Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Μακεδονία τα Σκόπια για τους Βραζιλιάνους



 
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ

Έντονες αντιδράσεις από τηλεθεατές και χρήστες κοινωνικών δικτύων προκάλεσε η θέση  σχολιαστή του ΝΒC, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο όχι μόνο αποκάλεσε την πΓΔΜ «Μακεδονία» αλλά «θύμισε» και στους τηλεθεατές ότι «ο γιος του Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππου Β', Μέγας Αλέξανδρος, κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς».
Μόλις η εθνική ομάδα της πΓΔΜ εισήλθε στο στάδιο Μαρακανά, ο σχολιαστής Ματ Λάουερ την παρουσίασε ως «αποστολή της Μακεδονίας». Παρόλα αυτά, έσπευσε να σχολιάσει ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την αναγνωρίζει ως πΓΔΜ.

Υπέπεσε, όμως, σε ένα μεγαλύτερο, ιστορικό σφάλμα, όταν είπε ότι κάποια συμπαρουσιάστριά του τού θύμισε ότι «η ιστορία λέει πως ο Φίλιππος Β’ βασιλιάς της Μακεδονίας και πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος κέρδισε τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς».

Στο πάνελ των σχολιαστών ήταν μεταξύ άλλων και ο ελληνικής καταγωγής Μπομπ Κώστας, αλλά μάλλον πιάστηκε κι αυτός αδιάβαστος…

Αμέσως, τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά, με χρήστες να… προτρέπουν τον Ματ Λάουερ να εγγραφεί για μαθήματα ιστορίας πριν αρχίσει τις παραδόσεις .

1 σχόλιο:

  1. Και μετα ήρθε η καταιγίδα με τα γνωστά αποτελέσματα δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)