Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πρώτο δυνατό ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ για τον Δήμαρχο Αλμωπίας




Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Ταυτόχρονα




αναμένεται αν θα υπάρξει ή όχι νέα τάξη πραγμάτων .
Οι μέχρι σήμερα εξαγγελίες του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου για μεγάλες αλλαγές  σε όλα τα μήκη και πλάτη , ουσιαστικά συνοψίζονται στην εξής μία.

Αναλαμβάνει πόστο ο Κώστας Ζαχαριάδης, την προεδρία της ΔΗΚΕΑ.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πάντως στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Δημάρχου, Χρήστου Χουρσόγλου.
Θα συνεχίσει ή όχι την δυναμική , ρεαλιστική και ουσιαστική μεταφορά των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πέρα από τις ασφαλείς πληροφορίες , ο ίδιος ο Δήμαρχος  επιχείρησε να «σπάσει τον πάγο» που είχε δημιουργηθεί μέχρι σήμερα.
Να θυμίσουμε ότι ο Χ. Χουρσόγλου,δημόσια στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχε τονίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει κανένα αξίωμα , αλλά να εισακούονται οι προτάσεις του και να λαμβάνεται μέριμνα για τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας που μεταφέρει.

  Οι σχέσεις τους μάλιστα έφτασαν στα άκρα με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να τον καλεί να πάει  «απέναντι»με τις απόψεις που εκφράζει. Μετά από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τον έχει αποπέμψει από την παράταξη.
Τις μέρες αυτές είναι άγνωστο αν υπήρξε κάποια προσέγγιση ή όχι.


Η απλή λογική δείχνει πάντως να μην υπήρξε καμία πρόοδος. Διαφορετικά ο Δήμαρχος θα είχε «προαναγγείλει» κάτι , όπως έκανε με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές , στις οποίες και δεν συμπεριλαμβάνεται ο Χ. Χουρσογλου. Ενδεχομένως να θεωρούν στη παράταξη του Δημάρχου ότι η πρόσληψη ειδικού συνεργάτη  με την οικογένεια του οποίου ο Χ. Χουρσόγλου διατηρεί  πολύχρονες άριστες προσωπικές και ανθρώπινες σχέσεις (ακόμα και πολιτικές), θα αναγκάσουν τον  να χαμηλώσει τους τόνους.
Η μέχρι σήμερα στάση του όμως δεν φαίνεται να δείχνει κάτι τέτοιο. Τόσο κατά την διάρκεια της θητείας του Δημήτρη Πασόη όσο και ως τώρα , μετέφερε πάντα τα προβλήματα των πολιτών .
Ακόμα και στην θητεία στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου είχε διαφορετική πολιτική  συμπεριφορά από τα «πρωτοπαλίκαρα» του τότε Δημάρχου ,απέναντι στην μαχητικότατη αντιπολίτευση υπό τον Παράσχο Τσάνταλη.
Κατάφερε να εκλεγεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμωπίας, ενώ είχε εκλεγεί  συνεχώς  και στον Καποδιστριακό Δήμο Εξαπλατάνου.
Κατάφερε να εκλεγεί από την  ΠΕΔ  Κ. Μακεδονίας δεύτερος σε ψήφους στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ και από εκεί μέλος της οικονομικής επιτροπής.
Στη προηγούμενη δε θητεία είχε εκλεγεί στην επιτροπή παιδείας ,πολιτισμού και αθλητισμού. Θέσεις από τις οποίες έκανε γνωριμίες που μπορούσαν να συμβάλλουν προς θετική κατεύθυνση για τον Δήμο. Όλα αυτά μάλλον πέρασαν απαρατήρητα και ανεκμετάλλευτα μέχρι στιγμής από την παράταξή του.
Η δυναμική στάση του και οι τεκμηριωμένες απόψεις του , όπως τουλάχιστον δόθηκε η εντύπωση , μάλλον ενοχλούσαν το σύνολο των συναδέρφων της παράταξής του, που ελάχιστα λαμβάνανε τον λόγο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Οι επισημάνσεις του ήταν φυσικό να ενοχλούν τους αρμόδιους αντιδημάρχους που ήταν επιφορτισμένοι με τις ανάλογες αρμοδιότητεςς.
‘Ετσι δεν δίστασε να κάνει κριτική και συγκρίσεις με την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Στο δημοτικό συμβούλιο έκανε λόγο, για « την πιο σκοτεινή και  πιο ακάθαρτη πόλη».
Για παραμέληση της Ανατολικής Αλμωπίας. Μετέφερε το πρόβλημα των αδέσποτων . Επεσήμανε παραλείψεις στον κάμπος με αποτέλεσμα να μην διευκολύνονται οι αγρότες.
Ζήτησε επανειλημμένα την έκδοση ψηφισμάτων για ζητήματα που αφορούσαν τους αγρότες. Τελευταία αντιπαράθεση ήταν η κάθετη διαφωνία του με τον διπλασιασμό των αρδευτικών τελών με  νερό φυσικής ροής χαρακτηρίζοντάς τις  μάλιστα απαράδεκτες.

