Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Θα τους καταπιεί όλους ο ΧΥΤΑ Αλμωπίας;




Σταματά η χρηματοδότηση, επειδή δεν κατασκευάζεται σύμφωνα με τις μελέτες;


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η κατασκευή  της επέκτασης του νέου ΧΥΤΑ Αλμωπίας . Τα πρώτα στοιχεία ότι κάτι δεν πάει καλά με την κατασκευή του , έφερε στο φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.

 Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι σε διενέργεια ελέγχου της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο ΧΥΤΑ του Δήμου Αλμωπίας πριν από λίγες μέρες διαπιστώθηκε ότι δεν ακολουθούνται οι αρμόζουσες διαδικασίες  και προχώρησε ως όφειλε, στην αναστολή της χρηματοδότησης των σχετικών εργασιών που πραγματοποιούνται.

Ωστόσο το τραγικό δεν είναι η αναστολή της χρηματοδότησης αλλά σύμφωνα με σημαντικές πληροφορίες του ΚΑΘΡΕΦΤΗπελλας, η εξέλιξη του θέματος θυμίζει ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό λειτουργίας και χρηματοδότησης σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιπτώσεις είναι πάρα πολλή οδυνηρές και σε κάθε περίπτωση εφόσον διαπιστωθεί ότι ο Δήμος Αλμωπίας με ευθύνη των αρμοδίων επικεφαλής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Αλμωπίας, ότι φέρουν ευθύνη για μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας, ....   .... θα αναγκασθεί ο Δήμος να επιστρέψει όλα τα χρήματα που έχει λάβει ως τώρα για το ΧΥΤΑ!!!
Αυτό μεταφράζεται σε ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα του Δήμου σκάνδαλο διαχείρισης που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες...

Το εξοργιστικό στην υπόθεση είναι ότι τηρείται σιγήν ιχθύος από τους αρμόδιους του Δήμου Αλμωπίας και ενώ ένα τόσο σημαντικό θέμα θα έπρεπε να δραστηριοποιήσει τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, προτιμά να λειτουργεί με άκρα μυστικότητα και με το σκεπτικό να κρύψει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί!!!

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες πράγματι έχει γίνει σχετικός έλεγχος, ο οποίος έχει κοινοποιηθεί και στον Δήμο Αλμωπίας μία μακροσκελή λίστα με παραλείψεις.


Τι συμβαίνει αλήθεια;

Ο Δήμος Αλμωπίας υποτίθεται ότι παρακολουθεί και ελέγχει την εξέλιξη του έργου με την τεχνική του υπηρεσία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
Έχουν δημοσιευθεί στον τύπο επισκέψεις και του ιδίου του Δημάρχου στον ΧΥΤΑ , όπου υποτίθεται ότι και αυτός λάμβανε γνώση ενός τόσο σοβαρού έργου, που κινδυνεύει να ματαιωθεί.
Για ποιο λόγο ο Δήμος τηρεί σιγή ιχθύος και δεν συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
Το πρόβλημα φέρεται να είναι γνωστό και σε άλλους συμβούλους της πλειοψηφίας που φροντίζουν να αποστασιοποιούνται  διακριτικά.
Το μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες , αφού το έργο ή δεν θα τελειώσει ή  θα καθυστερήσει να ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να συνεχίσουν να τα πηγαίνουν αλλού όπως γίνεται σήμερα.
Ο Δήμος οφείλει άμεσα να ενημερώσει τον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει και κατά πόσο αληθεύουν οι σχετικές πληροφορίες.


4 σχόλια:

  1. Φυλακη για να εχουν γνωση οι φυλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαμάνδη μην αναδημοσιεύεις ανακρίβειες και στο τέλος πάλι θα πέσεις στο λάκο που σκάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απάντηση στον Ανώνυμος7 Νοεμβρίου 2016 - 8:45 μ.μ.
    Μακάρι να είναι ανακρίβειες. Εσύ όμως πως το ξέρεις;
    Οι πληροφορίες δυστυχώς που υπάρχουν είναι ακόμα χειρότερες από αυτές που δημοσιεύονται. Άλλωστε είναι ένα θέμα που η δημοτική αρχή μπορεί να το ξεκαθαρίσει απόλυτα. Η ίδια όμως σιωπά. Αντί να δώσει εξηγήσεις και να βάλει στη θέση τους όσους δημοσιεύουν και αναδημοσιεύουν τέτοιες πληροφορίες.
    Το να θέτει κανείς δημόσια και επώνυμα κάποιους προβληματισμούς δεν σημαίνει ότι σκάβει λάκους. Αυτό κάνουν όσοι αφήνουν τη δημοτική αρχή να κάνει "πατάτες¨, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα οφεληθούν και όχι ο τύπος. Άλλωστε ο ρόλος του Τύπου είναι συγκεκριμένος και διακριτός. Όσο κι αν δεν αρέσει αυτό... Όσο για την έμμεση απειλή ότι μπορεί να πέσω στον λάκο που σκάβω, ευελπιστώ ότι θα τρέξεις να με σώσεις.
    Π. Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε Πέτρο δεν έχεις καμιά σχέση με το λειτούργημα του δημοσιογράφου πόλεμο στον Δήμαρχο κάνεις γιατί σε έχει χεσ..νο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)