Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ανάστατοι οι αγρότες της Υδραίας




Κινδυνεύουν να χάσουν τις παραγωγές τους  επειδή δεν μπορούν να ποτίσουν

 
ΕΝΤΟΝΑ είναι τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες αγροτών της Υδραίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι θα βρεθεί έγκαιρα λύση  προκειμένου να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους , χωρίς να φυειαχτεί  το φράγμα , όπως γινότανε κάθε χρόνο. Ο καιρός κύλησε  όμως και δεν έγινε τίποτα. Ούτε και φαίνεται να βρίσκεται λύση καθώς , ο Δήμος Αλμωπίας  επικαλείται ότι δεν έχει χρήματα για  το παραμικρό.
Οι κάτοικοι ετοιμάζονται για πιο έντονες διαμαρτυρίες , ενώ παράλληλα καλούν τη δημοτική αρχή να κινητοποιηθεί και να δώσει έγκαιρες λύσεις






 Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στις 24 Ιουνίου ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης   με τον Δήμαρχο Αλμωπίας και τον Αντιδήμαρχο  Γιάννη Κετικίδη επισκέφτηκαν την περιοχή απέναντι από την της γέφυρα της Αριδαίας  προς τον Εξαπλάτανο στη θέση που μπορεί να κατασκευαστεί υδροληψία και σωληνωτό δίκτυο που θα οδηγεί το νερό προς τον τσιμενταύλακα της Υδραίας, έργο που θα αντικαταστήσει την κατασκευή και καταστροφή του χωμάτινου φράγματος στην Υδραία που πολλά χρόνια ταλαιπωρεί τον Δήμο. Το σωληνωτό δίκτυο έπρεπε να μελετηθεί και σε συνδυασμό με υφιστάμενη σε λειτουργία γεώτρηση  να λύσουν μόνιμα το πρόβλημα της άρδευσης στον κάμπο Αριδαίας – Υδραίας.
Φυσικά δεν έγινε τίποτα απολύτως , όπως σε ολόκληρη την Αλμωπία. ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ,ΜΗΔΕΝ ΕΡΓΑ, το μόνιμο μοτίβο της σημερινής δημοτικής αρχής .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)