Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) στην Έδεσσα



  

Έγιναν τα εγκαίνια  του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) στην Έδεσσα παρουσία της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, Μαρίας Καραμεσίνη.






Τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης - Κ.Π.Α. αποτελούν τον κύριο φορέα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού - Ο.Α.Ε.Δ. στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στην Απασχόληση.
Τα Κ.Π.Α. προσφέρουν επαγγελματική πληροφόρηση, επαγγελματική συμβουλευτική ή συμβουλευτική σταδιοδρομίας και τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού εφαρμόζονται μέθοδοι και διαδικασίες ατομικής ή ομαδικής προσέγγισης - υποστήριξης των αναζητούντων εργασία και κατά προτεραιότητα των ανέργων, για την εξεύρεση εργασίας ανάλογης των προσόντων και δεξιοτήτων τους και για τη διευκόλυνση της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού.
Στα Κ.Π.Α. μπορούν να απευθυνθούν:

    Οι μακροχρόνια άνεργοι.
    Οι νέοι ή ενήλικες άνεργοι.
    Αυτοί που απειλούνται από ανεργία.
    Αυτοί που εγκατέλειψαν το σχολείο για οποιονδήποτε λόγο και αναζητούν μία θέση εργασίας ή κατάρτισης.
    Αυτοί που η επιχείρηση που εργάζονταν έκλεισε για οποιονδήποτε λόγο.
    Οι ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως: άτομα με ειδικές ανάγκες, παλιννοστούντες, απεξαρτημένοι, γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ.
    Οι νέοι ή ενήλικες που ζητούν να επαναπροσανατολιστούν σε νέα ειδικότητα, γιατί αυτή που έχουν δεν έχει αγοραστική αξία.
    Όποιος ενδιαφέρεται για την κινητικότητα θέσεων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση οπότε και παραπέμπεται στον αρμόδιο Ευρωσύμβουλο.

Στις περιοχές που δε λειτουργούν Κ.Π.Α. αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται στα Γραφεία Εργασίας, στις Τοπικές Υπηρεσίες ή στις Υπηρεσίες Νομού του Ο.Α.Ε.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)