Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ιατρικός εξοπλισμός στο αγροτικό ιατρείο Προμάχων από την ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας



   

Iατρικά μηχανήματα, εξοπλισμό και υλικά απαραίτητα για την λειτουργία του  αγροτικού ιατρείου Προμάχων πρσέφερε τη Πέμπτη αντιπροσωπεία  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας , με επικεφαλής τον πρόεδρό της  Λάζαρο Κυρίζογλου.
Προηγήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο Αλμωπίας στην Αριδαία , όπου τον υποδέχτηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου , με τον οποίο διατηρούν προσωπική φιλία.  Στη συνάεχεια  ο Δήμαρχος τους έκανε μια σύντομη περιγραφή , σταχυολογώντας ταυτόχρονα τα σημαντικότερα προβλήματα. Στη συνέχεια επίσκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Αριδαίας , όπου η Διευθύντρια Στέλλα Φωτοπούλου  τους ευχαρίστησε για την προσφορά. Αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , ενώ τους παρέδωσε υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ΚΎ. Αριδαίας.
Σε μια μικρή τελετή έγινε η παράδοση του εξοπλισμού  στο αγροτικό ιατρείο Προμάχων . Η πρόεδρος του χωριού Μαρία Γιουρούκη , ευχαρίστησε την ΠΕΔ για την προσφορά της και τους συγχωριανούς της που εργάστηκαν εθελοντικά ώστε να αλλάξει μορφή το αγροτικό ιατρείο,
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο τομέας της υγείας στη χώρα. Ο Ιατρικός Σύλλογος όσο το επιτρέπουν οι δυνατότητές του συμβάλλει  ώστε να δίνονται λύσεις.
Λίγα λόγια και πολλές πράξεις πρέπει να είναι το σύνθημα της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά τον πρόεδρο της ΠΕΔ. Αυτό όπως είπε προσπαθούν να το κάνουν πράξη . Η ΠΕΔ, που νοικοκύρεψε τα οικονομικά της προσπαθεί να δίνει έμπρακτη βοήθεια ,ενώ άρχισε και έναν κύκλο συνεδριάσεων σε Δήμους της περιφέρειας. .
Ο Αντιπεριφερειάρχης  Θ. Θεοδωρίδης συνεχάρη την ΠΕΔ για την πολύ σημαντική προσφορά της.

Αργότερα έγινε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίο με τα παρακάτω θέματα: 1.   Επικύρωση 5ου/16 πρακτικού Δ.Σ. ΠΕΔΚΜ.

2.   Προσφυγικό. Ενημέρωση για τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ 2-4/6/16 στη Σάμο.

3.   Αγορά αυτοκινήτου για τις ανάγκες της ΠΕΔΚΜ.

4.   Χορήγηση ανταλλακτικών – αναλωσίμων για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

5.   Υπόδειξη ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για τη συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών χαρών Ν. Πιερίας.

6.   Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Ετήσια Τακτική Γ.Σ. της Αναπτυξιακής Πέλλας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΑΝ.ΠΕ) και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (Ημερομηνία Γ.Σ. 22-6-16) (Έγκριση απόφασης Προέδρου 4/16).

7.   Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Κιλκίς, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (Ημερομηνία Γ.Σ. 30-6-16).

8.   Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing Ν. Θεσσαλονίκης και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (Ημερομηνία Γ.Σ. 29-6-16).

9.   Ενημέρωση - Ανακοινώσεις.




















2 σχόλια:

  1. Γιατρός μόνιμος θα υπαρχει? ο εξοπλισμός απο μόνος του δωρον αδωρον. Μια που απέχει και το χωριό πολλα χλμ απο Αριδαια............!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΟΥΝ: ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ;

      Διαγραφή

(3)