Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Γιάννης Σηφάκης για τις δηλώσεις Γ. Καρασμάνη για τις ενισχύσεις των αγροτών




Η ΝΔ καλύτερα να σιωπά όσον αφορά τον αγρότες και τους κτηνοτρόφους
Όσον αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις ο κ. Καρασμάνης γνωρίζει, όπως και όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι,  ότι φέτος εφαρμόζεται για πρώτη φορά η νέα ΚΑΠ και είναι φυσιολογικό να
παρατηρηθούν κάποιες καθυστερήσεις. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πλήρωσε φέτος την προκαταβολή των επιδοτήσεων, όταν χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο δεν θα πληρώσουν καν μέσα στο έτος και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες πληρώνουν αυτές τις μέρες. Ψεύδεται ο κ. Καρασμάνης όταν λέγει ότι οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν πληρώσει.
Όσον αφορά τα δικαιώματα γνωρίζει πολύ καλά ότι πληρώθηκε ( σύμφωνα με την νέα ΚΑΠ) το 54%, το 30% ( πρασίνισμα) θα πληρωθεί τον Φεβρουάριο και το 10% τον Ιούνιο και ακόμη ότι τα δικαιώματα εδόθησαν με βάση δεδομένα από το παρελθόν και οι αδικίες που παρατηρούνται οφείλονται στην παντελή έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών επί των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και σε πελατειακές σχέσεις που καλλιεργήθηκαν επί χρόνια και στις οποίες ο ίδιος δεν ήταν αμέτοχος.
Ακόμη οι ευθύνες των κυβερνήσεων στις οποίες ο κ. Καρασμάνης διετέλεσε βουλευτής και Υπουργός για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος της Πέλλας είναι τεράστιες. Η συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, η διάλυση της οργάνωσης του αγροτικού κόσμου, η εγκατάλειψη αγροτικών εκτάσεων, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που δεν καλύπτει τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, οι πασιφανείς αδικίες και διαφόρων ειδών «εξυπηρετήσεις» φέρουν την σφραγίδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η όψιμη «ανακάλυψη» της Αμερικής δεν πείθει πλέον κανέναν, το ίδιο και ο λαϊκισμός του κ. Καρασμάνη.
Η διαχείριση από τις κυβερνήσεις της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ του θέματος των βοσκοτόπων είναι η τρανή απόδειξη της ανεπάρκειας και ανευθυνότητας τους. Δώσαμε λύση με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο και προχωρούμε στην ΕΕ για την αποκατάσταση των προβλημάτων που επί των ημερών του κ. Καρασμάνη μας οδήγησαν στον καταλογισμό τεράστιων προστίμων στην χώρα μας. Κανείς ακόμη δεν μπορεί να ξεχάσει τα πακέτα Χατζηγάκη και Κοντού για τα οποία η ΕΕ ζητά καταλογισμό τους αγρότες.
Η κυβέρνηση μαζί με τον αγροτικό κόσμο παλεύει και θα βρει τις λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα  που θα επαναφέρουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Πέλλας εκεί που τους αξίζει, όχι μόνο να παράγουν δυναμικά και ποιοτικά προϊόντα αλλά να απολαμβάνουν και τον κόπο των προσπαθειών τους.

16 σχόλια:

