Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας



Συνήλθε την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016 σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου, Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.


 Με την παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΑΘ Καθηγητή Ι. Κρεστενίτη, του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ . Γ. Αρχοντόπουλου και της Εκπροσώπου του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Ύδρευσης Νομού Θεσσαλονίκης  Α. Πουλημένου, καθώς και Εκπροσώπων των Συλλογικών Φορέων «Sosτε το νερό» κ. Ι. Τσώχου και «Κίνηση 136» . Λ. Αγγέλου, το Δ.Σ. συζήτησε διεξοδικά την υπαγωγή, με τον πρόσφατο νόμο 4425/2016, της ΕΥΑΘ α.ε. στο «Υπερταμείο» («ΕΔΗΣ α.ε.») και διατράνωσε την αταλάντευτη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ  α.ε. και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής της, υπενθυμίζοντας το συντριπτικό αποτέλεσμα του τοπικού δημοψηφίσματος του Μαΐου 2014, κατά το οποίο οι κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και καταναλωτές-πελάτες της ΕΥΑΘ α.ε., με ποσοστό 98%, τάχθηκαν κατά της προοπτικής ιδιωτικοποίησης του νερού.  Το Δ.Σ. εμμένει στις πάγιες αποφάσεις του και, με την συνεργασία των Τοπικών Συλλογικοτήτων, των Εργαζομένων της ΕΥΑΘ και όλων των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος αναλαμβάνει νέο κύκλο πρωτοβουλιών για την έξοδο της ΕΥΑΘ από τη μέγγενη του Υπερταμείου και την απόδοσή της στην τοπική κοινωνία.

 Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγοπαίδων και ομόφωνα εκφράστηκε η θέση για την ανάγκη οργανωμένης παροχής εκπαίδευσης στα παιδιά των φιλοξενούμενων στην Χώρα, και ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία, προσφυγικών πληθυσμών.  Επισημάνθηκε, για μια ακόμη φορά, η έλλειψη προγενέστερης ενημέρωσης των Φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία συνήθως πληροφορείται εξελίξεις επί του προσφυγικού οι οποίες την αφορούν άμεσα πρώτα από τον έντυπο ή τον ηλεκτρονικό τύπο και μετά από τα αρμόδια Υπουργεία. Τονίστηκε, επίσης, η αυτονόητη υποχρέωση τήρησης όλων των όρων και προϋποθέσεων φοίτησης, όπως ισχύουν για κάθε παιδί που φοιτά σε ελληνικό σχολείο, παράλληλα με την επίσης αυτονόητη κάλυψη, εκ μέρους της Πολιτείας, των πρόσθετων εξόδων που θα προκύψουν από την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)