Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ:Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την Πέλλα





Την συστράτευση όλων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός , επισήμανε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου που έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας στην Έδεσσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης.

Η ασυνεννοησία και οι διάφορες «τρικλοποδιές» που έβαζαν μεταξύ τους οι βουλευτές , αλλά γενικότερα και η απάθεια του κόσμου είχε ως αποτέλεσμα η ΕΓΝΑΤΙΑ να φύγει από την ιστορική της διαδρομή και ο νομός να μείνει εκτός του κεντρικού οδικού άξονα . Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνεται πλέον διότι οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες. Αναφερόμενος στη προαστιακή σύνδεση  Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά –Σκύδρα(με παρακλάδι Αριδαία) –Έδεσσα Φλώρινα –FYROM, πρέπει να διεκδικηθεί από τώρα, που γίνεται ο στρατηγικός σχεδιασμός και να μην θεωρείται ως ουτοπία.
Για το οδικό δίκτυο και την αποπεράτωση του δρόμου Χαλκηδόνα –Μελίσσι , δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς τα λάθη του παρελθόντος καθυστέρησαν το έργο  και οι σημερινές οικονομικές συγκυρίες δεν είναι και οι καλύτερες. Τόνισε πάντως ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση  και ότι σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη να δουν να αξιοποιηθούν κονδύλια από τις εκπτώσεις έργων .
Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει η προμήθεια αξονικού τομογράφου από το νοσοκομείο Έδεσσας και η προμήθεια αξονικού για το νοσοκομείο Γιαννιτσών  να ενταχθεί σε διασυνοριακά προγράμματα κάτι που έχει ήδη προταθεί.
Παραδέχτηκε ότι τα προβλήματα στη δημόσια υγεία είναι μεγάλα, όμως αφού η κυβέρνηση κατάφερε να  κρατήσει όρθια  τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας
, εκτίμησε ότι σιγά σιγά θα ορθοποδήσουν . Αρκετά από τα προβλήματα οφείλονται και από την έλλειψη Διοικητή στο νοσοκομείο Έδεσσας, κάτι που εκτίμησε ότι θα λυθεί σύντομα.
Μεταξύ ΄ άλλων έτεινε χείρα συνεργασίας προς την Θεοδώρα Τζάκρη για καλύτερο συντονισμό και προώθηση των θεμάτων που αφορούν τον νομό. Το ίδιο έκανε και προς τους Δημάρχους και τους υπόλοιπους θεσμοθετημένους φορείς
Αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα υποστήριξε ότι η αυτοοργάνωση και αναδιοργάνωση των αγροτών είναι μονόδρομος. Μόνο έτσι μπορούν οργανωμένα , αλλά και αξιοποιώντας διάφορα  ευρωπαϊκά προγράμματα να ενισχύσουν την επαγγελματική  τους  οργάνωση και να βγουν καλύτερα στις αγορές .
Αναφέρθηκε ακόμα στα πολλά στέκια που υπάρχουν  και την «μαύρη» διακίνηση προϊόντων , κυρίως από εμπόρους άλλων κρατών







Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν όλα σχεδόν τα ΜΜΕ της Πέλλας καθώς και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος, ο συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Πέτρος Γάγκλιου, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα» Βασίλης Δημητριάδης, η συντονίστρια της Ο.Μ. Έδεσσας ΣΥΡΙΖΑ Εύη Ρωσσίδου, ο προσωρινός πρόεδρος της ΣΕΑΣ ( Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών) Νίκος Μηνάς, η Δήμητρα Κεχαγιά, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και τέως σύμβουλος του Μάρκου Μπόλαρη και άλλοι. Την συζήτησε συντόνισε ο Πέτρος Τσαρκνιάς.  
 Περισσότερα σε επόμενες αναρτήσεις

6 σχόλια:

  1. k.petro giati den anebazeis to sxolio? thixame tokomatoskylo & skylomoyrh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλιθιε Θωμαιδη σε καταλαβαμε, δεν χρειαζεται μεγαλη προσπαθεια,διεκδικεις οσκαρ ηλιθιοτητας

      Διαγραφή
  2. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ. ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ; ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΤΕ, ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ Η ΕΜΠΑΘΗΣ, ΛΕΣ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ; ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ;

      Διαγραφή
  3. Σαράντη αναφέρθηκε στην συνάντηση και αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος και απάντησε αρνητικά , εγώ αναφέρω πως, Λογικότατη η θέση του πολιτευτή. Να είναι ο Σύριζα κυβέρνηση (μάλλον δεν θα είναι), να είναι ο ίδιος βουλευτής (μόνο ο λαός ξέρει και μπορεί να τον στεναχωρήσει), να είναι ο Μπίνος Δήμαρχος (τελικά φαίνεται ότι μόνο αυτός τον θέλει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη μου και εσύ έχεις εξασκηθεί στις τρικλοποδιές. Βλέπε την επίσκεψη της Διοίκησης του ΟΣΕ μαζί με την Τζάκρη στο νομό μας για την ηλεκτροκίνηση.
    Δεν εμφανίστηκες πουθενά, έσπευσες όμως να βγάλεις δελτίο, την άλλη μέρα, για να μας πεις ότι θα επισκεφτείς την Διοίκηση στην Αθήνα και να διαμαρτυρηθείς για τον προαστιακό. Και μετά τη συνάντηση που θα είχες θα μας ενημέρωνες.
    Ακόμη περιμένουμε ….
    Πρόσφατα έβαλες φρένο στην Τζάκρη για τον αξονικό τομογράφο στα Γιαννιτσά. Και μάλιστα βγήκες με δελτίο.
    Αστα λοιπόν … γιατί είσαι πιο παλιός και από τους παλιούς.
    Δεν υβρίζω, λέω τη γνώμη μου και ας απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)