Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Πέθανε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Εργατούδης



Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 εξεδήμησεν προν Κύριον ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Εργατούδης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, σε ηλικία 79 ετών.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος χειροτονήθηκε το 1986 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυρό Χρυσόστομο και υπηρέτησε επί δύο έτη στην ενορία Αγ. Αθανασίου Υδραίας. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Ήταν έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων, εκ των οποίον το ένα ακολούθησε τον μοναχικό βίο και μονάζει στην Ι. Μονή Φιλοθέου, Αγίου Όρους.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε την Τρίτη 17/1 στον Ι. Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας στις 16.00 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Ο Σεβασμιώτατος κατά τον επικήδειο λόγο του τόνισε ότι ο μακαριστός υπήρξε άνθρωπος ειρηνικός και έζησε όχι στην επιφάνεια, αλλά στην σκιά. Ευχήθηκε δε να αξιωθεί από τον Θεό να λειτουργεί και στο υπερουράνιο θυσιαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)