Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Αξιοποίηση μνημείων του Δήμου Αλμωπίας





    Θέματα που αφορούν   την αξιοποίηση μνημείων του Δήμου Αλμωπίας συζητήθηκαν σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο , στην Αριδαία .
Πρόκειται για :

-Συντήρηση της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Αετοχώρι. Η παραπάνω παρέμβαση θα στοχεύει στην ανάδειξη του Ναού, αλλά και στην προστασία του ώστε να μην καταστραφεί από την φθορά του χρόνου.
-Ανάδειξη του Κάστρου της Χρυσής. Ήδη ο Δήμος Αλμωπίας έχει προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης και μένει να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η ανάδειξη αυτού του Βυζαντινού μνημείου είναι χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
-Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου και γέφυρας στο Άλωρο. Είναι επιτακτική η ανάγκη για ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου όπως επίσης και της γέφυρας «του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τοποθεσίες που μπορούν να προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες αν αξιοποιηθούν σωστά.



Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην προβολή αλλά και τη σύνδεση όλων των μνημείων της Αλμωπίας με την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η τοποθέτηση banners σε διάφορα σημεία της Αλμωπίας όπως στην είσοδο της Αψάλου, που θα σχετίζονται με την προβολή τουριστικών – αρχαιολογικών θεμάτων.
Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τονίστηκε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει συνέργια και συντονισμός στρατηγικών στόχων ανάμεσα στους δύο φορείς προκειμένου να αξιοποιηθεί η τοπική πολιτιστική κληρονομιά.


 Στη συνάντηση παραβρέθηκανη Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα ,ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, μαζί με τους Αντιδημάρχους Γιώργο Τσιμτσιρίδη και Γιώργο Χατζηγιαννίδη.


5 σχόλια:

  1. σε λόγια να βρισκόμαστε την τύχη του σπιτιού του Λουντέμη θα έχουν και αυτά, στο Αετοχωρι το καμπαναριό έπεσε τα άλλα ένα μάτσο πέτρες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Αετοχωρι πρεπει να υπαρξει μια σωστη μεριμνα με την εφορια αρχαιωτητων και την συνδρομη των μοναχων απο τον Αρχαγγελο στον ρολο φυλακα και ξεναγου. Να υπαρχει καποιο προγραμμα επισκεψεων πχ εκκλησακι της σπηλιας στη θηριοπετρα, πλατεια Φουστανης, εκκλησια Αετοχωριου, μονη Αρχαγγελου και αλλες παλιες εκκλησιες και τοποθεσιες.
    Συνηθως η αναφορα απο τον δημο γινεται για λογους εντυπωσεων, κερδοσκοπιας η και κακοδιαχειρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαγκαδια και Περικλεια εχουν επισης εκκλησιες της ιδιας περιοδου(Αγιοι Αναργυροι και Αγια Παρασκευη)

      Διαγραφή
  3. το λιμάνι των Σαρακινών ομως θα γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο Αετοχωρι τι να δεις το πεσμένο καμπαναριό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)