Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ

  - ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΟΣΤΡΟΒΟΥ 5-11-1912 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ

Το Σάββατο 5-11-2016 στις 12 το πρωί σε μια λιτή εκδήλωση, σε ένδειξη σεβασμού και φόρου τιμής στον χώρο του μνημείου που βρίσκεται έξω από την Άρνισσα Έδεσσας, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση των πεσόντων της Μάχης του Οστρόβου, στα πλαίσια του εορτασμού απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό συμπληρώνοντας 104 χρόνια.
Το μνημείο ετοιμάστηκε για την μεθαυριανή εκδήλωση με μέριμνα του Δήμου Έδεσσας.

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη Μάχη του Οστρόβου (Άρνισσας) :
Ώρα 12:00 θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση,
-  Κατάθεση στεφάνων από επισήμους και εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρχών Στρατού και Αστυνομίας, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Άρνισσας  και Συλλόγων.
• Ενός λεπτού σιγή
• Σύντομη αναφορά στα γεγονότα της Μάχης της Άρνισσας
• Εθνικός Ύμνος
Προσκαλούνται όλοι να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για να τιμήσουν τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας.

Λίγα λόγια:
Η Άρνισσα κάθε 5 Νοεμβρίου να εορτάζει την επέτειο απελευθέρωσής της από την τουρκοκρατία πριν 104 ολόκληρα χρόνια. Μια πολύ σημαντική ημέρα καθώς πραγματοποιήθηκε η τελική μάχη στο λεκανοπέδιο της 'Αρνισσας ('Οστροβο). Προς τιμήν των τριών στρατιωτών που πολέμησαν στη μάχη αυτή αλλά και όλων όσων πολεμιστών από όλη την Ελλάδα αγωνιστήκαν και έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής αλλά και αργότερα:


Οι πεσόντες και τιμηθέντες εξ ονόματος όλων αυτών:
Στρατιώτης Αλεξανδρόπουλος Γ. Ιωάννης από Κωνσταντίνοι Μεσσηνίας
Στρατιώτης ΚΑΡΑΤΖΑΣ Κ. Ανδρέας από την Ερμούπολη Σύρου

Στρατιώτης ΝΤΕΝΤΑΚΗΣ Ν. Βασίλειος από το Δράμεση Ευβοίας

 Πλατέτα τοποθετημένη αριστερά του μνημείου που περιγράφει με λίγα λόγια το ιστορικό της μάχης της 'Αρνισσας (Οστρόβου)






Σημαντική η βοήθεια των: Συγγραφέα και Ιστορικό Παπαλαζάρου Ιωάννη και Βαρδάκα Αθανασίου συνταξ. Δασικό, οι οποίοι συνέβαλαν στα μέγιστα ώστε να καταγραφεί ιστορικά μετά από έρευνα και ανεύρεση στοιχείων της ιστορίας της μάχης της Άρνισσας όπως επίσης και να βρεθούν τα ονόματα των παραπάνω πεσόντων που έλαβαν μέρος στην απελευθέρωση της 'Αρνισσας, μέσω του Γ.Ε.Σ. (Γενικού Επιτελείου Στρατού) Τμήμα Ιστορίας, αλλά και την βοήθεια όλων των τοπικών αρχών το έτος 2013 του κ. Δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, τ. Αντιδημάρχου Γιώργου Κωστίδη και Ιερέα της Άρνισσας Πάτερ Νικόλαο Τούλη, μετά από πρότασή τους πραγματοποιήθηκε η ανέγερσή του μνημείου στη μνήμη όλων όσων πολέμησαν και εορτάζεται επίσημα κάθε 5 Νοεμβρίου κάθε χρόνο.






 Πλατέτα τοποθετημένη αριστερά του μνημείου που περιγράφει με λίγα λόγια το ιστορικό της μάχης της 'Αρνισσας (Οστρόβου)
 



 
 
Σημαντική η βοήθεια των: Συγγραφέα και Ιστορικό Παπαλαζάρου Ιωάννη
και Βαρδάκα Αθανασίου συνταξ. Δασικό, οι οποίοι συνέβαλαν στα μέγιστα ώστε να καταγραφεί ιστορικά μετά από έρευνα και ανεύρεση στοιχείων της ιστορίας της μάχης της Άρνισσας όπως επίσης και να βρεθούν τα ονόματα των παραπάνω πεσόντων που έλαβαν μέρος στην απελευθέρωση της 'Αρνισσας, μέσω του Γ.Ε.Σ. (Γενικού Επιτελείου Στρατού) Τμήμα Ιστορίας, αλλά και την βοήθεια όλων των τοπικών αρχών το έτος 2013 του κ. Δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, τ. Αντιδημάρχου Γιώργου Κωστίδη και Ιερέα της Άρνισσας Πάτερ Νικόλαο Τούλη, μετά από πρότασή τους πραγματοποιήθηκε η ανέγερσή του μνημείου στη μνήμη όλων όσων πολέμησαν και εορτάζεται επίσημα κάθε 5 Νοεμβρίου κάθε χρόνο.












==============================











δα στο

1 σχόλιο:

  1. Συχαρητήρια σέ ολους αυτούς πού οργάνωσανε καί τιμήσανε αυτούς τους Ηρωες. Τιμή καί δόξα σέ αυτα τά παληκάρια πού πέσανε γιά την ελευθερία τίς πατρίδος μας. Αθάνατοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)