Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Λασπόλουτρα Πικρολιμνης Κιλκίς





«ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ 



Κλιμάκιο μελών του Δ.Σ. του Πανελληνίου συλλόγου Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας με τον Πρόεδρο Ανέστη Αναστασιάδη, τον Αντιπρόεδρο  και υπεύθυνο γραφείου τύπου Αχιλλέα Μεταλούλη, τον ειδικό Γραμματέα Μάκη Κυφοκέρη και τον υπεύθυνο προβολής Νίκο Ματθαίο.
Αρχικά την αντιπροσωπεία ξενάγησε στις εγκαταστάσεις των Λουτρών Πικρολίμνης η υπεύθυνη υπάλληλος και καταρτισμένη στο θέμα των Λασπόλουτρων. Αυτή η επιχείρηση είναι μια δουλειά του αποθανόντος πριν από 4 μήνες κου Αγγελάκη όπου τα περισσότερα χρονιά της ζωής του τα αφιέρωσε στην ιδέα  ότι σε αυτήν την Λίμνη της περιοχής θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα συγκρότημα με θέμα τις θεραπευτικές ιδιότητες των λουτρών και των λασπόλουτρων.
Στην συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. συνεδρίασαν στα γραφεία του διευθυντή κυρίου Κώστα Βενετάκη για θέματα γενικού θεραπευτικού τουρισμού σε όλη την Ελλάδα αλλά και πως λειτουργούν  οι βαλκανικές και Ευρωπαϊκές λουτροπόλεις. Επιπλέον ασχολήθηκαν με τα λειτουργικά προβλήματα των λουτροπόλεων σχετικά με Γιατρούς, παραϊατρικό προσωπικό κλπ.
Έγινε σύντομη συζήτηση για το θέμα της αναγνώρισης των λουτροπόλεων και εάν την ευθύνη θα έπρεπε να την έχει ο κάποιος κρατικός φορέας ή ο εκάστοτε δήμος ή ιδιώτης που είναι υπεύθυνος για την κάθε λουτρόπολη.

Ο Κύριος Βενετάκης, που δίνει τη μάχη για την επιβίωση της επιχείρησης, μας δήλωσε ότι δεν μπορεί σήμερα να ετοιμάσει φάκελο για την αναγνώριση καθώς το ποσό που απαιτείται είναι το λιγότερο 30.000 €.
Επίσης έγινε λόγος για την πληρότητα από πλευράς Λουομένων και μας δήλωσε ότι σήμερα είναι περίπου στο 70%. Επιπλέον μας θύμισε ότι όταν υπήρχε το λουτρικό επίδομα, που σήμερα είναι μόνο 150 ευρώ, υπήρχαν κάθε μέρα πάνω από 700 άτομα ενώ σήμερα τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη και το κύριο μέλημα είναι η επιβίωση, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σε πολλές λουτροπόλεις της χώρας μας. Όπως κατήγγειλε, το πρόγραμμα για πέντε λούσεις του ΟΓΑ δεν ενδιαφέρει κανένα ξενοδοχείο γιατί δίνει μόνο 23 ευρώ ή και 18 ευρώ επιδότηση για κάθε λουόμενο. 
Τα μέλη του πανελληνίου συλλόγου τόνισαν ότι θα συμβάλουν όσο μπορούν στα θέματα που απασχολούν την παραπάνω λουτρόπολη και υποσχέθηκαν να πραγματοποιήσουν νέα επίσκεψη στην παραπάνω λουτρόπολη με νέες προτάσεις. Επιπλέον ενημέρωσαν ότι κλιμάκιο του συλλόγου θα συνεχίσει τις επισκέψεις και σε άλλες λουτροπόλεις όπως στη Λήμνο, Ποταμιά Τραϊανούπολη  και Σαμοθράκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)