Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλο ενδιαφέρον από ασφαλιστικούς φορείς για τις ιαματικές πηγές





ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ  ΚΑΙ ΝΑ 
 ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ



Μπορεί ο Δήμαρχος Αλμωπίας  και πρόεδρος της Επιχείρησης  των Λουτρών Πόζαρ να αντιλαμβάνεται το πόστο που κατέχει ως ορμητήριο εκδρομικών επιχειρήσεων. Καιρός να αρχίσει να την αντιλαμβάνεται στις πραγματικές της διαστάσεις  και δυνατότητες , οι οποίες μέχρι στιγμής δεν ξεπερνούν το 5%. Καιρός να αντιληφθούν ότι εκτός από αναψυχή τα Λουτρά πόζαρ , είναι κατ εξοχήν  και  ο πιο δυναμικός Ιαματικός προορισμός της Ευρώπης.
Τώρα που και επίσημα υπάρχει η αναγνώριση των πηγών , οι προοπτικές αλλάζουν ραγδαία.
Ευχή είναι στη συνάντηση των Ιστορικών Λουτροπόλεων που γίνεται στο Σαλτσομαμτζόρε  της Βόρειας Ιταλίας , να δουν από κοντά τι σημαίνουν για μια πολύ μεγάλη εποχή οι Λουτροπόλεις. Να επιστρέψουν με άλλα μυαλά και σοφότεροι. Να κρίνουν και να συγκρίνουν τα πολλά   πλεονεκτήματα που υπάρχουν.Να αφήσουν κατά μέρος τους εγωϊσμούς και να αρχίσουν εποικοδομητικές συνεργασίες.

ΤΑ  ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μερίδιο από τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη ώστε να εισρεύσουν στα ταμεία τους έσοδα από το εξωτερικό διεκδικούν οι φορείς που διαχειρίζονται τις ιαματικές πηγές της χώρας.

Ηδη η γερμανική Πρεσβεία, η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα και το σουηδικό ασφαλιστικό ταμείο βρίσκονται σε επαφές με τoν Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, το υπουργείο Τουρισμού και τα αρμόδια στελέχη του ΕΟΠΥΥ ώστε οι ασφαλισμένοι των χωρών τους να μπορούν να επισκέπτονται οργανωμένα τα ιαματικά λουτρά της χώρας. Ταυτόχρονα επιδιώκονται διακρατικές συμφωνίες που θα ανοίξουν τα ιαματικά και σε ασφαλισμένους κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η Ρωσία.

Ως προς την επέκταση της ελληνικής αγοράς ιαματικής θεραπείας σε ξένες χώρες ο κ. Δανάς εξηγεί ότι «πρέπει καταρχήν να μπορούμε να προσφέρουμε μέσα στα υδροθεραπευτήρια ένα ποιοτικό θερμαλιστικό προϊόν. Για να γίνει αυτό πρέπει να φτιάξουμε τόσο τις υποδομές μας όσο και το management. Για να φτιάξουμε τις υποδομές μας πρέπει να τελειώνουμε με τις νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να έχει λογική να επενδύσει κάποιος στις ιαματικές πηγές είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε σε συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές.

Ημερίδες
Μάλιστα, προκειμένου να κάνουμε βήματα στο management σύντομα ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας θα διοργανώσει ημερίδες σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιστορικών Λουτροπόλεων στις οποίες θα αναλύονται κατά βάση καλές πρακτικές και επιτυχημένα παραδείγματα ιαματικών πηγών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)