Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Απειλεί με πλήγμα την τοπική αγορά, τυχόν περικοπή του επιδόματος παραμεθορίου



          Την κυβερνητική αυθαιρεσία να επιχειρηθεί η εξαίρεση του Νομού μας από την κατηγορία των παραμεθόριων και προβληματικών τύπου Α στο σύνολό τους, να απειλείται έτσι η περικοπή του
επιδόματος εργαζομένων και να στερηθεί η τοπική οικονομία και αγορά ενός σημαντικού κονδυλίου, καταγγέλλει για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Καρασμάνης.
          Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς στους οποίους ανατέθηκε να επαναπροσδιορίσουν τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό, ο βουλευτής παραθέτει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Πέλλα πληροί και με το παραπάνω τις προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται. Τους καλεί δε, να σεβαστούν την απόφαση που – μετά από προσωπικούς αγώνες του ίδιου του Γιώργου Καρασμάνη – πάρθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Περιφερειών (της οποίας τότε ήταν Πρόεδρος) και επίσης ομόφωνα ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.
Παρατίθεται η Ερώτηση                                         

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τους κ.κ. Υπουργούς:1. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
                                        2. Οικονομικών
ΘΕΜΑ:  «Η Πέλλα πληροί με το παραπάνω τα κριτήρια ως Νομός παραμεθόριος και προβληματικός»

