Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Όταν θέλουν λειτουργούν με ταχύτητα φωτός οι διάφορες υπηρεσίες




ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ


Η συζήτηση αιτήματος δημότισσας του Δήμου Αλμωπίας  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, για θέμα που αφορούσε οικόπεδο το οποίο ο Δήμος θεώρησε ότι καταπάτησε και κίνησε τις διαδικασίες , έφερε στην επιφάνεια , ξανά το ζήτημα ότι τελικά υπάρχουν πολίτες πολλών ταχυτήτων . Για άλλους οι διαδικασίες κινούνται γρήγορα, για άλλους με ρυθμούς χελώνας και για άλλους με ποτέ.
Έτσι η πρόσφατη  επιστολή του Παράσχου Τσάνταλη , που αναφέρεται και σε τέτοια  ζητήματα δικαιώνεται απόλυτα.
Οι δημοτικές αρχές όταν θέλουν βρίσκουν και υπαλλήλους και τα πάντα και προχωρούν τις διαδικασίες. Μόνο που αυτό συμβαίνει για αδύναμους οικονομικά και για όσους πάνε κόντρα στο σύστημα.
Ένα σύστημα που παραδόξως κινείται εναντίον όσων θέτουν απλά ζητήματα λογικής και διαφάνειας, με κατασκευασμένες μάλιστα ανώνυμες καταγγελίες.
Δεν κινείται όμως το ίδιο όταν πρόκειται για επώνυμους και οικονομικά ή πολιτικά «ισχυρούς»
Στη περιοχή στην οποία υπήρχε το συγκεκριμένο οικόπεδο που ζητούσε να δικαιωθεί η συγκεκριμένη, υπήρχαν και πολλά άλλα . Ούτε λίγο ούτε πολύ μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν  στον τότε συνήγορο του πολίτη Σταύρο Κλεισούρη , προέκυψε μετά από έλεγχο των υπηρεσιών του Δήμου ότι έχουν κάνει φτερά τουλάχιστον οκτώ στρέμματα δημοτικής περιουσίας.
Από τότε κανείς δεν μπήκε στον κόπο από τους τεχνοκράτες του Δήμου να πει που πήγαν ή τι έγινε αυτή η περιουσία του ΔΉΜΟΥ. Έστω και με καθυστέρηση χρόνων , για την ιστορία να πουν μια κουβέντα;
Οι ίδιοι όμως τεχνοκράτες ήξεραν χαρτί και καλαμάρι  ολόκληρη την ιστορία μικρών κομματιών  που είχαν μπει παραπήγματα ή κατασκευαστεί μικρές αποθήκες με λαμαρίνες. Εκεί ο Δήμος -και πολύ ορθά έπραξε το καθήκον του - προέβη σε διοικητικές αποβολές και προστάτεψε  την περιουσία του .
Με τις άλλες περιπτώσεις τι γίνεται; Ισχύει το διαχρονικό  ρητό , ότι όπου υπάρχει δύναμη δεν υπάρχει δίκιο;
Για να είναι δίκαιη η δημοτική αρχή έχει χρέος , ως συνέχεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών  να δώσει απλές και καθαρές απαντήσεις για δημοτικές περιουσίες που έκαναν φτερά . 
Έτσι κι αλλιώς η ίδια δεν φέρει καμιά ευθύνη για αυτό. Θα φέρει όμως αν σιωπήσει και δεν ζητήσει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να βρουν που πήγαν οι δημοτικές περιουσίες. 


4 σχόλια:

  1. Γεια σου ρε Παράσχο αντιπολιτευόμενε. Αντιλαμβάνεσαι οτι τα έχεις κάνει μαντάρα ε; Ο κόσμος δε γνωρίζει. Αλλά εσύ βρε παιδάκι μου. Αφού ξέρεις οτι όλα αυτά που λες είναι κούφια λόγια και ανούσια πολιτική. Ο κόσμος που σ αγαπησε καποτε , σ αγαπησε γιατί έμενες στην ουσία και δεν εξαντλούσουν σε πραγματα που και ο ιδιος γνωρίζεις οτι δεν αγγίζουν το νέο δήμαρχο. Τόσο πολύ θυμωμένος είσαι που δικαιολογουνται τα παντα; Ακομη και οι υπερβολες; Ακόμη και τα ψεματα; Γιατί τι άλλο ειναι η διαστρεβλωση της αλήθειας; Ε Παρασχο; Εύχομαι να ξαναβρείς τον εαυτό σου μια μέρα. Αλήθεια...με τις δικαστικές αποφάσεις συμφωνείς; Γιατί δε σε βλέπω να αρθρογραφείς με το ίδιο πάθος. Εκεί φοβάσαι ε; Ενώ εδώ...ανέξοδη η όποια κριτική. Άσε που μπορεί να σε κάνει και Δήμαρχο ε; Έτσι. Ηθική πάνω απ όλα. Επι πτωμάτων. Δικαίων και αδίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙ!! ΑΥΤΟ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ! ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ! ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΜΕ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ! ΜΗΠΩΣ ΕΓΛΥΨΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ?

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο σχόλιο. Περιμένουμε αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)