Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Αντιμετώπιση προβλημάτων υδροδότησης Εδεσσα





Σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην υδροδότηση της Έδεσσας , αναφέρεται σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΥΑ  Έδεσσας. Συγκεκριμένα


Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε προβλήματα υδροδότησης σε μεγάλο μέρος της πόλης της Έδεσσας. Τα προβλήματα συνίσταντο σε χαμηλές πιέσεις ή εκτεταμένες διακοπές νερού σε πολλά σπίτια που βρίσκονταν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, καθώς ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί η πλήρωση της δεξαμενής της οδού Νικομηδείας.
Τελικά, με μεγάλη προσπάθεια ξαναρυθμίσαμε το δίκτυο ενισχύοντας την περιοχή με προβλήματα υδροδότησης με επιπλέον ποσότητες νερού από το δίκτυο της υψηλής ζώνης, αξιοποιώντας το 100% του διαθέσιμου μηχανολογικού εξοπλισμού. Από το απόγευμα της Κυριακής η δεξαμενή γέμισε σε μεγάλο βαθμό και επιλύθηκαν σχεδόν όλα τα προβλήματα.
Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι παρ’ όλα αυτά η γενεσιουργός αιτία της δυσκολίας πλήρωσης της δεξαμενής παραμένει, καθώς υπάρχουν δεκάδες βλάβες στις σωληνώσεις σπιτιών και πολυκατοικιών που δεν έχουν εντοπιστεί ή δεν έχουν επιδιορθωθεί ακόμη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανυπολόγιστη διαρροή νερού. Οι περισσότερες από αυτές τις βλάβες παρατηρούνται σε σπίτια που δεν κατοικούνται ή σε υπόγεια πολυκατοικιών που έχουν πλημμυρίσει αλλά οι ένοικοι δεν έχουν αντιληφθεί τη ζημία.
Για τους παραπάνω λόγους οι ιδιοκτήτες όλων των υδροδοτούμενων ακινήτων παρακαλούνται να ελέγξουν τις ιδιοκτησίες τους για τυχόν διαρροές και να προβούν στην άμεση επισκευή των ζημιών, καθώς οι πολλές διαρροές έχουν ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση μεγάλων ποσοτήτων νερού.
Βεβαίως, τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Έδεσσας συνεχίζουν τον έλεγχο των κεντρικών αγωγών για τον εντοπισμό πιθανής βλάβης στα δίκτυα.
Εκτός από την πόλη της Έδεσσας υπάρχουν διάφορα προβλήματα σε πολλές Τοπικές Κοινότητες που επιλύονται σταδιακά με τις συνεχείς παρεμβάσεις των συνεργείων μας.
Η διοίκηση, το προσωπικό και οι συνεργάτες της ΔΕΥΑ αντιμετωπίζουν συνεχώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τις τελευταίες παγωνιές και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν τη στάθμη της δεξαμενής, μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα δικτύων και ιδιοκτησιών, προκειμένου να εξαλειφθούν τα προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)