  1. κυριε σηφακη , το σ μικρο οσο μικροπρεπες ειναι το κειμενο σου , ουτε ψευδεται , ουτε ειναι μετοχος σε πελατειακες σχεσεις , ουτε λαϊκιζει ο Γιωργος Καρασμανης , κεφαλαια γραμματα σαν την κεφαλαιωδη προσφορα του στους αγροτες του τοπου ! επισης προφανως για τα περι Χατζηγακη δεν εχει ευθυνη...αποσιωπας ομως την αποζημιωση στους ροδακινοπαραγωγους απο το εμπαργκο της Ρωσιας . κατι εχεις μπερδεψει στο μυαλο σου κυριε σηφακη , μαλλον εσκεμμενα , και εχω δυο συμβουλες να σου δωσω : πρωτον , φτανει η τοση στηριξη που παρεχεις σε εμας τους αγροτες , μας εχεις πνιξει απο την πολλη αγαπη... , και δευτερον , εχετε και εχεις πια δημιουργησει παρελθον...να το θυμασαι οταν γινετε και γινεις παρελθον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργη μην τυχόν και του απαντήσεις, όπως πάντα ΨΗΛΑ.
    Ας τον δεν βλέπεις που κάθε μέρα γράφει, φωτογραφίζεται, απαντά, πότε ως γραφείο, πότε ως ο ίδιος. «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν Γιάννη μου, όταν λες ότι η Κυβέρνηση θα επαναφέρει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Πέλλας εκεί που τους αξίζει, εννοείς την αύξηση της φορολογίας μας από 13 σε 26%, την αύξηση του ΦΠΑ σ' όλα μας τα εφόδια από το 13 στο 23%, αλλά και τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών μας εισφορών στον ΟΓΑ, ε τότε ναι! είστε πράγματι σε καλό δρόμο! Συγχαρητήρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη αυτή τη βρόμικη δουλειά δεν έπρεπε να την αναλάβεις. Έπρεπε να την αναλάβει ο Αποστόλου. Να δούμε ζωντανό διάλογο. Εσένα Γιάννη καταλαβαίνεις, το γνωρίζεις… δεν πρόκειται να σ’ απαντήσει κανείς.
    λάθος ήταν που εκτέθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9:04 ψέμματα λες, δεν τα κάνει ο σύριζα αυτά. Η επάρατη δεξιά τα κάνει, δηλαδή αυτό το δεξιό συνοθύλευμα που μας κυβερνάει. Εξάλλου τι είναι το 26% φόρος 46% πρέπει να τους βάλουν γιατί δεν πλήρωναν τόσα χρόνια και για να βάλουν μυαλό. Και το ΦΠΑ στα εφόδια πρέπει να πάει στο 43%, αφού έτσι κι αλλοιώς μόνο αυτοί οι ψευτογεωπόνοι τα οικονομάνε (στους αγρότες μένει μόνο ο κόπος). Όσον αφορά τις εισφορές στον ΟΓΑ να τις πενταπλασιάσουν και να καταργήσουν τις συντάξεις μόνο να εισπράτουν εισφορές, γιατί οι αγρότες είναι τα μεγάλα λαμόγια που έχουν τεράστιες περιουσίες και λεφτά στην Ελβετία και στο Λουξεμβούργο. Ε ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια:
    τα λέει στη νύφη να τα ακούσει η πεθερά.
    Νύφη η Τζάκρη .δεν υπηρέτησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ;
    και ο Σηφάκης δεν ψήφιζε παλιά ΠΑΣΟΚ; και τώρα μας το παίζει γιαλαντζί αριστερός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σηφάκης ΠΑΣΟΚ; το πιο σύντομο ανέκδοτο, πονάς απολογητή του Καρασμάνη και έχεις χάσει τα λογικά σου, πρόσεξε λίγο τον εαυτό σου...

      Διαγραφή
  7. Κρίμα Γιάννη, η κατρακύλα για χάρη των βουλευτικών προνομίων δεν έχει τέλος. Τι άλλο θα σε βάλουν να πεις για να γελάσει ο κόσμος μες την στενοχώρια του;
    Τουλάχιστον μην προκαλείς με δηλώσεις αυτού του είδους. Μην υποστηρίζεις ότι το μαύρο είναι άσπρο και όλος ο κόσμος εκτός από την μεγαλειότητα σου είναι τυφλός. Σταμάτα επιτέλους να τους βροντοφωνάζεις κάθε μέρα τι πατάτα έκαναν και πόσο κορόϊδα πιάστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννη δεν σε κατηγόρησε ο άνθρωπος, κάνει κριτική στον υπουργό. Εσένα τι λόγο σου πέφτει; Ορμάς σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και τα τινάζεις όλα στον αέρα. Τόσα χρόνια που παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα, δεν είδα κανέναν βουλευτή να επιτίθεται σε συντοπίτη του βουλευτή. Πίστευα ότι είσαι κυμπάρης, ότι έχεις κώδικα δεοντολογίας. Γιάννη ψάξε λίγο τον ψυχισμό σου. δεν σε αναγνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πονάς ΝΔούλη; δεν θα μένει κανένας λαϊκισμός και ψέμα χωρίς απάντηση!! αλήθεια γιατί δεν επιμένει κανένας "απολογητής" ότι πλήρωσαν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πριν την Ελλάδα ( όπως λέει ο κ. Καρασμάνης); παραδέχεται το ψέμα του ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε επειδή πίστευε ότι δεν θα του απαντήσει κανείς;

