Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Από 25 Ιανουαρίου οι εκτιμήσεις και η πληρωμή από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από παγετό του 2015




Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα επισκεφτεί την περιοχή στις 26 Ιανουαρίου και θα συναντηθεί με τους αγρότες Πέλλας και Ημαθίας

Μετά την σύσκεψη των αγροτών στην Σκύδρα και τις κινητοποιήσεις τους έξω από το κτίριο του ΕΛΓΑ ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Φάνη Κουρεμπέ, πρόεδρο του ΕΛΓΑ και αποφασίστηκε η επίσκεψη του προέδρου στην περιοχή στις 26 Ιανουαρίου. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του με τους αγρότες Πέλλας και Ημαθίας.
Ακόμη ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι από 25 Ιανουαρίου αρχίζουν να ανακοινώνονται οι εκτιμήσεις για τις ζημιές από παγετό του 2015 και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες. Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε οφείλεται στις ελλείψεις προσωπικού, κάτι που γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί παγίως.

2 σχόλια:

  1. κύριε Σηφάκη είμαι ο Νέος Αγρότης που σας είχα θέσει ορισμένα ερωτήματα για τις ενισχύσεις των αγροτών σε προηγούμενο δελτίο σας. Προφανώς επειδή ήταν από τα τελευταία σχόλια δεν το προσέξατε και γιαυτό δεν απαντήσατε. Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στον ΕΛΓΑ τα επαναφέρω. και θα παρακαλούσα πολύ να απαντήσετε. Άλλωστε έχετε αποδείξει ότι δεν φοβάστε τον διάλογο,
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, καλή δύναμη και μπράβο σας που αγωνίζεστε για τα συμφέροντά μας
    ακολουθεί το σχόλιο-ερωτήματα:
    "κύριε Σηφάκη είμαι νέος αγρότης πτυχιούχος τεχνολόγος γεωπονίας και μάλιστα από τους επιλαχόντες που για πρώτη φορά ενέκρινε ο κύριος Καρασμάνης και πήραμε το 70% της προκαταβολής.
    Έχω δένδρα και κληρονόμησα από τον πατέρα μ ου δικαιώματα από βοσκοτόπια. Δυστυχώς όμως η προκαταβολή που πήρα δεν ξεπερνά το 30%. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι δενδρώνες και τα βοσκοτόπια δεν έχουν πρασίνισμα. Μόνο οι αροτραίες εκτάσεις πάνω από 100 στρέμματα έχουν. Και όμως οι συνάδελφοι μου που άλλοι έχουν δένδρα και άλλοι βοσκοτόπια δεν πήραν όλη την προκαταβολή τους ενώ κανονικά θα έπρεπε. Μήπως μπορείτε να μας το εξηγήσετε αυτό;
    Επιπλέον, εγώ ως νέος αγρότης θα έπρεπε να πάρω σύμφωνα με απόφαση του κ. Καρασμάνη το ανώτατο ύψος του δικαιώματος της περιφέρειας δηλαδή 52 ευρώ το στρέμμα στους δενδρώνες , 25 ευρώ στα βοσκοτόπια και άλλο 25% αύξηση επ’ αυτού σύμφωνα με την απόφαση του Καρασμάνη. Δεν είναι κουτσουρεμένη η προκαταβολή όμως αυτή, που πήρα εγώ και οι συνάδελφοι μου;
    Αν δεν είναι αλαλούμ αυτό που έγινε τότε τι είναι κύριε Σηφάκη;
    Ισχυρίζεστε και λέτε για το Ην. Βασίλειο και το Βέλγιο ότι δεν έδωσαν προκαταβολή. Η απόφαση που πήραν όμως είναι να πληρώσουν μέσα στο Δεκέμβριο με οριστικά δικαιώματα και εν πάση περιπτώσει κύριε Γιάννη συγκρινόμαστε εμείς με αυτά τα δύο κράτη που έχουν ισχυρές οικονομίες και μεγάλες γεωργικές φάρμες και η καθυστέρηση 4, 5 μηνών είναι ανυπολόγιστη για αυτούς, ενώ για εμάς αναγκαίο οξυγόνο για να ζήσουμε ; Και μάλιστα για μια χώρα που έχει άμεση ανάγκη χρημάτων για να μπορέσει να κινήσει την οικονομία της ; 28 κράτη είναι κύριε Σηφάκη και εσείς μείνατε στα 2. Να σας θυμίσω ότι είναι και η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Ρουμανία, η Πολωνία κτλ έχουν πληρώσει ήδη την προκαταβολή από τον Οκτώβριο, και που δεν έχουν δημοσιονομικά προβλήματα.
    Κύριε Σηφάκη έχω κάνει και ένα φωτοβολταϊκό, ο κύριος Καρασμάνης μας μείωσε το συντελεστή φορολογίας από το 23 στο 13%. Τώρα θα αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος και θα πάμε στο 26%;
    Τα προβλήματα μας κύριε Γιάννη είναι πολλά. Φέτος είχαμε μεγάλη ακαρπία στα συμπύρηνα ροδάκινα και δε μας καλύψανε ενώ όπως έχω διαβάσει ο κ. Καρασμάνης όντας βουλευτής τον Ιανουάριο του 2014 πέρασε μια τροπολογία που όταν ζημιά σε ένα νομό είναι πάνω από 30% τότε καλύπτεται η ακαρπία (ν.4235, άρθρο 71).
    Έχω δει ο ίδιος από την τηλεόραση της βουλής πριν από λίγες μέρες και άκουσα σχεδόν όλους τους βουλευτές και τον κ. Καρασμάνη ο οποίος πραγματικά άσκησε υπεύθυνη και σοβαρή κριτική στον κ. Αποστόλου. Τον άκουσα να του λέει: Σου άπλωσα χέρι φιλίας και συνεργασίας και δεν το δέχτηκες, αν άκουγες όλα αυτά τα οποία σου πρότεινα και σου έδωσα και θα είχες αναρτήσει τα δικαιώματα τον Ιούνιο , θα είχε δοθεί κανονική προκαταβολή τον Οκτώβριο και θα γίνει εξόφληση το Δεκέμβριο.
    εγώ δεν είδα τίποτα κακό να έχει πει ο Καρασμάνης ούτε ψέματα ούτε λαϊκισμούς εξέφρασε. ακόμα και αυτό το δελτίο που σας έκανε εσάς να εκραγείτε δε σας θίγει πουθενά. Το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω, το ρουφάω στην κυριολεξία. Τα λέει σοβαρά και τεκμηριωμένα ο άνθρωπος. όπως διαβάζω και το δικό σας άρθρο κύριε Σηφάκη, απορώ γιατί βγάζεται τόση κακία, εκτός και αν υποφέρετε, «ουκ εά με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον».
    θα ήθελα πραγματικά να μου απαντήσετε σε όλα αυτά που αναφέρω κύριε Σηφάκη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ........................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)