Ο Ερωτών, από δεκαετίας σχεδόν, με συνεχείς επίπονες προσπάθειες και επανειλημμένες παρεμβάσεις, είχε πετύχει το αυτονόητο: Ο Νομός Πέλλας να χαρακτηριστεί παραμεθόριος με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Περιφερειών και – το κυριότερο – με ψήφιση από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, καθώς και προβληματικός τύπου Α στο σύνολό του με υπουργική απόφαση.
Περί τα μέσα του παρελθόντος Δεκεμβρίου, στα πλαίσια της ψήφισης του Ν. 4354/2015 και με το άρθρο 19, η Κυβέρνηση επιχείρησε να ακυρώσει στην ουσία τον Νόμο που είχε ψηφιστεί ομόφωνα. Πώς; Αναθέτοντας σε δύο Υπουργούς – Εσωτερικών και Οικονομικών – να καθορίσουν εκ νέου τις περιοχές που δικαιούνται τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου σε εργαζομένους, με κριτήριο τη δυσκολία πρόσβασης, βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της νησιωτικότητας και της ορεινότητας των περιοχών. Ορίζοντας μάλιστα ως καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση της παραπάνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης την 31η Μαρτίου 2016.
Αδιάψευστα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Νομός Πέλλας πληροί και τα πλέον αυστηρά κριτήρια για να  παραμείνει στην κατηγορία των παραμεθόριων και προβληματικών τύπου Α Νομών στο σύνολό του, δεδομένου ότι:
   Είναι απομονωμένος από την ενδοχώρα αλλά και από το εξωτερικό, χωρίς σύνδεση με τον εθνικό οδικό άξονα Πατρών Αθηνών Θεσσαλονίκης Ευζώνων (ΠΑΘΕ) ή με την Εγνατία Οδό (ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Νομός από Ήπειρο μέχρι Θράκη που δεν έχει κάθετο επί της Εγνατίας).
   Με μεθοριακή γραμμή ογδόντα (80) χιλιομέτρων, δεν διαθέτει πύλη εισόδου εξόδου, δηλαδή διέξοδο προς βορά και προς το εξωτερικό.
   Με ανεπαρκέστατο σιδηροδρομικό δίκτυο που δεν καλύπτει τις περισσότερες περιοχές.
   Είναι ο Νομός με το πλέον απαρχαιωμένο, σε τρισάθλια κατάσταση και εξαιρετικά επικίνδυνο οδικό δίκτυο, εξ αιτίας του οποίου τα τελευταία χρόνια έχουμε θρηνήσει χιλιάδες θύματα – νεκρούς και τραυματίες.
   Είναι πλήρως αποβιομηχανοποιημένος, χωρίς βέβαια βιομηχανική περιοχή.
   Χωρίς υποδομές, με συνεχή φθίνουσα οικονομική πορεία και δραματική συνέπεια την αδιάκοπη συρρίκνωση του πληθυσμού και με απόδειξη τούτου, τη μείωση των βουλευτικών εδρών από 5 σε 4.
 ΕΠΕΙΔΗ εν πρώτοις, στις ευνομούμενες Δημοκρατίες δεν είναι δυνατόν να αγνοείται η ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επί ενός μείζονος θέματος Επιτροπής της Βουλής (Επιτροπή Περιφερειών), ούτε – πολύ περισσότερο η επίσης ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας που ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου.
ΕΠΕΙΔΗ στην απόφαση αυτή, συμπεριλήφθηκε και ο όρος: όσοι Νομοί έχουν κοινά σύνορα με άλλο κράτος, να χαρακτηρίζονται αυτόματα παραμεθόριοι στο σύνολό τους. Και ακόμη, όταν είναι απομονωμένοι από την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά της αποβιομηχάνισης και του οικονομικού και δημογραφικού μαρασμού, επίσης να χαρακτηρίζονται προβληματικοί.
ΕΠΕΙΔΗ, όσα παρέθεσα πιο πάνω για την κατάσταση που επικρατεί στον Νομό, αποδεικνύουν περίτρανα ότι δικαίως η Πέλλα έχει χαρακτηριστεί παραμεθόριος και προβληματικός τύπου Α στο σύνολό του.
ΕΠΕΙΔΗ, τα δημοσιονομικά προβλήματα, δεν λύνονται ούτε η οικονομική κρίση αντιμετωπίζεται με περικοπές ή κατάργηση κινήτρων, αλλά με επιπλέον κίνητρα για ανάκαμψη και ανάπτυξη.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
-         Να λάβουν υπόψη τους το σύνολο των παρατεθέντων από τον υπογράφοντα στοιχείων που συνθέτουν τα πραγματικά σημερινά χαρακτηριστικά του Νομού και αναδεικνύουν τα τεράστια προβλήματα και τις μεγάλες δυσχέρειες πρόσβασης στις περισσότερες περιοχές.
-         Να μη συμπεριλάβουν την Πέλλα στην τραγελαφική διαδικασία της «μεζούρας» των 20 χιλιομέτρων: Δηλαδή, αν ένα χωριό απέχει φερ’ ειπείν από τα σύνορα 19.980 μέτρα θα είναι παραμεθόριο και προβληματικό. Αν ένα άλλο απέχει 20.010 μέτρα δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί και φυσικά θα εξαιρείται, τόσο από το επίδομα σε εργαζομένους, όσο και από άλλα κίνητρα.
-         Να διατηρήσουν, όπως είναι ορθό και δίκαιο τον χαρακτηρισμό του παραμεθόριου και προβληματικό τύπου Α στο σύνολό του, ενός Νομού όπως η Πέλλα που, σε συνεχή φθίνουσα οικονομική και πληθυσμιακή πορεία, πληροί με το παραπάνω τα πλέον αυστηρά κριτήρια. 
               Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
               Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ


15 σχόλια:

  1. Έχει απόλυτο δίκιο ο κ.Καρασμάνης και θα πρέπει οι κυβερνητικοί βουλετυτές να παρουν θέση και να υπερασπιστούν αυτό το δικαίωμα της περιοχής μας, αφού δεν είμαστε προάστιο της Αθήνας και πραγματικά υπάρχουν όλα τα δεδομένα που επικαλείται. Ρωτήστε και τον Μπουκουβάλα που το ανέδειξε, όταν όλοι κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αγαπητέ, οι Κυβερνητικοί Βουλευτές πανηγυρίζουν ακόμη, διότι πέτυχαν, έπειτα από....σκληρή μάχη με την Κυβέρνησή τους, να συνεχίζει να είναι η Πέλλα Παραμεθόριος μέχρι 31/03/2016!