      Διαγραφή
  9. Ότι θα γινόσουν Γιάννη γιουσουφάκι του Αποστόλου ( του πιο αποτυχημένου Υπουργού που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια ), μόνο και μόνο για να το παίξεις το καλό κομματικό παιδί, ειλικρινά δεν το περίμενα αυτό από σένα. Κρίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά ρε Γιάννη το σκέφτηκες καλά αυτό που έκανες; Σε είπε τίποτε; σε προσέβαλε;
    και τι απάντησες; βλακίες;
    δεν πλήρωσε το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο; και αυτός ήταν λόγος που έπρεπε να απαντήσεις;
    Και να είναι έτσι όπως τα λες. και όλη η Ευρώπη να μην έχει πληρώσει, για ένα πτωχευμένο κράτος που έχει ανάγκη τη ρευστότητα δεν θαπρεπε να κινήσει γη και ουρανό να φέρει χρήματα;
    Αυτό σας πρότεινε ο Καρασμάνης. τον άκουσα από το βήμα της βουλής, που είπε ότι άπλωσε χέρι συνεργασίας στον Αποστόλου. Αν τον άκουγε, πράγματι αυτά όλα θα είχαν γίνει και δεν θα υπήρχε αυτό το αλαλούμ.
    και θα υπήρχε ανακούφιση στην αγορά που έχει στερέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορεί ρε Σηφάκη ο θάμνος να πιάσει το κυπαρίσσι; ο άλλος 8 φορές βουλευτής, πέσαν θεοί και δαίμονες να τον φάνε. τον διαγράψανε. παρέμεινε πιστός στο κόμμα και στη συνείδησή του.
    εσύ… μέσα από συγκυρίες και λόγο της μεγάλης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω της μη αναγνωσιμότητας των συνυποψήφιων σου και λόγω της υποψηφιότητάς σου ως δήμαρχος, βγήκες βουλευτής.
    Κάνεις βλακοδέστατες πράξεις, όπως η ψήφος που έδωσες για να μας καταργήσεις το επίδομα παραμεθορίου, ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι είναι δημιούργημα του Καρασμάνη.
    Μην τυχόν έρθεις στην Νομαρχία. ο 3ος όροφος θα σε υποδεχτεί με τις κατάλληλες εκφράσεις.
    ε! άντε από κει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κύριε Σηφάκη είμαι νέος αγρότης πτυχιούχος τεχνολόγος γεωπονίας και μάλιστα από τους επιλαχόντες που για πρώτη φορά ενέκρινε ο κύριος Καρασμάνης και πήραμε το 70% της προκαταβολής.
    Έχω δένδρα και κληρονόμησα από τον πατέρα μ ου δικαιώματα από βοσκοτόπια. Δυστυχώς όμως η προκαταβολή που πήρα δεν ξεπερνά το 30%. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι δενδρώνες και τα βοσκοτόπια δεν έχουν πρασίνισμα. Μόνο οι αροτραίες εκτάσεις πάνω από 100 στρέμματα έχουν. Και όμως οι συνάδελφοι μου που άλλοι έχουν δένδρα και άλλοι βοσκοτόπια δεν πήραν όλη την προκαταβολή τους ενώ κανονικά θα έπρεπε. Μήπως μπορείτε να μας το εξηγήσετε αυτό;
    Επιπλέον, εγώ ως νέος αγρότης θα έπρεπε να πάρω σύμφωνα με απόφαση του κ. Καρασμάνη το ανώτατο ύψος του δικαιώματος της περιφέρειας δηλαδή 52 ευρώ το στρέμμα στους δενδρώνες , 25 ευρώ στα βοσκοτόπια και άλλο 25% αύξηση επ’ αυτού σύμφωνα με την απόφαση του Καρασμάνη. Δεν είναι κουτσουρεμένη η προκαταβολή όμως αυτή, που πήρα εγώ και οι συνάδελφοι μου;
    Αν δεν είναι αλαλούμ αυτό που έγινε τότε τι είναι κύριε Σηφάκη;
