Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Επανεξετάζεται η αποφυλάκιση του Παπαγεωργόπουλου

Με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «κατορθώματα στο… σκι του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή σε εισαγγελέα να διερευνήσει όλα τα έγγραφα του φακέλου που είχαν κατατεθεί για την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στις αρχές Ιανουαρίου «πήγε για σκι και στη συνέχεια για φαγητό σε γνωστή ταβέρνα του Αγίου Αθανασίου ενώ την ώρα που έτρωγε αγριογούρουνο μιλούσε «για τα κατορθώματά του στο σκι και το πόσο γρήγορα κατέβαινε τις πλαγιές νικώντας ακόμα και 16άρηδες».
Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου.
Τον Ιούλιο του 2015 και αφού είχε εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινή που του επιβλήθηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο Παπαγεωργόπουλος εκμεταλλεύτηκε τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, και είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, κάνοντας αίτηση αποφυλάκισης λόγω αναπηρίας.
Ο ίδιος υποστήριζε ότι ειδική επιτροπή που ορίζεται από το νόμο είχε γνωμοδοτήσει θετικά για ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.
Τώρα, ο εισαγγελέας ζητά να επανεξεταστεί ο φάκελος που υποβλήθηκε από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας και να ελεγχθούν όλα τα έγγραφα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση του τέως δημάρχου.
Πηγή: dailythess.gr

9 σχόλια:

  1. και αναπηρική σύνταξη παίρνει το λαμόγιο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω εσύ ησε που κρίνης εισαι αναμάρτητο λαμόγιο; οταν κρίνης κάποιον δημόσια γράφε καί το ονοματάκι σου από κάτω.

      Διαγραφή
    2. su 8:31 malon volemeno lamogio eisai !!!! afou den dineis vasei sto thema kai eisai ektos!!! auto se enoxlise; giati o parapano den egrapse to onoma tou; edo o allo einai to thema tou magka poumas kataklepse!!! alla etsi einai kati teteioi mas katastrapsene kai ftasame edo pou ftasame!!!!

      Διαγραφή
    3. Όταν κάποιος έχει φάει εκατομμύρια και έχει μπεί φυλακή γι'αυτό και βέβαια θα τον κρίνω ρε λαμόγια!!Γράψε εσύ το δικό ονοματάκι λαμόγιο

      Διαγραφή
    4. 8:31 σου ζητώ συγνώμη για την κακη λεξη 'λαμογιο'. το ερωτημα ειναι αν παιρνει και αναπηρικη συνταξη. αν εχεις απάντηση σε αυτό το ερωτημα, θα ηταν χρησιμη. το ονομα μου ειναι ανωνυμος, αν σου αρεσει

      Διαγραφή
  2. Μεγάλοι Ελληνες κριτές: Σίγουρα φάγατε λιγότερα από το Παπαγεωργοπουλο καί σάς πονάει αυτό; Ε δέ μπορούμε ολοι νά εχουμε τό ιδιο ποσοστό στη μάσα; αναλόγως σέ τί πόστο ειναι ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μιλάς για τον εαυτό σου λαμόγιο!Αν εσύ έχεις κάνει λαμογιες και έχεις φάει χρήμα δεν συμαινει ότι όλοι έχουν φάει !Ένας 20 25 30 35 χρόνον πως να έχει φάει δηλαδή ρε λαμόγιο;Άντε μόκο κ πάνε στο δικαστήριο να διαδηλώσεις υπέρ του ευεργέτη Παπαγεωργόπουλου

      Διαγραφή
    2. Εαν δέν ησε εσύ λαμόγιο επειδή εισαι μικρός σίγουρα η μάνα σου καί ο πατέρα σου ειναι λαμόγια.

      Διαγραφή
    3. Καλή η καραμέλα σου αλλά δεν πείθουν! Δουλεύουν στο ιδιωτικό τομέα και πληρώνουμε τους φόρους και τις λαμογιες τις δικιες σου και των ομοίων σου εμείς!Άντε τραβά τώρα να υπερασπιστεις το είδωλο σου

      Διαγραφή

(3)