγραφή
  3. Σε τι ξεχωρίζετε ακριβώς που ότι κάνουμε εμείς στο παρά πέντε εσείς το κάνετε στο και πέντε;;; Οι φορεσιές αυτές που κάνατε οι βελούδινες ειναι φορεσιές που φορούσαν οι γυναίκες στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ! Εσείς φορούσατε ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ!! 4-5 νύφες πήρατε απο το ΛΟΥΤΡΑΚΙ που αυτές είχαν μόνο φορεσιές ίδιες με τις δικές μας βελούδινες δηλαδή!!!! Ας μιλήσει καλύτερα κάποιος άλλος για αντιγραφή και όχι η ΟΡΜΑ ρε παιδιά όχι η ΟΡΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λάθος χώρο απευθύνεστε κύριε μου. Η παραδώσει ενός τόπου δεν διδάσκεται από την γειτονιά, αλλά από τον ίδιο τον τόπο σου. Αυτόν που θα μπορούσες να ρωτήσεις είναι , την γιαγιά σου η μητέρα σου. ( Εσύ προσπαθείς να μάθεις από εδώ και από εκεί, ε δεν θα μάθεις ποτέ). Εγώ θα μπορούσα να σας πω και μόνον για τις Όρμας οι οποίες είναι αυτές που βλέπεις και δεν χωράει καμία αμφιβολία.

      Διαγραφή
  4. Μπράβο σας!! Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)