      Διαγραφή
    2. φιλε μου επρόκειτο για ένα ποσό της τάξης των 15.000.000 Ε ετησίως που έρχονταν στον Νομό μας και ενίσχυε την τοπική αγορά. Τώρα δυστυχώς θα το στερηθούμε και αυτό. Ωρε που πάμε?

      Διαγραφή
  2. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε προνομιούχους και μη. Ακατανόητη η σκοπιμότητα αυτού του μέτρου. Υπήρχε μια αιτιολογία πριν από δεκάδες χρόνια όταν η διαβίωση και η πρόσβαση σε κάποιες περιοχές ήταν προβληματική. Όλοι οι Έλληνες έχουν ίσα δικαιώματα και αυτή η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να άρει τις διακρίσεις. Δεν είναι δυνατόν να επιδοτείται ο γλύφτης που κατάφερε να μετατεθεί στο χωριό του και ο έρμος που δεν έχει μέσον να αναγκάζεται να υπηρετήσει χωρίς κανένα κίνητρο σε ορεινά δυσπρόσιτα χωριά της κεντρικής Ελλάδας. Αυτά τα υποστηρίζει ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ για να εξυπηρετεί την κομματική του πελατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδεσσαίος Αυτοδιοικητικός15 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:19 μ.μ.

      κύριε Σηφάκη (3:55) μπράβο που σπεύδετε να εξαγγείλετε ότι κυβέρνηση θα άρει τις διακρίσεις και συγχρόνως θα καταργήσει το επίδομα του παραμεθορίου στο σύνολο του νομού μας. Συγχαρητήρια που σας έπιασε ο πόνος γιαυτούς που υπηρετούν στα ορεινά και δυσπρόσιτα χωριά της Κεντρικής Ελλάδας. Μόνο που θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι και αυτοί το επίδομα το παίρνουν επειδή περιοχή τους χαρακτηρίστηκε προβληματική τύπου Α ή Β.
      Τώρα ως προς αυτό που λέτε για τον Καρασμάνη ότι το έκανε για να ικανοποιήσει την εκλογική του πελατεία δεν μπορώ να πιστέψω ότι τόσοι πολλοί εργαζόμενοι του νομού είναι οι ψηφοφόροι του.
      Μην ξεχνάτε όμως ότι αυτά τα εκατομμύρια ευρώ τα εισπράττει η οικονομία του νομού και επί της βουλευτικής σας θητείας αφαιρούνται.
      Γιατί όμως είστε τόσο πολύ κυνικός, κακόψυχος και ζηλόφθονος;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Εδεσσαίε Αυτοδιοικητικέ, λυπάμαι ειλικρινά που άνθρωποι του δικού σου ήθους και της δικής σου νοημοσύνης εκλέγονται απο τις τοπικές κοινωνίες. Βρήκες ένα σχόλιο το οποίο σε βόλευε να πλήξεις έναν πολιτικό σου αντίπαλο και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, έσπευσες να του το αποδώσεις.
      Εγώ ως Έλληνας πολίτης εξέφρασα την αρνητική μου άποψη για έναν θεσμό απαρχαιωμένο, η μόνη χρησιμότητα του είναι να εξυπηρετεί τις κομματικές πελατείες του κάθε τοπικού πολιτευτή χωρίς εξαίρεση.
      Αλλά πολύξερε και πονηρέ, αυτοδιοικητικέ μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί ένας ΔΥ μπορεί να υπηρετεί για πολλά χρόνια στην ΤΡΙΠΟΛΗ στην ΑΘΗΝΑ ή όπου αλλού στην Ελλάδα, πληρώνοντας ενοίκια και υψηλότερο κόστος ζωής, ενώ ένας άλλος συνάδελφος του, πελάτης του κάθε τοπικού πολιτευτή, ζει στο πατρικό του, εκμεταλεύεται ταυτόχρονα την γεωργική του περιουσία. Ποιος από τους δυο έχει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης?
      Φυσικά δεν ελπίζω ότι η σημερινή άτολμη κυβέρνηση να κάνει μια τόσο ουσιώδη και αναγκαία μεταρύθμιση, γιατί και αυτοί με τον ίδιο τρόπο θα σκεφθούν. Καμία απολύτως διάκριση μεταξύ των Ελλήνων όποιος δεν θέλει να υπηρετεί στο χωριό του να υποβάλει αίτηση μετάθεσης ή παραίτησης.
      Είχα την εντύπωση ότι τα ποσά ήταν μικρότερα αλλά σήμερα διαπίστωσα ότι είναι σημαντικά 15 εκατομύρια σε 15 περίπου νομούς είναι ένα μεγάλο ποσό που θα μπορούσε ως ισοδύναμο να υπερκαλύψει την περικοπή του ΕΚΑΣ.
      Απλά μια συμβουλή, οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική οφείλουν να έχουν στοιχειώδεις ηθικούς φραγμούς.

