Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων...


Ζητούμενο η διαφορά...

Λίγο μετά τις 8 το πρωί αναμενόταν να ανακοινωθούν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τα αποτελέσματα, καθώς όλο το βράδυ γινόταν η...
διασταύρωση των αποτελεσμάτων από τα φαξ που έστελναν οι εφορευτικές επιτροπές με τα ηλεκτρονικά εκλογικά στοιχεία που είχαν τα τερματικά από το κάθε εκλογικό κέντρο.

Ζητούμενο είναι πλέον η διαφορά και τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι τέσσερις διεκδικητές για την ηγεσία, καθώς οι θέσεις που κατέλαβαν ξεκαθάρισαν από χθες το βράδυ.

Ωστόσο, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που υποστηρίζει πως η διαφορά του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πάνω από 15 μονάδες και τον πρώην υπουργό να ισχυρίζεται πως από την πρώτη θέση απέχει λιγότερο από 10 μονάδες.

Λίγο μετά τις 10:30 χθες το βράδυ αποδέχθηκαν την πρωτιά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ωστόσο υπήρξε αρχικά διαφωνία για το ποιος ήταν δεύτερος.

Μόλις στα αποτελέσματα ενσωματώθηκαν και τα εκλογικά κέντρα στην περιφέρεια Μακεδονίας, η εικόνα ξεκαθάρισε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς τα ποσοστά που έλαβε στην Β. Ελλάδα ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν του αρκούσαν για να περάσει εκείνος στον δεύτερο γύρο, ενώ ακολουθούσε η καταμέτρηση των ψήφων στην Αττική που είναι και το ισχυρό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώτος από τους υποψηφίους που έκανε δηλώσεις ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κάλεσε τους 400 χιλιάδες ψηφοφόρους να ενωθούν μαζί του, προκειμένου η ΝΔ να γυρίσει σελίδα.

Ακολούθησε ο Απόστολος Τζιτζκώστας ο οποίος δεν αποκάλυψε ποιον θα στηρίξει και τόνισε πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενότητα του κόμματος.

Για την μαζική προσέλευση μίλησε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος θα συνεχίσει να είναι στο τιμόνι της ΝΔ μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)