Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Επίσκεψη παιδιών και ξενάγηση στο φυτεμένο δώμα του Δημαρχείου Έδεσσας






Το Δημαρχείο Έδεσσας επισκέφθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, συνοδευόμενα από τον δάσκαλό τους.
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γιάννου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα παιδιά, που στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο φυτεμένο δώμα του Δημαρχείου από τον ίδιο και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Προγραμματισμού Δρ. Δημήτρη Μεταξά.
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καινοτομική πρωτοβουλία του Δήμου Έδεσσας να δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή και να φυτέψει το δώμα του δημαρχείου με είδη φυτών της πατρίδας μας. Ουσιαστικά έχουμε δημιουργήσει 680 τ.μ. φυτεμένου χώρου στην ταράτσα του δημαρχείου εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση ενέργειας με τη θερμομόνωση, αποτελεσματική υγρομόνωση, διαχείριση του βρόχινου νερού και ένα πρώτης τάξης φίλτρο για τα φύλλα.
Το φυτεμένο δώμα έχει πολλές θετικές περιβαλλοντικές συνέπειες, καθώς αυξάνει το πράσινο στην πόλη, απορροφά τους ήχους, συμβάλει στη μείωση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας και λειτουργεί ως καταφύγιο για την πανίδα και την ορνιθοπανίδα.
Η ξενάγηση των παιδιών σε περιβαλλοντικές δράσεις, όπως το φυτεμένο δώμα του Δημαρχείου Έδεσσας, λειτουργεί ως περιβαλλοντική εκπαίδευση και συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των μελλοντικών πολιτών στα θέματα του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)