Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μισές αλήθειες και αντιφάσεις του Δημάρχου Αλμωπίας





ΝΕΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ  ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
 ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!
 ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ 
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ!

Μισές αλήθειες και αντιφάσεις του Δημάρχου Αλμωπίας για τις ανεξαρτητοποιήσεις Χουρσόγλου-Ζιάκα
Μια ακόμα  απέλπιδα προσπάθεια επιχείρησεο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος, τηλεοπτική    αυτή τη φορά, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ένα θέμα που δεν αφορά , τόσο τον κόσμο, αλλά  τις εσωτερικές ισορροπίες στον συνδυασμό του , όπως οι ανεξαρτητοποιήσεις των συμβούλων του Χρήστου Χουρσόγλου. και Μαρτίνας Ζιάκα . Μιλώντας στη ΠΕΛΛΑ τηλεόραση  στον Παύλο Παπαδόπουλο, υποστήριξε ότι  «Γραφειοκρατικά δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αίτημα ανεξαρτητοποίησης των δύο Δημοτικών Συμβούλων και πρώην συνεργατών μου, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Παρέλειψε όμως να πει τι πρέπει να κάνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τι προβλέπει η διαδικασία  στη συγκεκριμένη  περίπτωση. Φοβούνται όμως να μην φάνε «σφαλιάρα» από την προϊσταμένη αρχή τους , καθώς θα πρέπει το αίτημα τους να είναι αιτιολογημένο και τεκμηριωμένο. Κάτι που δεν μπορούν να κάνουν. Για τον λόγο αυτό τεχνηέντως  εξαπολύουν «γκρίζες επιθέσεις» ισχυριζόμενοι  ότι τυπικά δεν υπάρχει παραίτηση.
Ο κ. Μπίνος  επανέλαβε ξανά την θεωρία των απαιτήσεων  που είχαν οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.
«Εγώ συνδιαλλαγές κάτω απ’ το τραπέζι δεν θα κάνω ποτέ. Όταν μέχρι τα Χριστούγεννα συνεόρταζαν, πότε βρήκαν τον χρόνο να βρουν όλες αυτές τις διαφορές; Όταν είδαν ότι δεν επελέγησαν να συμμετέχουν σε κάποια θέση. »
Ουσιαστικά όμως διέψευσε  τον εαυτό του , γιατί  πρόσφατα στο επίμαχο  δημοτικό συμβούλιο παραδέχτηκε δημόσια ότι η Μαρτίνα Ζιάκα  δεν του ζήτησε ποτέ κάποια θέση ή κάτι άλλο. Συνεπώς γεννάται το ερώτημα για ποια συνδιαλλαγή πρόκειται.
Για τον Χρήστο Χουρσόγλου , ποτέ δεν είπε δημόσια ποια θέση  ζήτησε . Άλλωστε ο Χ. Χουρσόγλου αρνήθηκε την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑ. Δημόσια τον Ιούνιο του 2015, δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν επιθυμεί κανένα πόστο ή αξίωμα στον Δήμο Αλμωπίας.
Στο επίμαχο δε δημοτικό συμβούλιο , διέψευσε τον Δήμαρχο για  όσα ισχυρίστηκε  περί  των δήθεν  απαιτήσεων που είχε. Αποκάλεσε μάλιστα τον Δήμαρχο ψεύτη , χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά του.
Ο Δήμαρχος όμως έδωσε χωρίς να το θέλει και το στίγμα που αντιλαμβάνεται τη λειτουργία των δημοτικών συμβούλων , λέγοντας:

«Όσον αφορά στην ουσία, και οι δύο ήταν ελάχιστες οι φορές που συμμετείχαν σε προσυμβούλιο και από τον πρώτο κιόλας μήνα διαφωνούσαν και ποτέ δεν ψήφιζαν. Άρα δεν υπάρχει κάτι νέο απ’ όλη αυτή τη διαδικασία, γιατί στην ουσία ποτέ δεν στήριζαν και μάλιστα ο ένας εκ των δύο έκανε δηλώσεις διαρκώς.»
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ελάχιστες φορές μέχρι την ανεξαρτητοποίηση τους καταψήφισαν προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο.
Προκύπτει δε, από τις δηλώσεις του κ. Μπίνου, ότι θεσμός είναι τελικά το προσυμβούλιο και όχι  οι δημόσιες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου  . Εκεί λαμβάνονται τελικά οι αποφάσεις.
Οι δε σύμβουλοι , κατά τον Δήμαρχο , είναι άβουλα όντα και δεν πρέπει να κάνουν δηλώσεις .
Eίναι άξιον απορίας για ποιον λόγο επιλέχτηκε στο επίσημο  διαδικτυακό παραταξιακό  τους όργανο, να προβληθεί πρώτο και με έμφαση  το συγκεκριμένο κομμάτι  από όλη την συνέντευξη ;
Είναι ακόμα άξιον απορίας  πως κατάφερε ο μέχρι πρότινος ορθολογιστής δήμαρχος , με δημόσιες και καθαρές απόψεις , να σέρνεται από τις εξελίξεις και να  κάνει λόγο διαρκώς  « για συνδιαλλαγές κάτω από το τραπέζι». Αν όντως υπάρχουν ,έχει χρέος να τις ονομάσει και να τις καταγγείλει δημοσίως. Διαφορετικά θα καταταγεί στους κοινούς συκοφάντες και  ψεύτες. Κάτι που δεν το αξίζει πρώτα ο τόπος και μετά ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)