Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ενημέρωση των Δημάρχων Πέλλας, Έδεσσας και Σκύδρας για τον αγωγό ΤΑΡ



Μετά την τέλεση των επίσημων εγκαινίων για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ έχουν ξεκινήσει και επίσημα οι εργασίες κατασκευής στην Ελλάδα, οι οποίες αναμένεται να
ολοκληρωθούν το 2018. Η Κοινοπραξία ΤΑΡ έχει δεσμευθεί ότι θα διαθέσει ποσά ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα που θα υλοποιηθούν κατά μήκος της διέλευσης του αγωγού στην Βόρεια Ελλάδα, στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν θα επιλεγούν σε συνεργασία της Εταιρείας και των Δήμων και Περιφερειών της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, ενώ το συνολικό Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του ΤΑΡ θα βασισθεί στις προτάσεις των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ΕΚΕ του ΤΑΡ και των έργων που θα προκριθούν προς υλοποίηση και χρηματοδότηση από την Εταιρεία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Τζάκρη και την συμμετοχή του Υπεύθυνου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΤΑΡ στην Κεντρική Μακεδονία κ. Λεμονίδη και των Δημάρχων των περιοχών της Π.Ε. Πέλλας (Έδεσσας, Σκύδρας και Πέλλας) Δ. Γιάννου,  Κατερίνας Ιγνατιάδου και  Γρ.  Στάμκου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκε η υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΤΑΡ και δόθηκε έμφαση στα έργα που θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους Πέλλας, Έδεσσας και Σκύδρας από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός μέσω εκτάσεων με δενδρώδεις καλλιέργειες, η παραγωγή των οποίων αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό πόρο για τη χώρα, όπως ροδάκινα, κεράσια κλπ.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι προτάσεις που έχουν υποβάλει οι Δήμοι και τα επιμέρους έργα που έχει ανάγκη η κάθε περιοχή και συζητήθηκε ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος ΕΚΕ και συγκεκριμένα ο τρόπος επιλογής, αλλά και η παρακολούθηση των έργων που θα γίνει από πλευράς της αρμόδιας Περιφέρειας και με συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργείων, καθώς και η χρηματοδότηση από πλευράς ΤΑΡ.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε από τους Δημάρχους για τα έργα που έχουν προτείνει στις περιφέρειές τους, καθώς και από τον εκπρόσωπο του ΤΑΡ για τις διαδικασίες έγκρισης και χρηματοδότησής τους. Από την συνάντηση προέκυψε ότι τα έργα που αφορούν στους Δήμους Πέλλας, Έδεσσας και Σκύδρας θα υλοποιηθούν εγγύς των θιγόμενων περιοχών από την διέλευση του αγωγού και αφορούν σε ένα πλέγμα δράσεων που στοχεύει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων της περιοχής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, οδοποιίας, προμήθειας εξοπλισμού για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, κατάρτισης και εκπαίδευσης προσωπικού κλπ.

1 σχόλιο:

  1. με όλα αυτα ,μεγαλωνει η ευθυνη της πολιτείας κ της Περιφέρειας ειδικότερα να στηριξει την Αλμωπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)