Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον Δήμαρχο Αλμωπίας




ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ , ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ 
ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑΤΟΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ
 ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ

Γράφει ο ΑΝ. Α.Π.

Τις  τελευταίες μέρες ο Δήμαρχος Αλμωπίας βομβαρδίζει το σύμπαν με φωτογραφίες από τα Λουτρά Πόζαρ και παρεμβάσεις που γίνονται στη κοίτη του ποταμιού. Πραγματικά είναι ωραίες , αρκεί να μην τις πάρει το ποτάμι , που τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο κατεβάζει πολύ νερό.  Σαν διαμορφώσεις πάντως  είναι καλές και μπορεί να αποσβέσουν το κόστος τους.
Δεν ξέρω αν για όλα αυτά πήρε τις σχετικές άδειες ή όχι , ιδίως για τις παρεμβάσεις στο ποτάμι.
Και το λέω αυτό  επειδή όταν πήγαν οι κάτοικοι της Υδραίας να ζητήσουν να γίνει το χωμάτινο φράγμα για να ποτίζουν τα χωράφια τους επικαλέστηκε τον νόμο και  που απαγορεύει κάθε παρέμβαση και δεν πρόκειται να κάνει το φράγμα , γιατί θέλει να κοιμάται… ήσυχος.
Τελικά μπορεί να εξηγήσει ο ίδιος τι συμβαίνει; 
Υπάρχουν διαφορετικές νομοθεσίες;
Υπάρχει διαφορετική αντίληψη και διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με τις δικές τους απόψεις;
Φυσικά , προς αποφυγήν παρεξηγήσεων , το ερώτημα δεν έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις στα Λουτρά , ούτε και να θέσει ζητήματα αντιπαραθέσεων  μεταξύ των κατοίκων των χωριών 

ΑΝ. Α.Π.

3 σχόλια:

  1. Το ρεμα το διαχειριζεται το δασαρχειο. Ειναι οριοθετημενο ; αν οχι πως επιτραπηκαν οι παρεμβασεις ; μια ερωτηση στον δασαρχη δεν βλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i ergasies mesa sto rema einai paranomes den yparxoun adeies mpino ti ginetai se blepo gia ti mpozou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην ξεχναμε ότι οι οικολογοι φιλοι μας, χαχα, βρηκαν ψαρακια στο ποταμι της Υδραιας και απαιτησαν να μη γινει το φραγμα για να μην ψοφησουν. Φαινεται πως στα Λουτρα ο κ. Μπινος δεν εχει τέτοιο θέμα. Μήπως να στείλουμε μερικούς οικολόγους προς τα εκεί..... Αλλωστε 20 ψαράκια έχουν μεγαλύτερη αξία από όλα τα τριφύλλια της Υδραίας που κάηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)