Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Γκρίνια για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην Αριδαία




 
ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ …

ΑΓΝΟΗΣΑΝ  ΟΛΟΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ







Μάλλον άκαιρη και βιαστική ήταν η επιλογή της δημοτικής αρχής Αλμωπίας να μετακινήσει την λαϊκή αγορά πριν τις γιορτές. Η απόφαση όπως φαίνεται ξάφνιασε όλους, αφού περίμεναν η μετακίνηση να γίνει μετά τις γιορτές. Αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα τόσο από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όπου γινότανε μέχρι τώρα η λαϊκή , όσο και από τους ανθρώπους της λαϊκής. Προφανώς μπροστά στις έντονες αντιδράσεις , ο Δήμος αναγκάστηκε να συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Η σύσκεψη  έγινε τη Τετάρτη και αγνοήθηκε παντελώς ο τοπικός τύπους από όλες τις πλευρές και δεν ειδοποιήθηκε.
Έτσι περιοριζόμαστε σε όσα δημοσιεύει ο δήμαρχος στο fb , καθώς δεν υπήρξε και κάποιο δελτίο τύπου .


Σύσκεψη με τη συμμετοχή επαγγελματιών της Αριδαίας και πωλητών λαϊκών αγορών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημαρχείο Αλμωπίας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου(σ.σ. ο ίδιος έλλειπε από την σύσκεψη, προφανώς λόγω άλλων υποχρεώσεων ), για συζήτηση σχετικά με τη μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χρήστος Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Στέφανος Αβραμίκας και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Εξαπλατάνου και αρμόδιος του Τμήματος Τοπικής Οικονομίας Γιώργος Γούδης. Επίσης, παρόντα ήταν τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας.
Κατά την αρχική του εισήγηση ο κ. Γεωργίου ζήτησε συγνώμη από τον εμπορικό κόσμο για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Όπως είπε, υλοποιείται η κατασκευή ενός μεγάλου έργου και γι’ αυτό δημιουργούνται προβλήματα στην πόλη μας τα οποία βιώνουμε όλοι. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να τα αντιμετωπίζει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτών. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σήμερα ήταν η τελευταία μέρα των εργασιών, οι οποίες θα συνεχιστούν μετά τις γιορτές ώστε να μην σκαφτεί το κέντρο της Αριδαίας, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά οι αποκαταστάσεις των δρόμων, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν συνεργεία που θα συντηρούν τους χωμάτινους δρόμους. Το έργο θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2017, ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του Βιολογικού.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που έγινε η μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς πριν τα Χριστούγεννα, η οποία οφείλεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ανέφερε ότι θα πρέπει να αποσυρθεί μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες στον συγκεκριμένο δρόμο. Για λόγους χρηματοδότησης υπήρχε αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι εργασίες στην οδό Καπετάν Γαρέφη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτή η εξέλιξη. Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργίου ξεκαθάρισε ότι η λαϊκή αγορά θα επιστρέψει στην προηγούμενη τοποθεσία στα μέσα Μαρτίου του 2017 και οτιδήποτε άλλο ακούγεται περί οριστικής παραμονής στην σημερινή οδό αποτελεί εσφαλμένη πληροφορία. Τέλος, αναφέρθηκε στον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο ο οποίος απουσίαζε εκτάκτως, μεταφέροντας την ειλικρινή συμπάθειά του προς τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας και τονίζοντας ότι καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα.
Ο κ. Αβραμίκας και ο κ. Γούδης από την πλευρά τους ζήτησαν κι αυτοί συγνώμη για την αναστάτωση, ζητώντας την κατανόηση των πολιτών οι οποίοι όπως είπαν έχουν επιδείξει μεγάλη υπομονή όλους αυτούς τους μήνες.
Κλείνοντας, το μήνυμα που έστειλε η Δημοτική Αρχή, είναι ότι θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε την τοπική μας αγορά να σταθεί όρθια αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε ως χώρα και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα πάνε τον τόπο μας μπροστά.

7 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΖΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΠΙΑ... ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ.ΜΙΖΕΡΙΑ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ, ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗς ΠΑΛΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μέσα μπορούν να προσφέρουν πολλά στην κατανόηση των όσων συμβαίνουν. Ειναι προς όφελος της δημοτικής αρχής να τα καλλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η χαζοκουτοπονηρη αλεπου που ηταν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον 9 Δεκεμβρίου 2016 - 10:17 π.μ. και στον 9 Δεκεμβρίου 2016 - 12:58 μ.μ.

    Δ..η..μ..ο..σ..ι..ο..γ..ρ..ά..φ..ο..ι και φ..ω..τ..ο..γ..ρ..ά..φ..ο..ι γίνατε αυτά δεν τα βλέπετε. όμως είστε και εσείς από αυτούς.
    Σε πολύ πιο μορφωμένους ανθρώπους απευθύνεστε, αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε.
    Αν έχετε χρόνο δείτε την γκρίνια και στο fb από επώνυμους ανθρώπους, και μπράβο τους, οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους επώνυμα. (Είμαι σίγουρος τα βλέπετε αλλά εκεί μούγκα)
    Όπως:
    Κομμώτριες αγανακτισμένες να λούζουν πελάτες με εμφιαλωμένο νερό.
    Άνθρωποι να ζούνε μέσα στο κρύο γιατί δεν μπορούν να ζεσταθούν, παίρνει το δίκτυο θέρμανσης αέρα, και τόσα άλλα τα οποία υπάρχουν επώνυμα στο FB.
    Η απραξία δεν έχει τέλος.
    Παραιτήσεις αγανακτισμένων από τους εκλεγμένους τα βροντάνε. Και τόσα άλλα..
    Με το να κάνετε τον δ.η.μ.ο.σ.ι.ο.γ.ρ.ά.φ.ο και τον φ.ω.τ.ο.γ.ρ.ά.φ.ο μην περιμένετε να σας επανεκλέξουν, το ξέρετε, αλλά εσείς επιλέξατε το όπου βγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΕΒΕ .ΔΗΜΟ.ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΩΒΕΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΛΑΙΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)