Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Στην Αλμωπία 31 δασικοί και φοιτητές Δασολογίας του ΑΠΘ



Με  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 27/03/2016 στην Αλμωπία, η δεύτερη κατά σειρά ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.), σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα το οποίο συντάχθηκε στο πνεύμα της εσωτερικής επικοινωνίας των μελών της αλλά και της εξωστρέφειας που χρειάζεται ο κλάδος.


Στο συνέδριο συμμετείχαν 31 δασικοί και φοιτητές της Δασολογίας & Φ.Π. του ΑΠΘ. Όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση με την είσοδο τους στο λεωφορείο έλαβαν έναν πλήρη φάκελο ενημέρωσης. Η δράση περιελάμβανε κατ’ αρχήν επίσκεψη στην ξυλοβιοτεχνία του κ. Κατσάνη στη Σωσάνδρα Αλμπωπίας, όπου ο Δασάρχης Αριδαίας κος Ιωαννίδης συνοδευόμενος από προσωπικοό της Δασικής Υπηρεσίας μας ενημέρωσαν για τα δασικά θέματα. Επίσης ο ιδιοκτήτης μας ενημέρωσε για την επιχείρηση και μας ξενάγησε στους χώρους της εγκατάστασης. Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στα Λουτρά όπου ξεναγηθήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο της Δημοτικής Επιχείρησης και στη συνέχεια η πορεία κατά μήκος του χειμάρρου (σημασμένο μονοπάτι) με συνοδεία των συναδέλφων μας Μηνά Χασάπη (Δασολόγος) και Παντελή και Παύλο (Δασοφύλακες). Στη διαδρομή υπήρξαν στάσεις με αντικείμενο την αναγνώριση φυτών, πουλιών αλλά και την ιστορία της βλάστησης. Είναι αλήθεια ότι οι συμμετέχοντας βιώσαν μια μοναδική εμπειρία – αναψυχική και διδακτική – όπως προκύπτει από την ομολογία μιας φοιτήτριας: «μετά από τη σημερινή εμπειρία θα μιλάω με τον πατέρα μου για χρόνια!». Η επιστροφή μας στο χώρο του λουτρών περιελάμβανε για τους περισσότερους μπάνιο και γεύμα «μέσα στη μαγευτική φύση» της περιοχής.

Στη διάρκεια της επιστροφής οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Εταιρείας, ο Νίκος Γρηγοριάδης (Πρόεδρος) και ο Κώστας Μησιάλης (Ταμίας), εκτός από την ικανοποίηση των συμμετεχόντων, ήταν αποδέκτες του αιτήματος για επανάληψη της δράσης!     

Το  αναλυτικό  πρόγραμμα  της παραπάνω δράσης της Ε.Δ.Ε. «ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Νο2: Ημερήσια εκδρομή στα Λουτρά (Πόζαρ) Αλμωπίας» καθώς και υλικό ενημέρωσης & επικοινωνίας αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.forestry.gr) καθώς επίσης στο Facebook Ελληνική Δασολογική Εταιρεία Hellenic Forestry Society.

* Στην φωτογραφία:

“Πορεία των δασικών στο μονοπάτι κατά μήκος του χειράρρου των Λουτρών Αλμωπίας» στη διάρκεια της 2ης «πράσινης διαδρομής» που οργάνωσε η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία στις 27 Μαρτίου 2016.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)