Αποκάλεσε δε τον εισηγητή Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιμτσιρίδη  ΤΟΜΣΕΝ της τρόϊκας, για να πάρει την απάντηση από τον συνάδερφό του , ότι δεν πρόκειται να γίνει  ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΕΖΑ

Ταυτόχρονα όμως ασκούσε την κριτική για τις παραλείψεις της θητείας του Δ. Πασόη , όταν η παράταξή του τελευταίου , έδειχνε να τον επικαλείται για να ασκεί την δική της κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή.
Οι απορίες πάντως εξακολουθούν να υπάρχουν
Τα «βρήκαν « ή δεν τα βρήκαν» Δ. Μπίνος και Χ. Χουρσόγλου;

Οι εγκυρότατες πληροφορίες φέρουν τον Δήμαρχο να βρήκε σθεναρή αντίσταση ,  από μερίδα συμβούλων  του,όταν διέρρευσαν ορισμένες προθέσεις του για την αξιοποίηση του Χρήστου Χουρσόγλου.
Όταν δε φέρεται να οπισθοχώρησε , οι αντιδρώντες έστησαν «τρικούβερτο γλέντι»
Ο Δήμαρχος βέβαια μέχρι σήμερα δείχνει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και να μην «σηκώνει μύγα  στο σπαθί του»
Καταλαβαίνει όμως και ο ίδιος ήδη έχουν σχηματιστεί ομάδες στη παράταξη. 
 
Τα ερωτηματικά παραμένουν και για την Μαρτίνα Ζιάκα. Τη μοναδική γυναίκα του συνδυασμού που έχει παραγκωνιστεί τελείως .  Η ίδια πάντως σε καίρια ζητήματα στις ψηφοφορίες καταψήφισε προτάσεις που κατά την άποψή της δεν ήταν ευνοϊκές για τον κόσμο.
Χαμηλών τόνων ,δημόσια δεν εκφράζει κανένα παράπονο. Όταν χρειάζεται όμως στέκεται  ρεαλιστικά στα ζητήματα όπως η ίδια θεωρεί. 






Στους «παραγκωνισμένους» θεωρείται και ο Γιάννης Ρώσσης, από τους Σαρακηνούς. Κατάφερε να εκλεγει δημοτικός σύμβουλος , προερχόμενος από ένα μικρό χωριό , με περιορισμένο αριθμό ψήφων που δεν έδινε παριθώρια για «ψηφοθηρικά »παιχνίδια.


Μέχρι σήμερα  και αυτός κρατά χαμηλούς τόνους.

Η ώρα της πρώτης αλήθειας πάντως φτάνει.

Η πρώτη συνεδρίαση του 2016, αφαλώς και θα είναι προμήνυμα για την συνέχεια 



















8 σχόλια:

  1. Δημαρχε μη κανεις ποτε το Χουρσόγλου αντιδημαρχο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apo pote kyrie samandi eiste kai me to meros tou kyriou xoyrsogloy?mipws apo tote poy exei entax8ei apenanti apo tin dhmarxo?kai poios einai aytos pou den 8elei axiwma?xaxaxa edw gelame kyrioi dioti o sygkekrimenos pswfaei gia 8esi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγα τα αιματα. Χουρσογλου αντιδήμαρχος δε θα γίνεις ΠΟΤΕ. ΠΟΤΕ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΤΕ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...........ΠΟΝΤΙΚΙΑ.ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΖΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ,ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟ 2019 ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ .................ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ............ΤΙΚ .ΤΑΚ ΤΙΚ ΤΑΚ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10.59 καταρχήν μην με αντιγράφεις με το τικ τακ.δεύτερον χαίρομαι που με διαβάζεις μήπως βάλεις μυαλό....τρίτο κοίτα να προσγειωθείς! έτσι όπως πας θέση δε παίρνεις και ξέρω ότι θες....γιαυτό προσγειώσου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ!!!! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΞΙΩΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ. ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!! ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΡΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ
    ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Χουρσογλου τον κανει οτι θελει τον Μπινο. Παλι θα τον γλυφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)