Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Χόρεψε την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας ο Χρήστος Χουρσόγλου



Η πλειοψηφία του Δήμου Αλμωπίας χόρεψε στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στους ρυθμούς του Χρήστου Χουρσόγλου, ο οποίος εκλέχτηκε με τον συνδυασμό τους.

Απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι χορεύουν καλά ακόμα και ξυπόλυτοι στα αγκάθια  και τελείως ξεγυμνωμένοι από επιχειρήματα. Τα κέρινα φτερά της πρόσκαιρης εξουσίας τους έλειωναν σε κάθε ερώτηση  και τα πήλινα πόδια τους έσπαναν σε κάθε απλή παρατήρηση.
Με αρχιχορευτή τον αρχηγό τους , να κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό του και να παραδίδει μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και δημοκρατικών διαδικασιών, έδωσαν μια ακόμα παράσταση .
Η συνεδρίαση ήταν η πρώτη μετά το Πάσχα Ο Χ. Χουρσόγλου όμως δεν ξέχασε να συγχαρεί όλους τους προεδρους, αλλά και του δημότες που προσέφεραν τα μέγιστα ώστε το Πάσχα να πάρει γιορτινό χρώμα. Καλύπτοντας έτσι την απουσία της δημοτικής αρχής που φρόντιζε να φωτογραφίζεται δίπλα στους επιτάφιους.
Δεν παρέλειψε να συγχαρεί την προσπάθεια  που κάνουν όλοι στον Αλμωπό για την άνοδο στην Γ΄Εθνική. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον πρόεδρο του Αλμωπού Κώστα Γάτσο, επιτείνοντας έτσι την «φημολογία» που τον φέρει ως τον επόμενο Δήμαρχο Αλμωπίας.  Τονίζοντας παράλληλα την υποχρέωση του Δήμου να  συμβάλλει στην βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοτικού σταδίου.
Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Γιάννη Αγιάνογλου , ο οποίος απεβίωσε και είχε διατελέσει για δύο θητείες  δήμαρχος Αριδαίας και ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στον πρώτο Καποδιστριακό  Δήμο Αριδαίας. Τον χαρακτήρισε έντιμο αυτοδιοικητικό με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και τον τόπο
Κατά την άποψη του με το άγγελμα της είδησης του θανάτου έπρεπε να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου . Να αναλάβει ο δήμος τα έξοδα της κηδείας και να ονομαστεί η αίθουσα συνεδριάσεων  του δημοτικού συμβουλίου σε ένδειξη τιμής σε  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΑΓΙΑΝΟΓΛΟΥ .
Για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στο θέμα των αδέσποτων σκυλιών που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Ζήτησε να γίνει ειδική  συνεδρίαση , γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Παρά τις δημόσιες εξαγγελίες του δημάρχου ,το πρόβλημα μεγαλώνει αντί να λύνεται.
Μετέφερε για μια ακόμα φορά τα παράπονα των αγροτών επειδή ο κάμπος έχει εγκαταλειφθεί πλήρως. Οι δε βροχές επιδείνωσαν τα προβλήματα , με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να γίνουν απροσπέλαστοι ,ενώ τα περισσότερα αυλάκια είναι ακαθάριστα.
Ο Χ.Χουρσόγλου επανήλθε στην διαπλάτυνση του δρόμου Αριδαίας –Εξαπλατάνου , ζητώντας διευκρινήσεις και εξηγήσεις . Εδώ και τέσσερις μήνες η Περιφερειακή ενότητα ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών , ενώ ο Δήμαρχος κατηγόρησε με δημόσιες δηλώσεις όσους αμφισβητούσαν το έργο ως «Κασσάνδρες.»Τέσσερις μήνες μετά έμειναν μόνο οι φωτογραφίες και οι χαιρέκακες δηλώσεις του δημάρχου.
Ρώτησε τον πολυτάλαντο , λαλίστατο και παντογνώστη πρόεδρο της ΔΕΥΑ , αν συνδεθεί επι τέλους το κομμάτι που  αντικαταστάθηκαν οι σωλήνες αμιάντου στον Εξαπλάτανο το 2010  και παραλήφθηκαν από τον Δήμο Αλμωπίας το 2011, για να λυθεί το πρόβλημα στην ύδρευση.
Ρώτησε ακόμα για ποιο λόγο δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια το σιντριβάνι στον Εξαπλάτανο, κάνοντας παράλληλα λόγο για πλήρη εγκατάλειψη , υπενθυμίζοντας ότι και η ανατολική Αλμωπία ανήκει στον Δήμο.
Ζήτησε να σταματήσουν οι προσωπικές πολιτικές των Αντιδημάρχων , με αφορμή την κατανομή 100 κάδων που προμηθεύτηκε ο Δήμος.
Περίπου 25 πήγαν στους Προμάχους,ο ίδιος αριθμός στην Αριδαία  , 10-15 στο Λουτράκι  και τα Λουτρά Πόζαρ, , 3 στον Εξαπλάτανο, 2-3 σε Άψαλο, Πολυκάρπη, . Στα περισσότερα χωριά δεν διατέθηκε ούτε ένας κάδος.

Στηλίτευσε ακόμα την τακτική του Δήμου να μην απαντά  σε γραπτά αιτήματα. Αναφέρθηκε σε αίτηση που είχε κάνει ο ίδιος στον Δήμαρχο με αριθμό πρωτοκόλλου. Μετά από 80 μέρες   ο Δήμαρχος δεν έχει δώσει καμία απάντηση .
Οι απαντήσεις που πήρε ήταν ημιτελείς. Δεν έπαψαν δε τα ειρωνικά σχόλια. Φάνηκε ότι ήταν δύσκολο να δώσουν απαντήσεις. Αρκέστηκαν στο να περιαυτολογούν , λέγοντας ότι είναι η καλύτερη δημοτική που έχει περάσει από τον τόπο και αυτό το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Τελικά είδαν μάλλον με ανακούφιση την αποχώρηση του Χρηστου Χουρσόγλου σε ένδειξη δια μαρτυρίας επειδή δεν του έδιναν τον λόγο να απαντήσει επί προσωπικού. Ανακούφιση μαζί με ειρωνεία που εκδηλώθηκε με παρατεταμένα ειρωνικά χειροκροτήματα υποβαθμίζοντας παντελώς την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

3 σχόλια:

  1. εάν έκανε αυτές τις δηλώσεις ο κ Χουρσόγλου,τότε είναι σωστός .Και του δίνουμε και συγχαρητήρια.Λίγο υπερβολικός μόνο στην ονομασία της αιθουσας του Δ.Σ. κατά τα άλλα καλώς τα είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα τα λεει,ναι...
    μονο που εχει επιλεκτικη μνημη αφου συνεχιζει να μην λεει κουβεντα για την αμαρτωλη περιοδο Τουφεγγοπουλου,τον οποιο υπηρέτησε(ανταποδοτικα ασφαλως)με μεγαλη θέρμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΙΝΟ ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)