Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Θυελλώδης συνάντηση Δημάρχου Αλμωπίας με προέδρους κοινοτήτων









Συνάντηση με τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων της Αλμωπίας είχε το βράδυ της Τετάρτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος.
Σκοπός η ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω καλύτερη συνεργασία Δήμου και κοινοτήτων. Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και η αλληλοενημέρωση.
Αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής , τις δυσκολίες που υπάρχουν και τις προσπάθειες που κάνουν όλοι. Τους κάλεσε να υπερασπίζονται τα έργα που γίνονται , να μην επηρεάζονται και να απαντάνε  στους διάφορους… νταβατζήδες, λαϊκιστές  και καιροσκόπους της πολιτικής. Αυτό το επανέλαβε πολλές φορές , υπονοώντας τον Χρήστο Χουρσόγλου , που ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του. Δεν έλειψαν και οι  υποδείξεις προς τα τοπικά  Μέσα Ενημέρωσης για το τι πρέπει να δημοσιεύουν.
Έκανε λόγο για ίση μεταχείριση όλων των χωριών και των προέδρων , ανεξάρτητα αν τον ψήφισαν ή όχι .
Μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία αυτών των συγκεντρώσεων και έκανε γνωστό ότι σύντομα θα καλέσει σε κάθε τοπική κοινότητα σύγκληση τοπικών συμβουλίων, προκειμένου συζητηθούν  και να καταγραφούν  αναλυτικά τα  προβλήματα κάθε χωριού. Δεν παρέλειψε να επιτεθεί  κυρίως στον προκάτοχό του Δ. Πασόη  , κάνοντας λόγο για άλλη μια  ακόμα φορά στην εγκατάλειψη που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια φέρνοντας ως παράδειγμα το αγρόκτημα της Αριδαίας από το οποίο δεν είχε περάσει μηχάνημα και οι αγρότες αναγκάζονταν να κινούνται σε δρόμους γεμάτους αγκάθια.
 
Ο Δήμαρχος υποστήριξε  ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει ο Δήμος πολλές ουσιαστικές παρεμβάσεις που βοηθούν το σύνολο των τοπικών κοινωνιών. Παραδέχτηκε ότι σε μερικές Τοπικές Κοινότητες έχει υστερήσει και πρέπει να ενταθεί περισσότερο η προσπάθεια.
Ενώ όμως η συνάντηση εξελισσότανε σε καλό κλίμα , πρόεδροι που εκλέχτηκαν με το σημερινό Δήμαρχο , εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Δ. Πασόη , για δήθεν διαχωρισμό των χωριών . Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν διαμαρτυρίες. Ο Πρόεδρος του Βορεινού –Νεοχωρίου Βασίλης Μαντζηρίδης , ο οποίος ευγενικά είχε κάνει γνωστό ότι στα χωριά του (Βοερεινό και Νεοχώρι) έχουν να δουν βοήθεια από τον Δήμο εδώ και 15 μήνες. Ζήτησε να γίνει προγραμματισμός και να μην εξαιρεθούν ξανά. Όταν όμως άκουσε τις επιθέσεις στο πρόσωπο του Πασόη , με τον οποίο και εκλέχτηκε, σε έντονο ύφος διαμαρτυρήθηκε . Χαρακτήρισε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς, ενώ διεμήνυσε , ότι δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση για κανέναν Πασόη , αλλά για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στην τοπική του κοινότητα και αποχώρησε  εκνευρισμένος..
Στο χορό των διαμαρτυριών μπήκε και ο Πρόεδρος της κοινότητας Σωσάνδρας Νίκος Μίντσης, ο οποίος έφυγε και αυτός με έντονες φωνές.  

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΥΡΓΑΤΖΟΓΛΟΥ

Καταπέλτης όμως , χωρίς να το περιμένει κανείς ήταν  ο πρόεδρος της κοινότητας Θηριόπετρας Γιάννης Ουργαντζόγλου, ο οποίος εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του Δημάρχου. (περίπου 90% είχε πάρει εκεί ο Δ. Μπίνος)
Διαφώνησε με τον Δήμαρχο ότι έχουν γίνει πολλά στην ανατολική Αλμωπία . Επισήμανε την προσοχή του Δημάρχου καταγγέλλοντας δημόσια , ότι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι , χρησιμοποιούν τα μηχανήματα του Δήμου κατά το δοκούν για ψηφοθηρικούς λόγους , με αποτέλεσμα να ξεφεύγουν από  τον προγραμματισμό και να αδικούνται χωριά.
Αναφερόμενος δε στο χωριό του είπε ότι δεν έχουν πάει μηχανήματα. Σε παρατήρηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χρήστου Μπάτση. Ότι ήταν για 8 μέρες , ανταπάντησε ότι από τις 8 μέρες τις τρεις είχε πάθει λάστιχο και δεν δούλεψε. Για να τον καθησυχάσει ο Χ. Μπάτσης του έκανε γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί τις προσεχείς ημέρες ξανά.
Αυτό πυροδότησε νέα ένταση με τον Γιάννη Ουργαντζόγλου να διαμαρτύρεται εκ νέου και να ρωτάει για ποιο  λόγο αγνοηθηκε και με ποιον έγινε ο προγραμματισμός. Και κατέληξε
«Αγαπητέ δήμαρχε, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα , όπως τα παρουσιάζεις. Μάλλον δεν σου τα παρουσιάζουν καλά.»

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων έθεσαν τα τοπικά προβλήματα , ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε  ξανά για το εγγύς μέλλον.

Παρόντες ήταν ακόμα:
 Σίμο Σωτηριάδη,
Χρήστος Μπάτσης
Στέφανος Αβραμίκας,
 Γιώργος Τσιμτσιρίδης
Γιάννης Κετικίδης ,  
Γιώργος Σαββίδης
. Χρήστος Γεωργίου,
Κώστας Ζαχαριάδης
Δημήτρης Βέσκος,
 Τόλης Ουργαντζόγλου

Παραβρέθηκαν οι πρόεδροι:

Αριδαίας Γρηγόρης Ταρασίδης
Αλώρου  Δημήτρης Παπαδόπουλος,
Αψάλου, Κωσταντίνος Βασιλειάδης
Βορεινού –Νεοχωρίου Βασίλης Μαντζηρίδης
Γαρεφείου , Γιώργος Μάρκου,
Δωροθέας, Κρυστάλλης Καμαριέρης,
Εξαπλατάνου, Νίκος Χατζηανδρέου,
Θηριόπετρας ,Γιαννης Ουργαντζόγλου,
Ίδας, Ιωάννης Βένου,
Κωνσταντίας, Αντώνης Κωνσταντινίδης
Λουτρακίου Γιάννης Μποτσφάρης
Λυκοστόμου  Σοφία Αλεξίου
Μεγαπλατάνου, Γιάννης Αντωνίου
Μηλιάς Γιάννης Καρφιτσόπουλος
Ξιφιανής Μιχάλης Παρασκευόπουλος (Σαλέας)
Όρμας Χρήστος Μήνου (Ραβούσης)
Περίκλειας , Χρυσούλα Σούση
Πιπεριάς, Γιάννης Μπαρμπαγιάννης
Προμάχων, Μαρία Γιουρούκη,

Σαρακηνών-Κορυφής Χρήστος Παπάς
Σωσάνδρας Νίκος Μίντσης
Τσάκων-Χρύσας –Ρορωνιάς ,Δήμος Δέλλιος
Φιλώτειας ,Μαρία Δημητρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)