Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Γιάννης Σηφάκης: Οι Πανελλήνιοι κολυμβητικοί αγώνες μεγάλων αποστάσεων στην Βεγορίτιδα προπομπός των δυνατοτήτων βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής της λίμνης



Η λίμνη προστατεύεται από την Πολιτεία, τον Δήμο Έδεσσας, τον σύλλογο προστασίας και όλη την τοπική κοινωνία Πέλλας και Φλώρινας

Καθορισμός κατώτερης στάθμης της λίμνης στην τροποποίηση των μελετών διαχείρισης και ανώτερης μέσα από τις μελέτες πλημμυρών που παραδίδονται εντός του έτους.
Οι προσπάθειες κάποιων οργανωμένων συμφερόντων και των πολιτικών εκφραστών τους να μην επιτρέψουν στην λίμνη να «ανασάνει» πέφτουν οριστικά στο κενό
Εγκαινιάστηκαν χθες οι πανελλήνιοι κολυμβητικοί αγώνες στην Βεγορίτιδα. Η διοργάνωση είναι του Δήμου Έδεσσας και του συλλόγου προστασίας της λίμνης. Η οργάνωση είναι εξαιρετική και δημιουργήθηκαν υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν για να γίνονται οι αγώνες και τα επόμενα χρόνια. Μπορεί ακόμη ( κατά δήλωση των υπευθύνων της κολυμβητικής ομοσπονδίας) να οργανωθεί ακόμη και Βαλκανιάδα.
Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης από την Πέλλα και Κώστας Σέλτσας από την Φλώρινα που τόνισαν την κοινή στάση των τοπικών κοινωνιών Πέλλας και Φλώρινας για την προστασία της λίμνης τόσο όσον αφορά τα ποσοτικά όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού.
Ο Γιάννης Σηφάκης ανέλυσε τόσο το τι συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν και στους αγώνες που έγιναν για την προστασία της, την Υπουργική Απόφαση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος  για τον καθορισμό προσωρινής ανώτερης στάθμης καθώς και τον οδικό χάρτη για την θεσμοθέτηση της προστασίας της ως φυσικού οικοσυστήματος.
Ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου  και ο εκπρόσωπος του συλλόγου προστασίας Βεγορίτιδας αναφέρθηκαν στην σημασία των αγώνων για την περιοχή και στην ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής της Άρνισσας και της βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)