      Διαγραφή
    3. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη τα αμάθειας. Και αυτοί που υπηρετούν στην Τρίπολη, στην Αθήνα και όπου αλλού, μπορούν να κάνουν χρήση του νόμου για τις παραμεθόριες περιοχές και να πάνε στην Πέλλα που είναι στο σύνολό τα παραμεθόριος και προβληματικός νομός. Είναι ένα από τα πολλά κίνητρα που παρέχει ο νόμος.
      και επιπλέον θα πρέπει να ξέρεις ότι το επίδομα παραμεθορίου δεν είναι θεσμός απηρχαιωμένος αλλά κίνητρο παραμονής και προσέλκυσης εργαζομένων. και ακόμη θα πρέπει να ξέρεις πως μας έχουν μειώσει το μισθό και τα επιδόματα πάνω από 40%.
      Επειδή όμως πολύ ενδιαφέρεσαι για το ΕΚΑΣ, θέλεις δηλαδή να βάλεις τις κοινωνικές τάξεις να σκοτώνονται μεταξύ τους, δηλαδή είσαι υπέρμαχος του κοινωνικού αυτοματισμού, να κάνεις πρόταση να κοπούν οι μισθοί των βουλευτών και των συνεργατών σας στο ήμισυ, αφού ψάχνεις ισοδύναμα, για να μην κοπεί το ΕΚΑΣ. Απλά μια συμβουλή, βγάλε τη μάσκα της υποκρισίας και της τακτικής : «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω»
      ΓΚΕ ΓΚΕ;

