Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης - Μ.Α. Πέλλας (0-0)0-2.




Ο Πρίγκιπας του Κάμπου Απόλλων που ερχόταν με φόρα από επιτυχημένα αποτελέσματα και εξαιρετικές εμφανίσεις, έχασε από την

Πέλλα
Σ' ένα κακό πρώτο ημίχρονο για την Πέλλα ο Απόλλωνας πολύ καλύτερος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, σχεδόν κυριάρχησε μη αφήνοντας πολλά περιθώρια για φιλόδοξες και επικίνδυνες αντεπιθέσεις στο Μέγα Αλέξανδρο. Το κακό για τους γηπεδούχους που ενώ είχαν πολύ καλή κυκλοφορία, κατοχή και ανάπτυξη, ήταν πως παρουσιάστηκαν φλύαροι, χωρίς καθαρές και μεγάλες φάσεις μπροστά στο τέρμα του Μουρζίδη. Ένα σουτ του Βασιλείου μέσα από την περιοχή αλλά πιεζόμενος και λίγο πλάγια, που ο Μουρζίδης απέκρουσε στην κλειστή γωνιά του σε κόρνερ, ήταν και η μοναδική σοβαρή φάση με καλές προϋποθέσεις σε όλο
Στο 50' ο Σαλίκας, αφού άλλαξε την μπάλα με τον Ιωσηφίδη στη μεσαία γραμμή, πήρε χώρο και διανύοντας ταχύτατα περίπου 30 μ. από αριστερά, έφτασε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με μια εξαιρετική συρτή σέντρα βρήκε τον επερχόμενο Κατσαμακτσή περίπου στο ύψος του πέναλτι και λίγο αριστερά, κι αυτός δεν δυσκολεύθηκε με ιδανικό πλασέ να την στείλει στα δίχτυα του Σκαπέρδα ανοίγοντας το σκορ για την Πέλλα.
Η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων, ήταν μια επικίνδυνη κεφαλιά του Βούλγαρη μετά από εκτέλεση κόρνερ, που έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μουρζίδη. Στην κόντρα επίθεση, η Πέλλα δημιουργούσε συχνά πυκνά αναστάτωση στην μεσοαμυντική γραμμή του Απόλλωνα, που ήδη είχε απωλέσει από την επίτευξη του τέρματος του Κατσαμακτσή, την ηρεμία που την χαρακτήριζε στο πρώτο μέρος. Αυτό εκμεταλεύθηκε και ο Ζώγας στο 75', κερδίζοντας την μπάλα από βαθιά πάσα στην περιοχή σε θέση μέσα δεξιά, κι αφού πέρασε τον αμυντικό του Απόλλωνα, πάσαρε έτοιμο γκολ στον Καρασμάνη, που δεν έχασε την ευκαιρία κι από το ύψος του πέναλτι την έστειλε με πλασέ στο βάθος της εστίας του Σκαπέρδα πετυχαίνοντας το 0-2 .
Λίγο πριν, στη μοναδική ίσως σημερινή αβλεψία του κ. Ατζαμιδάκη ο οποίος πιθανόν έχασε τη φάση, ο Κατσαμακστής αφού έβαλε πλάτη τον Κουτρούμπαλο λίγο έξω από την μικρή περιοχή και ετοιμαζόταν να σκοράρει, αυτός τον αγκάλιασε από πίσω και τον έριξε κάτω. Ένα πεντακάθαρο πέναλτι που ακόμη και ορισμένοι φίλοι των γηπεδούχων προς τιμήν τους, ζήτησαν από το ρέφερι του αγώνα να καταλογισθεί!
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα τα πήγε καλά και στον πειθαρχικό έλεγχο, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελίσσεται και να διατηρεί ρυθμό, με μοναδική εξαίρεση την φάση του πέναλτι στην ανατροπή του Κατσαμακτσή, που προφανώς διέφυγε της προσοχής του ακριβοδίκαιου Ατζαμιδάκη.
Την ερχόμενη Τετάρτη η Πέλλα αγωνίζεται για την προημιτελική φάση του κυπέλλου στην Κερασιά, με τον επαναληπτικό μετά από τρεις βδομάδες στην Πέλλα, ενώ το Σάββατο φιλοξενεί το Σταυροδρόμι για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι συνθέσεις:

Απόλλων 1960 Κρύας Βρύσης(Τσαμαρδός): Σκαπέρδας, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος Γ.(Βαμβακίδης), Κουτρούμπαλος, Τσιρακίδης, Ευθυμίου, Βασιλείου, Πετρίδης, Βούλγαρης(Τσίκος), Παρράς(Γκώγκος), Μπουρδάνος.


Μ.Α. Πέλλας(Νινιατσούδης-Χαρπίδης): Μουρζίδης, Παναγιωτέλης, Σιαματάς, Ίμπας, Τζιότζιος, Μπρατσούδης(Ρέκος Β.Ι.), Πανταζίδης, Ιωσηφίδης, Ζώγας(Σιάγκας), Σαλίκας(Καρασμάνης), Κατσαμακτσής. Απόντες: Στάγκος, Μπουράκης, Πλιόγκας.

Με πληροφορίες από το @ πελλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)