Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Καλύτερο περίπτερο της έκθεσης ΠΟΛΙΣ του ΦΟΔΣΑ και της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας









Μ. Γεράνης: “Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα συνεχίσει ενωμένη να αγωνίζεται για να οδηγήσει την τοπική κοινωνία σε μια νέα εποχή διαχείρισης των απορριμμάτων, με αρωγούς τους πολίτες στο δρόμο για μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων


Ως τo καλύτερο περίπτερο της έκθεσης ΠΟΛΙΣ αναδείχθηκε αυτό του ΦΟΔΣΑ και της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας! Η κοινή προσπάθεια των δύο φορέων (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας) στέφθηκε με επιτυχία   από τους διοργανωτές της 10ης έκθεσης 2015, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Η τελετή εγκαινίων του κοινού περιπτέρου στη μοναδική έκθεση φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιου φορέα ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κοπή της κορδέλας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο και τον Δήμαρχο Κατερίνης και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ Σάββα Χιονίδη.

Οι αιρετοί της ΤΑ χειροκρότησαν την κοινή προσπάθεια, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου Μιχάλη Γεράνη και ζήτησαν – μεταξύ σοβαρού και αστείου -  από τους κυρίους Φάμελλο και Χιονίδη να κρατούν… μόνιμα το ψαλίδι των εγκαινίων, σε ανάλογες εκδηλώσεις, γιατί έφεραν…  πρωτιά στο διαγωνισμό «το καλύτερο περίπτερο του ΠΟΛΙΣ»

Στην περιβαλλοντική εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου,  ανάμεσα τους νυν και πρώην εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , οι οποίοι και συνεχάρησαν  τους δυο προέδρους των φορέων, όπως ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων και Πρόεδρος της ΠΕΔ κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, εκπρόσωπος του πρώην Υπουργού  Καράογλου Θεόδωρου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αρβανιτίδης Γιώργος, ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Πατούλης Γιώργος , ο Δήμαρχος Γιαννιτσών Στάμκος Γρηγόριος, Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιάζιδης, Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δεμουρτζίδης Δημήτρης, Αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Κωνσταντινίδου Ανατολή, ο  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης Σερασίδης Σάββας, Πρώην Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λαφαζανίδης Στάθης, Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ασβεστοχωρίου Τάνης Σίμος, η Πρόεδρος σχολιών επιτροπών α΄& β΄ εκπαίδευσης του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Γιαννούδη Ελένη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Μαρκούδης Μίμης, μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τσακούμης Γιώργος , ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής α΄& β΄ εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Καρατάσιος Γιώργος, έδωσαν το παρόν αλλά και την ευαισθησία τους πάνω στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος Μ. Γεράνης: «Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να αντλούμε παραδείγματα από χρήσιμες και επιτυχημένες πρακτικές, που ήδη υλοποιούνται σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού (και) στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων». Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε όλους τους συναδέρφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κάνουνε πράξη αυτό που επανειλημμένα έχει τονίσει « Η Τοπική αυτοδιοίκηση είναι… ενωμένη και είμαστε όλοι μαζί σε αυτό τον αγώνα για την διαχείριση των απορριμμάτων  γιατί η αυτοδιοίκηση μπορεί να τα καταφέρει και το έχει αποδείξει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)