      Διαγραφή
  3. Μάθε λοιπόν από εμένα τον ημιμαθή (αμαθή).
    Αν υποβάλλουν αίτημα μετάθεσης στην ΑΛΜΩΠΙΑ 30 καθηγητές φιλόλογοι, 20 εφοριακοί, 15 δικαστικοί, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλοι και φυσικά και θα ικανοποιηθούν αυτοί που θα γλύψουν και θα υποσχεθούν ψήφο στον κάθε πολιτικό.
    Μάθε επιπλέον ότι το επίδομα παραμεθορίου που εσύ λαμβάνεις δεν έχει καμία σχέση με την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών» που καταβάλλεται αυστηρά με εισοδηματικά κριτήρια (600 ευρώ για ετήσιο εισόδημα μέχρι 3000 και 300 ευρώ για ετήσιο εισόδημα από 3000 μέχρι 4700).
    Την περικοπή κατά 50% του μισθού των βουλευτών βεβαίως την υποστηρίζω, αλλά θα αποφέρει όφελος κατά πολύ μικρότερο από τα 15.000.000 ευρώ που καταβάλλονται ως επίδομα παραμεθορίου μόνο για τον νομό ΠΕΛΛΗΣ (6000-50%=3.000Χ300 βουλευτές μηνιαίο όφελος 900.000Χ12μήνες = 10.800.000συνολικό όφελος)
    Έτσι λοιπόν υποστηρίζω την πλήρη κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίου που θα αποφέρει έσοδα πάνω από 200 εκατομμύρια, ή την χορήγηση του με πολύ αυστηρά κριτήρια εντοπιότητας και εισοδηματικά,
    Με εντυπωσιάζεις με το επιχείρημα ότι σου έκοψαν 40% του μισθού σου, λες ότι και δεν έκοψαν τα ίδια από τον συνάδελφο σου που υπηρετεί σε αστικό κέντρο και αποκρύπτεις σκοπίμως ότι λαμβάνεις επίδομα παραμεθορίου τουλάχιστον 1200-1500 επιπλέον.
    Δεν έχουμε καμία ελπίδα σε αυτή την χώρα με ανθρώπους που σκέπτονται και ενεργούν όπως εσύ.
    Οι αερολογίες που καταθέτεις δεν είναι επιχειρήματα, αυτά στα πρόβατα που σε ψηφίζουν αν και αμφιβάλλω ότι μπορεί να είσαι αιρετός, μάλλον διορισμένο αυτοδιοικητικό κοματόσκυλο σε κόβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συγχαίρω που αποδέχεσαι ότι είσαι και ημιμαθείς και αμαθείς. Γιαυτό και έχεις μπερδέψει τα σώβρακα με τις κυλόττες. Ε! λοιπόν μάθε ότι καμία αίτηση μετάθεσης δεν εκκρεμεί για την Αλμωπία. Άλλωστε τι να τους κάνει τους 15 δικαστικούς, τους 20 εφοριακούς …
      Έχεις μπερδέψει το επίδομα παραμεθορίου με την εισοδηματική ενίσχυση …
      και αφού είσαι καλός στα μαθηματικά να υπολογίσεις και τους μισθούς των συνεργατών των βουλευτών όπως και των δικών σου που έχεις στο γραφείο, των ειδικών συμβούλων, των γενικών γραμματέων …
      Αλλά εσένα καρφί δεν σου καίγεται γιαυτό. Εσένα σου του δίνει που η ΝΔ κατάφερε να έρχεται στην αγορά της Πέλλας αυτό το σημαντικό ποσό. Γιαυτό και θέλεις να καταργηθεί. Όμως αν έχεις διαβάσει τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα που επικαλείται ο βουλευτής και τους έχει στριμώξει μάλλον θα παραμείνει και εσύ θα σκας από τη ζήλια σου.

      Διαγραφή
  4. χα χα χα χα χα χα όλα τα λεφτά είσαι μεγάλε.
    Εγώ μίλησα υποθετικά, για αιτήσεις μετάθεσης συγκεκριμένων υπαλλήλων και εσύ έτρεξες να ελέγξεις τα κιτάπια του αφεντικού σου για να δεις πόσες αιτήσεις εκρεμμούν. Η απόλυτη δικαίωση των όσων υποστηρίζω. Με ποια ιδιότητα έχεις εσύ πρόσβαση στις μεταθέσεις που εκρεμμούν στην ΑΛΜΩΠΙΑ? Ακόμη και σήμερα κάνει κουμάντο ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ στο ποιος θα μετατεθεί?
    Το απογοητευτικό είναι ότι αγράμματοι άνθρωποι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον ενικό απο τον πληθυντικό, βρίσκονται σε θέσεις του δημοσίου.
    Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το αμαθείς απο το αμαθής και μπορείς να γνωρίζεις και ίσως να καθορίζεις ποιος θα μετατεθεί στην ΠΕΛΛΑ.
    Συγνώμη σε υπερτίμησα δεν ήξερα ότι είσαι αγράμματος. Ο έλεγχος των πιστοποιητικών σπουδών των διορισμένων στην ΠΕΛΛΑ θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
    Ρε τι κάνει το γλύψιμο στην έρμη Ελλαδίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΩΝΥΜΕ 9:02 ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 6:21 (που είστε και το ίδιο πρόσωπο) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΜΑΘΗΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΥΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΟΥ. ΧΑ! χΑ! ΧΑ!
      ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ..... ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ Ή ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...

