Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Χωρίς τρακτέρ στο Σύνταγμα οι αγρότες...

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα

...αλλά θα μείνουν για δύο ημέρες...

Το πλέγμα των διεκδικήσεων ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των...
Μπλόκων, η οποία προετοιμάζει και το μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Αθήνα.

Η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, η κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, η καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και η αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο», οριοθετούν τα αιτήματα των αγροτών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα και ήδη, από χθες, αντιπροσωπεία τους έχει σειρά επαφών με μαζικούς φορείς, προκειμένου να συμπαραταχθούν στην κινητοποίηση των αγροτών.

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση του μπλόκου των Τεμπών και την πρόθεσή του να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, ο κ. Μπούτας απάντησε: «Δεν μας ακουμπά εάν ένα μπλόκο θα πάει να συζητήσει» συμπληρώνοντας: «Δεν ξέρω τα Τέμπη τι εκπροσωπούν».

Επίσης, σημείωσε ότι σήμερα αναμένεται, από τα αρμόδια υπουργεία, απάντηση στο αίτημά τους για κάθοδο 50 έως 100 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και εάν η απάντηση είναι αρνητική θα αποφασίσουν τα μπλόκα για το τι τελικά θα πράξουν.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Είναι μια συμβολική ενέργεια», είπε ο κ. Μπούτας, προσθέτοντας πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη».

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.

Για «προεκλογική ομιλία» έκανε λόγο ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης.

«Περιμέναμε κάτι πιο ουσιώδες και όχι μια προεκλογική ομιλία. Ο πρωθυπουργός έκανε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και τα έβαλε με όλους, ακόμα και με τα κανάλια» δήλωσε και κοινοποίησε πως κατόπιν αυτού οι αγρότες των Μαλγάρων θα κατέβουν στην Αθήνα και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, «έως ότου αποσυρθούν τα ασφαλιστικό και φορολογικό».

efsyn.gr

1 σχόλιο:

(3)