Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

«Στραβά μάτια» από επιτροπές διαγωνισμών στον Δήμο Αλμωπίας;



 
Διαφορετικά μέτρα και σταθμά εφαρμόζουν επιτροπές διαγωνισμών του Δήμου Αλμωπίας , με αποτέλεσμα  συγκεκριμένοι διαγωνισμοί να οδηγούνται σε «ημέτερους» .

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πολίτες , αλλά και ενδιαφερόμενοι οι οποίοι διατυπώνουν πολλά ερωτηματικά για αυτές τις τακτικές πρακτικές. Όταν μάλιστα ζητάν περισσότερα στοιχεία σκοντάφτουν στις αιτιάσεις των επιτροπών , ότι δήθεν δεν έχουν «έννομο συμφέρον», προφανώς σε συνεννόηση με την  αιρετή διοίκηση του Δήμου.
Οι περίεργες ιστορίες ξεκίνησαν πέρυσι και συνεχίζονται και φέτος. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται δεν απορρίφθηκε εργολάβος που δεν κατέθεσε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί η διακήρυξη, ενώ  δεν είναι σύμφωνα με τις μελέτες και άλλες προϋποθέσεις. Η αρμόδια επιτροπή είναι ενήμερη για όλα και σε περίπτωση  που δεν τηρηθούν τα νόμιμα , είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν προσφυγές κατά της επιτροπής διαγωνισμού , αλλά και κατά της οικονομικής επιτροπής η οποία θα κληθεί να προχωρήσει στην σχετική διαδικασία , αλλά και ο Δήμαρχος  ως πρόεδρος της επιτροπής μα και ως το πρόσωπο που θα υπογράψει τη σχετική ανάθεση .
Τα ίδια πρόσωπα υποστηρίζουν ότι όλα είναι σε γνώση των αρμόδιων αιρετών , που με διάφορα τερτίπια , επιχειρούν να παραβιάζουν την ουσία και τον τύπο της σχετικής νομοθεσίας

2 σχόλια:

  1. Δήμαρχε είναι αλήθεια ;
    Με αριθμό απόφασης 1173/2015 και με ημερομηνία 15/5/2015 αναθέσατε σε εργολάβο σύμφωνα με την 14/2015 μελέτη που εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ» Προϋπολογισμού 21.000,00 €
    Με αριθμό απόφασης 1912/2015 καιμε ημερομηνία 27/7/2015 αναθέσατε στον ίδιο εργολάβο σύμφωνα με την 41/2015 μελέτη που εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ» του Δήμου Αλμωπία,προϋπολογισμού 15.000,00€.
    Έλαβε μέρος ο ίδιος εργολάβος στον διαγωνισμό της 12/6/2015 για τις ΕΡΓΑΣΙΕΣ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αριδαίας με αριθ.μελέτης 13/2015 Προϋπολογισμού 21.000,00 €.
    Κύριε Δήμαρχε γνωρίζατε ότι ο εργολάβος ΣΑΣ, συμμετείχε στις διαδικασίες ανάθεσης και διαγωνισμούς με ΠΛΑΣΤΗ ασφαλιστική ενημερότητα ;
    Kαι κάποιοι άλλοι τρέχανε με ενστάςεις και προσφυγές να βρούνε το δίκαιο τους,………και δεν το βρήκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΓΕΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΜΟΝΟ ΓΡΑΣΑΡΙΣΜΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΟΜΗ ΣΑΛΑΜΑΣΤΡΑΣ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΝΤΕΣΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ,ΠΟΡΤΕΣ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΠΑΚΙΑ ΟΡΟΦΗΣ ΞΗΛΩΜΕΝΑ ΔΙΑΡΟΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑΠΕΣ ΒΑΝΕΣ ΤΟ ΜΙΣΟ ΝΕΡΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΝΕΤΑΙ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΕ. ΟΙ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΑΡΑΛΙΚΗ. ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΚΑ.Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)