Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 15ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ



ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ
 

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 5 Γυμνασίων (Έδεσσας, Αριδαίας, Άρνισσας) και 8 Δημοτικών της Έδεσσας,
συναντήθηκαν στο Κέντρο Πρόληψης με ομότιμους τους, του 1ου και 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, με θέμα: «Διοργάνωση σχολικών χορών χωρίς την χρήση αλκοόλ/καπνού». Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας.

Οι γονείς του 1ου και 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την καλή πρακτική που εφαρμόζουν τα τελευταία 5 χρόνια και συγκεκριμένα την υποστήριξη που παρέχουν στα παιδιά τους, ώστε οι χοροί να πραγματοποιούνται με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, με πολύ μεγαλύτερο οικονομικό όφελος και το κυριότερο διασφαλίζοντας την προστασία από πιθανή χρήση/κατάχρηση αλκοόλ. Γονείς – Μαθητές – Εκπαιδευτικοί συνεργάζονται και διοργανώνουν με ασφάλεια τους σχολικούς χορούς στο χώρο του σχολείου.

Για το ίδιο θέμα συναντήθηκαν στο Κέντρο Πρόληψης και επικοινώνησαν μέσω skype την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου τα 15 μελή του 2ου και 3ου Γυμνασίου Έδεσσας, με εκπροσώπους 15μελών του 3ου και 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Η επικοινωνία και διασύνδεση των μαθητών ήταν πολύ καλή και αποτελεσματική.

Η πρωτοβουλία αυτή του «Οράματος», ξεκίνησε από πέρσι, ενώ και φέτος υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες γονέων για διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους μαθητές, κατά παράβαση του Ν.3730/2008 (ΦΕΚ Α΄ 262/23.12.2008), από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, αλλά και από άλλα σημεία πώλησης αλκοόλ, όπως περίπτερα και Super Markets και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για τους Νέους και την Επεισοδιακή Κατανάλωση Αλκοόλ 2014-16.

Ενημερωτικά αναφέρουμε, ότι ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) συμμετείχε στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2016 στο 7ο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πολιτικής για το Αλκοόλ, που διοργανώθηκε στη Λιουμπλιάνα.
Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
 
http://www.eurocare.org/media_centre/previous_eurocare_events/7th_european_alcohol_policy_conference_ljubljana_22_and_23_november_2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)