      Διαγραφή
  5. Μα είστε τόσοι πολλοί αμαθείς και ημιμαθείς στο γραφείο του Σηφάκη που δικαιολογείτε ο πληθυντικός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε Στούρνο 9:02 εσύ έβαλες ενικό και εγώ έβαλα πληθυντικό επίτηδες, για να δω αν θα τσιμπήσεις. Όπως επίσης και για τις αιτήσεις ότι δεν εκκρεμεί καμία και εσύ έπεσες στην παγίδα να πιστώσεις αυτήν την επιτυχία πάλι στον Καρασμάνη. Είπαμε ότι είναι ικανός και αποτελεσματικός αλλά δεν τα σφάζει και τα μαχαιρώνει όλα! Μην τον κάνεις γίγαντα. Προφανώς αισθάνεσαι δέος μπροστά στο όνομα αυτό. Ξέρω δε, ότι είσαι σε θέση σαν δεύτερη χούντα όπως εκείνη ελέγχει τα πιστοποιητικά Κοινωνικών φρονημάτων, εσείς σαν β΄χούντα θα ελέγξετε τα πιστοποιητικά σπουδών. Πίστεψέ με ότι θα βρεις πολλά μεταπτυχιακά και διδακτορικά και ένα από αυτά είναι το δικό μου με διατριβή στην αυτοδιοίκηση. Όμως μην αποπροσανατολίζεις την συζήτηση. Το θέμα είναι η Πέλλα να παραμείνει παραμεθόριος και προβληματικός νομός στο σύνολό του, γιατί έρχεται στην αγορά αυτό το σημαντικό ποσό. και στο επαναλαμβάνω πρόσεχε, μην χρεωθείς ότι επί της βουλευτικής σου θητεία χάθηκε αυτό το σημαντικό ποσό.
    Ευτυχώς όμως βλέπω από την άλλη πλευρά να κινείται δυναμικά η κα Τζάκρη και πάλι εσείς (πληθυντικός ) θα είστε ΟΥΡΑΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το συμπέρασμα είναι απλό και βγαίνει αβίαστα.
    Αν εσύ είσαι πτυχιούχος και μάλιστα με μεταπτυχιακό, εγώ είμαι αστροναύτης.
    Είναι ώρα ο ελεγκτής δημόσιας διοίκησης να κάνει έναν έλεγχο. Πολύ απλά ένας πτυχιούχος έχει ικανότητα σκέψης που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ταυτίσει τον έλεγχο γνησιότητας των τίτλων σπουδών, με τον έλεγχο κοινωνικών φρονημάτων της χούντας.
    Κάποια πράγματα φωνάζουν και είναι ολοφάνερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολύ σωστά αυτοχαρακτηρίζεσαι αστροναύτες, γιατί ζεις στο δικό σου συννεφάκι, στο δικό σου μικρόκοσμο, πετάς στα σύννεφα και δεν έχεις καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είστε σε θέση και να καταγγείλετε και να καρφώσετε γιατι είναι στο DNA σας η φασίζουσα νοοτροπία. Δεν είναι τυχαίο ότι θέλετε να βλάψετε την Πέλλα στερώντας την από αυτό το σημαντικό ποσό. Ευτυχώς που ο νομός δεν έχει θέατρο Γιατί και αυτό θα το κλείνατε από το πολύ γέλιο που βγάζετε. «χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)