Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Η ποιητική συλλογή της Σοφίας Μιμιλίδου «Απορίες Αθωότητας»



  

















   «Απορίες Αθωότητας» ονομάζεται η πρώτη ποιητική συλλογή της Εδεσσαίας Σοφίας Μιμιλίδου που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις «Ιωλκός».


Μετά την πετυχημένη εκδήλωση που΄έγινε πρόσφατα  στη γενέτειρα της νεαρής ποιήτριας, σειρά είχε η όμορφη Θεσσαλονίκη, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες για εκείνη και το έργο της. Την εκδήλωση διοργάνωσαν επιτυχώς οι εκδόσεις «Ιωλκός» στο καφέ «Ζώγια», το οποίο αποτελεί τον πλέον φιλόξενο τόπο για τέτοιου είδους δρώμενα στη συμπρωτεύουσα.

    Η προσέλευση του κόσμου ήταν για άλλη μια φορά ενθουσιώδης, άτομα κάθε ηλικίας αγκάλιασαν το έργο της νεαρής δημιουργού. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη γεγονός που δεν δημιούργησε προβλήματα στην εκδήλωση καθώς το κοινό παρακολούθησε με απόλυτη προσήλωση και ενδιαφέρον τους ομιλητές.

    Την εκδήλωση συγκεκριμένα, παρουσίασαν ο εκδότης και ποιητής  Κωνσταντίνος Κορίδης, η ποιήτρια Σοφία Μιμιλίδου, ενώ τον ιδιαίτερο τόνο του προσέδωσε ο  Γιάννης Τζανής, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, συντάκτης του περιοδικού «Φιλόλογος» και λογοτέχνης ο ίδιος. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά τόσο κατά την διάρκειά της, όσο και μετά το πέρας της, η Μαρία Ζλατάνη και ο  Ορέστης  Σαρηγκιόλης, με ένα πρόγραμμα δικής τους επιμέλειας, που εντυπωσίασε και απογείωσε την ποιητική βραδιά. Σημαντική ήταν η συμβολή της συμφοιτήτριας της Σοφίας, Έλενας  Πατρίκα, η οποία διάβασε έναν δικό της σχολιασμό αναφορικά με  το ποίημα «Απορίες Αθωότητας».

    Η ποιήτρια απέδειξε για άλλη μια φορά πως παρά το νεαρό της ηλικίας της και τη σεμνότητα που τη διακρίνει, έχει διαμορφώσει χαρακτήρα, καθώς και απόψεις που στηρίζονται σε επιχειρήματα. Παρουσίασε για άλλη μια φορά το έργο της  με εμπιστοσύνη στην αξία του και έδειξε να αποκτά περισσότερη άνεση στην επικοινωνία με το κοινό, κερδίζοντας εγκωμιαστικά σχόλια από όλους. Οι απαγγελίες των ποιημάτων από την ίδια και τους ομιλητές συγκίνησαν και φανέρωσαν την έκδηλη  ευαισθησία του χαρακτήρα της, θέματα των οποίων είναι ο έρωτας, το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση, ο φόβος και η αγωνία για το αύριο δίχως να λείπουν και τα πολιτικά μηνύματα.

    Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης απέδειξε με τη συμμετοχή και το χειροκρότημά  του, την αγάπη  του για τα  ποιήματα της Σοφίας γεγονός που αποδεικνύει πως η ποίησή της είναι ικανή να συναρπάσει. Συμπεραίνει λοιπόν κανείς, αυτό που εύστοχα σημείωσε ο  εκδότης  στο λόγο του: «η ποίηση για τη Σοφία είναι ανάγκη, είναι λέξεις που δεν τις παίρνει ο άνεμος, είναι λέξεις που φωλιάζουν στις καρδιές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)