Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΔΚΜ



   

Πραγματοποιήθηκε,το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.



Οι εργασίες του Συνεδρίου άρχισαν με αφιέρωμα στην επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), στο πλαίσιο του οποίου απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις της ΠΕΔΚΜ στις Δημάρχους Βισαλτίας κα Αγνή Δουβίτσα και Σκύδρας κα Αικατερίνη Ιγνατιάδου.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί:  από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο, τους Βουλευτές Θεόδωρο Καράογλου ( ΝΔ), Γεώργιο Αρβανιτίδη (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και Ιωάννη Δελλή (ΚΚΕ) τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Βασίλειο Καραμάνη, την Εκπρόσωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μαρία Κατρούδη.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος περιέγραψε συνοπτικά το ασφυκτικό πλαίσιο εντός του οποίου καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους οι Δήμοι.
 
Τις δύο εισηγήσεις του Συνεδρίου ανέπτυξαν οι. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών & Ισότητας της ΚΕΔΕ, για τα Θεσμικά Ζητήματα των ΟΤΑ, και Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Θέρμης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, για τα Οικονομικά Ζητήματα των ΟΤΑ.

Ακολούθησαν ομιλίες:  του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, των επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ. Σίμου Δανιηλίδη, Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, και Απόστολου Αντωνούδη, Δημοτικού Συμβούλου Πυλαίας-Χορτιάτη, και συμμετεχόντων Συνέδρων, Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά από την διεξαγωγή εκτεταμένου και γόνιμου διαλόγου, το Συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την έκδοση Ψηφίσματος, που αναφέρεται στα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και σε θέματα της τρέχουσας αυτοδιοικητικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Α.Π.Θ. με τον Καθηγητή τους  Θεόδωρο Χατζηπαντελή.
Επίσης παραβρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας Χρήστος Χουρσόγλου

5 σχόλια:

  1. Δεν ήταν εκεί. Τί σοϊ ρεπορταζ ψευτικο ειναι αυτο. Ειπε οτι θα παει αλλα δεν πήγε. 'Ελαψε δια της απουσίας του. Χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον εσύ πήγες αργά, μόνο να βγεις φωτογραφία και να φας τζάμπα
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε δουλεύει. Ζήτα του μια φωτογραφία. Ααα ναι. Δεν είχε φαγητό. Μήπως γι αυτό δεν ήρθε;

      Διαγραφή
  3. O SAMANTHS TA LEEI KALA. BAFEIADH MHN GRAFEIS ALLA SXOLIA. SE PHRAME EIDHSH. OSO GIA SENA MPINO EGINES H DHMOTIKH ARXH TON SXOLIWN KAI THS BLAKEIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΦΩΤΟ Η ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΜΑΤΑ
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΟΧΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ Χ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Γ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)