Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Δεν θέλουν την Ζαπουνίδου στους Ολυμπιακούς αγώνες




 


Τις τελευταίες ώρες τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για  απίστευτη γκάφα, που αφήνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τη Δέσποινα Ζαπουνίδου!
Ενώ το όνομα της Αριδαιώτισσας  αθλήτριας του βάδην βρισκόταν μέσα σε αυτά που ανακοίνωσε η ΕΟΕ ότι θα λάβουν μέρος στην Ολυμπιάδα του Ρίο, μια γκάφα θα της στερήσει το δικαίωμα να ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με την IAAF, ο διεθνής αγώνας του Άλιτους, στον οποίο πέρυσι η Ζαπουνίδου έπιασε το όριο πρόκρισης στα 20χλμ. βάδην, δεν ανήκε σε αυτούς που επισημοποιούσαν όρια πρόκρισης για το Ρίο.Την προηγούμενη χρονιά όμως ίσχυε το αντίθετο. Όμως και αυτός ο αγώνας να μην ίσχυε, υπήρξε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο οποίο αναδείχθηκε πρώτη , πιάνοντας το όριο.
Εκτός κι αν δεν αναγνωρίζει η ΙAFF ούτε και το Ελληνικό πρωτάθλημα ή  ο ΣΕΓΑΣ δεν έστειλε τα αποτελέσματα στην  IAFF.

Ο αγώνας του Άλιτους πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο και η έμπειρη αθλήτρια, σίγουρη πως έχει πάρει την πρόκριση, δεν κυνήγησε στη συνέχεια να ξαναπιάσει το όριο, αλλά ασχολήθηκε με την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

"Η IAAF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι η αθλήτρια μας Δέσποινα Ζαπουνίδου δεν μπορεί να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί το διεθνές μίτινγκ του Άλιτους, στο οποίο πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο δεν ήταν το 2015 (σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια και τη φετινή χρονιά) ΕΑΑ Permit.

Η ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε γι’ αυτή την εξέλιξη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί τρόπος η αθλήτρια να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)