    Ισχυρίζεστε και λέτε για το Ην. Βασίλειο και το Βέλγιο ότι δεν έδωσαν προκαταβολή. Η απόφαση που πήραν όμως είναι να πληρώσουν μέσα στο Δεκέμβριο με οριστικά δικαιώματα και εν πάση περιπτώσει κύριε Γιάννη συγκρινόμαστε εμείς με αυτά τα δύο κράτη που έχουν ισχυρές οικονομίες και μεγάλες γεωργικές φάρμες και η καθυστέρηση 4, 5 μηνών είναι ανυπολόγιστη για αυτούς, ενώ για εμάς αναγκαίο οξυγόνο για να ζήσουμε ; Και μάλιστα για μια χώρα που έχει άμεση ανάγκη χρημάτων για να μπορέσει να κινήσει την οικονομία της ; 28 κράτη είναι κύριε Σηφάκη και εσείς μείνατε στα 2. Να σας θυμίσω ότι είναι και η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Πολωνία κτλ έχουν πληρώσει ήδη την προκαταβολή από τον Οκτώβριο, και που δεν έχουν δημοσιονομικά προβλήματα.
    Κύριε Σηφάκη έχω κάνει και ένα φωτοβολταϊκό, ο κύριος Καρασμάνης μας μείωσε το συντελεστή φορολογίας από το 23 στο 13%. Τώρα θα αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος και θα πάμε στο 26%;
    Τα προβλήματα μας κύριε Γιάννη είναι πολλά. Φέτος είχαμε μεγάλη ακαρπία στα συμπύρηνα ροδάκινα και δε μας καλύψανε ενώ όπως έχω διαβάσει ο κ. Καρασμάνης όντας βουλευτής τον Ιανουάριο του 2014 πέρασε μια τροπολογία που όταν ζημιά σε ένα νομό είναι πάνω από 30% τότε καλύπτεται η ακαρπία (ν.4235, άρθρο 71).
    Έχω δει ο ίδιος από την τηλεόραση της βουλής πριν από λίγες μέρες και άκουσα σχεδόν όλους τους βουλευτές και τον κ. Καρασμάνη ο οποίος πραγματικά άσκησε υπεύθυνη και σοβαρή κριτική στον κ. Αποστόλου. Τον άκουσα να του λέει: Σου άπλωσα χέρι φιλίας και συνεργασίας και δεν το δέχτηκες, αν άκουγες όλα αυτά τα οποία σου πρότεινα και σου έδωσα και θα είχες αναρτήσει τα δικαιώματα τον Ιούνιο , θα είχε δοθεί κανονική προκαταβολή τον Οκτώβριο και θα γίνει εξόφληση το Δεκέμβριο.
    εγώ δεν είδα τίποτα κακό να έχει πει ο Καρασμάνης ούτε ψέματα ούτε λαϊκισμούς εξέφρασε. ακόμα και αυτό το δελτίο που σας έκανε εσάς να εκραγείτε δε σας θίγει πουθενά. Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω, το ρουφάω στην κυριολεξία. Τα λέει σοβαρά και τεκμηριωμένα ο άνθρωπος. όπως διαβάζω και το δικό σας άρθρο κύριε Σηφάκη, απορώ γιατί βγάζεται τόση κακία, εκτός και αν υποφέρετε, «ουκ εά με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον».
    θα ήθελα πραγματικά να μου απαντήσετε σε όλα αυτά που αναφέρω κύριε Σηφάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ τωρα θα μου πεις οτι δουλευεις στο γραφειο του καρασμανη.

      Διαγραφή
    2. Και να δουλεύει στο γραφείο του Καρασμάνη, ο Νέος Αγρότης, του βγάζω το καπέλο. Σ’ απαντά σε όλα με αποδείξεις και για το ψέμα, και για το λαϊκισμό, και για τις Ευρωπαϊκές χώρες. Εσύ όμως Σηφάκη άλλο λόγια ναγαπιόμαστε. Απάντησε ντε! Στέρεψες; Ταξίδεψε λίγο νοερά με το τραίνο της Καρατζόβας, μπας και σουρθει καμία φαεινή ιδέα και ξεφύγεις από τα αδιέξοδά σου. Περιμένω απάντηση. Αλλιώς θα αποδειχθείς για μια ακόμη φορά ότι κομπλεξάρεις από το όνομα του Καρασμάνη.

      Διαγραφή

(3)