Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί πυροβολούν τον Γιώργο Σαββίδη;








Να ελεχθεί έστω και με καθυστέρηση χρόνων η ουσία και βασιμότητα των καταγγελιών του

Γράφει ο Α.Α.Π.

Η πολιτική και η προσωπική εμπάθεια πολλών (κυρίως ανώνυμων σχολιαστών) , κατά του Αντιδημάρχου Αλμωπίας Γ. Σαββίδη, όπως όλα δείχνουν έχουν απομακρύνει από το επίκεντρο ένα άλλο στοιχείο, το οποίο είναι ίσως και το πιο σοβαρό. Όσα περιγράφει ο Γιώργος Σαββίδης στην καταγγελία του ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Άσχετα αν δικαιώνει όσους υποστήριζαν ότι στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε ένας μηχανισμός που λειτουργούσε κάπως περίεργα και αλλοπρόσαλα, εν τούτοις όσα καταγγέλλει είναι σοβαρά.
Περνάνε στο ντούκου όσα καταγγέλλει για τον πρώην Δήμαρχο Εξαπλατάνου Σταύρο τουφεγγόπουλο . Τον χαρακτηρίζει άνθρωπο του ρουσφετιού και της εκμετάλλευσης των απλών ανθρώπων της περιοχής.
Μαζί με τον τότε βουλευτή της Ν.Δ. Ιορδάνη Τζαμτζή , όπως ισχυρίζεται, αναγκάζουν τους ΠΑΣΟΚτσήδες να φιλάν κατουρημένες ποδιές για να ενταχθούν  σε κάποι πρόγραμμα . Είχαν κάνει δηλαδή, αν λέει αλήθεια τον ΟΑΕΔ τσιφλίκι τους. Προφανώς το ίδιο τραβούσανε  Νεοδημοκράτες, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Ο.κ Γ. Σαββίδης ,ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ , καταγγέλλει τον Σ. Τουφεγγόπουλο ότι έκανε ανύπαρκτο πρόγραμμα στην κόρη του. Μια υπόθεση ,που, αν δεν κάνω λάθος έφτασε και στα δικαστήρια ,με αποτέλεσμα την τιμωρία του Π. Τσάνταλη , ο οποίος είχε δημοσιέυσει για την παράνομη ένταξη της κόρης Τουφεγγόπουλου στον τοπικό τύπο.
Στο δικαστήριο ο κ. Γ. Σαββίδης , καταθέτοντας ως μάρτυρας  υπεράσπισης , ισχυρίστηκε ότι η κόρη του Τουφεγγόπουλου ορθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα και ορθώς πήρε στην συνέχεια την επιδότηση. Μάλιστα είπε στο δικαστήριο, όπως έμαθα, ότι από το γραφείο του στον ΟΑΕΔ που απέχει 150 μέτρα την έβλεπε να πηγαίνει στο γραφείο της . Εκείνη βέβαια είπε στο δικαστήριο ότι ποτέ δεν πήγαινε ημέρα στο γραφείο , αλλά μόνο …βράδυ,, γιατί η δουλειά της ήταν στον κάμπο. Όλως περιέργως όμως δεν είχε ούτε μισή κιλοβατώρα κατανάλωση ρεύματος. Παγκόσμια πατέντα.  Δούλεψαν κανονικά το δικαστήριο στην Έδεσσα.
Πότε έλεγε την αλήθεια ο κ. Γ. Σαββίδης; Στην καταγγελία του ή στο δικαστήριο; Φυσικά όλοι ηξεραν τι έγινε , αλλά κανείς δεν φρόντισε από την κόρη του πρώην δημάρχου να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε χωρίς να δικαιούται.
Ούτε λίγο ούτε πολύ βάζει στο ίδιο καζάνι και την Θ. Τζάκρη για να κάνει και αυτή τα ρουσφέτια της.Αντί να προστατεύσει δηλαδή τους αδύναμους και αδικημένους , έκανε την δουλίτσα της και φρόντιζε για τον μηχανισμό της.
Δεν ξέρω αν θα υπάρξει απάντηση από όσους εμπλέκει. Εγώ πάντως δεν έχω κανέναν λόγο να μην τον πιστεύω. Περιγράφει ακριβώς πως λειτουργούσε ένα σάπιο σύστημα , υπέρ των λίγων και αδικούσε τους πολλούς.  Υπεύθυνοι όμως είναι και οι απλοί  πολίτες , που κάνουν κομματάρχες κάποια πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια κοιτάνε μόνο τη πάρτη τους .
Κατά τη γνώμη μου καλά έκανε τις καταγγελίες ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Όφειλε να τις υπερασπιστεί μέχρι το τέλος αν ήταν αλήθεια και όχι στην συνέχεια να κάνει την κότα. Ούτε και να πολιτευτεί με τον δεξιό  Δ. Μπίνο στον Δήμο Αλμωπίας. Δεν μπορεί να καταδικάζεις την δεξιά  για τις πρακτικές της και μετά να τις υιοθετείς έμπρακτα , κουβαλώντας της ψήφους.
Όσο για τα σχόλια που διαβάζω κ. διευθυντά , θεωρώ ότι τα πιο πολλά είναι άσχετα και εμπαθή. Δεν αποκλείω δε , να γίνονται και από τον συνδυασμό του , γιατί και εκεί , όπως μαθαίνω δεν τον χωνεύουν. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με αυτή καθ αυτή την ουσία
ΥΓ Άραγε τι λέει το επίσημο ΠΑΣΟΚ για αυτό;

Α.Α.Π.

4 σχόλια:

  1. Ένα ερώτημα ο Σαββιδης κΤηγγηλε τη στιγμή κόρη του τουφεκοπουλου το 2010 το δικαστήριο της μπεγλοπουου έγινε το 2013 είναι δυνατόν να έδινε στην μπεγλοπουου τα ο ονόματα να τα διαγραφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρεεε η ορκα κημηθηκε; γιαυτό δεν γραφη μαλακιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οτι κατέβηκε με το Μπινο δεν ειναι μεμπτό και ο Σωτηριαδης απο το ΠΑΣΟΚ προέρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανομια της τουφ ηταν ανομια; Ναι η οχι; Επειδη γραφτηκε στο τυπο. Ειναι προσωπικα δεδομενα κατα το νομο. Η ανομια και η πραξη στο να εισπραξει παρανομα την επιδοτηση απο το οαεδ παραμενει. Οποτε ο κοσμος το εχει τουμπανο και εμεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)