Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Επίσκεψη Γιάννη Σηφάκη στην 2η FRESKON στην HELEXRO





Συνάντησε συνεταιριστές και μεταποιητές της Πέλλας


Απαραίτητη η αναδιοργάνωση του αγροτικού κόσμου σε ομάδες παραγωγών και κοινοπραξίες ομάδων ανά προϊόν

Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε το Σάββατο την 2η έκθεση φρούτων και λαχανικών στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στην Θεσσαλονίκη.
Συναντήθηκε με συνεταιριστές και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Πέλλας  και συζήτησε μαζί τους για την ανάγκη συνολικής αναδιοργάνωσης του αγροτικού χώρου στην Πέλλα και συνεργασία παραγωγών – μεταποιητών και εμπόρων με τέτοιους όρους που να κατοχυρώνεται η βιωσιμότητα όλων των εμπλεκομένων ( έτσι μόνο μπορεί να παράγεται ποιοτικό προϊόν) και η καλύτερη προώθηση των προϊόντων στη διεθνή και στην εγχώρια αγορά.
Η αυτοοργάνωση των αγροτών σε ομάδες παραγωγών ανά προϊόν και κοινοπραξίες ομάδων παραγωγών είναι καίριας σημασίας για την αναβάθμιση της παραγωγής και την επίτευξη σοβαρών και βιώσιμων συνεργασιών σε όλη την αλυσίδα από το χωράφι ως το ράφι.
O αγρότης πρέπει να μπορεί να καλλιεργήσει σωστά και να απολαύσει τον κόπο της δουλειάς του. Ακόμη απαιτείται και η επίλυση θεμάτων της μεταποίησης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στον διεθνή ανταγωνισμό.
Συνεχάρη τους οργανωτές της έκθεσης και τέθηκε στην διάθεση τους, αν χρειαστεί, για την εξασφάλιση της μακροημέρευσης και περαιτέρω ανάπτυξης του σημαντικού αυτού θεσμού που από τα πρώτα του βήματα δείχνει δυναμισμό και βοηθά σημαντικά την προβολή και διάθεση των αγροτικών προϊόντων.   

3 σχόλια:

  1. Επίσκεψη στην εκλογική του περιφέρεια πότε θα κάνει; Με δελτίο τύπου από πριν και όχι νύχτα μεταμφιεσμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1:13 προφανώς δεν είσαι από την Πέλλα ή δεν ξέρεις να διαβάζεις, μήπως μιλάς για άλλους ( που ίσως είχες δίκιο); συνεντεύξεις στην Έδεσσα κάνει για την Υγεία που λύθηκαν και σημαντικά θέματα, συναντήσεις με τους αγροτικούς συλλόγους της Πέλλας και Ημαθίας στην Αριδαία κάνει, συναντήσεις στα Γιαννιτσά με πολίτες για τις ιδιοκτησίες στο Φιλιππάκου και Καψάλη, και κάθε μέρα δημοσιεύσεις των ενεργειών του. Εσύ από που είσαι; από την Ουγκάντα; Την Δευτέρα στις 12 θά είναι στην Νομαρχία μαζί με τους αγρότες, έλα από εκεί να συστηθείς

      Διαγραφή
  2. Κύριε Σηφάκη συγχαρητήρια για τις μοντέρνες ιδέες σας. Πράγματι μέσα από τη αυτοοργάνωση με τις ομάδες παραγωγών θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την παραγωγή μας. Και χαίρομαι που συνταυτίζεσθε στους στόχους με τον κο Καρασμάνη. Ο οποίος κατάφερε να συμπεριλάβει στο νέο πρόγραμμα 27 εκατομμύρια ευρώ, για τη σύσταση και λειτουργία των ομάδων παραγωγών που ο νομός μας στερείται. Συνεργαστείτε μαζί του για τη σύσταση αυτών των ομάδων. Με την ευκαιρία θέλω να σας υπενθυμίσω για τη ζημιά που έχουμε πάθει στα δένδρα. Προς Θεού μη δεχτείτε τα ΠΣΕΑ. Θα είναι καταστροφή για μας. Κοιτάξτε ν΄αξιοποιήσετε αυτό τον νόμο που λέει ο κος Καρασμάνης ώστε να ενταθούν οι ζημιές στον ΕΛΓΑ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία και ανακούφιση για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)