Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ο τιμητής των πάντων Τσαβούσογλου βρίζει τον Καμμένο: Ενα κακομαθημένο παιδί και ρατσιστής

Σε μια νέα πρόκληση προχώρησε η Άγκυρα, λίγες μόλις ώρες μετά από την εμπρηστική δήλωση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου η Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να βάζει τώρα στο «στόχαστρο» τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και να προχωρά σε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς εναντίον του. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet,
o Τσαβούσογλου, μιλώντας στους διευθυντές μεγάλων εφημερίδων της Τουρκίας, δήλωσε ότι ο Πάνος Καμμένος «δυναμιτίζει» την κατάσταση στο Αιγαίο με τις «απερίσκεπτες δηλώσεις» του ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι επενέβη ο Αλέξης Τσίπρας για να τον «συγκρατήσει»! «Υπάρχει ένας ρατσιστής και κακομαθημένο παιδί εκεί. Η Ευρώπη έγινε αιχμάλωτη των ρατσιστών. Σε όλη την ήπειρο υπάρχουν ίδιες περιπτώσεις» φέρεται να είπε ο Τούρκος υπουργός, αναφερόμενος στον κ. Καμμένο. 
Ο Τσαβούσογλου, το υπουργείο του οποίο εξέδωσε χτες προκλητική ανακοίνωση εναντίον του Προκόπη Παυλόπουλου, τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση της χώρας σκοπεύει να αντιμετωπίσει «συλλογικά» την πρόσφατη ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα. «Είναι εθνικό θέμα. Θα συναντηθούμε με πολιτικά κόμματα για να συζητήσουμε ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα και το Αιγαίο μετά το δημοψήφισμα γιατί αυτό είναι εθνικό θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυτό τον τρόπο» είπε ο Τσαβούσογλου. 

Η Άγκυρα δεν αποκαλεί ναζί τη γερμανική κυβέρνηση, όμως οι πρακτικές της θυμίζουν εκείνη την εποχή, λέει ο τούρκος ΥΠΕΞ 
Η Τουρκία δεν αποκαλεί ναζί τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση, όμως οι πρακτικές της θυμίζουν εκείνη την εποχή, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Οι ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ επιδεινώθηκαν μετά τη σύλληψη ενός γερμανοτούρκου δημοσιογράφου στην Τουρκία. 
Τοπικές γερμανικές αρχές ενόχλησαν την Άγκυρα δυσκολεύοντας τούρκους υπουργούς να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Γερμανία οι οποίες προγραμματίζονταν με στόχο να στηρίξουν την προσπάθεια του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να επεκτείνει τις εξουσίες του μ’ ένα δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα. Ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει τη Γερμανία για «φασιστικές ενέργειες» που θυμίζουν την εποχή των Ναζί. 
ΕΞΑΛΛΟΥ: Παρά τα “εμπάργκο” εναντίον των κατεχομένων εντούτοις οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να λάβουν μέρος σε διοργανώσεις με επιτυχία και αυτό αποδεικνύει ότι είναι έτοιμοι για λύση, είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. “Για να υπάρξει λύση πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές” είπε ο κ. Τσαβούσογλου, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι, οι Ε/κ δεν έχουν ξεπεράσει το όραμα τους για την ένωση και ότι θα πρέπει να αρθούν τα “εμπάργκο” κατά των Τ/κ. 
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, επισκέφτηκε χθες το περίπτερο των κατεχομένων στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο και σε δηλώσεις του είπε ακόμα ότι, το “υπουργείο τουρισμού” κατάφερε να στήσει ένα περίπτερο μέσα από το οποίο ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τα κατεχόμενα, την κουλτούρα και τα έθιμα των Τ/κ. 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην έκθεση παίρνει μέρος μια πολυπληθής αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, “λειτουργοί” του “υπουργείου τουρισμού”, μέλη τουριστικών οργανώσεων αλλά και αντιπρόσωποι παράνομων πανεπιστημίων. 
Το περίπτερο που ετοίμασαν τα κατεχόμενα έχει την διακόσμηση ενός παραδοσιακού κυπριακού σπιτιού, τα άτομα που βρίσκονται εκεί είναι ντυμένα με παραδοσιακή τ/κ στολή ενώ στους επισκέπτες σερβίρονται τουρκοκυπριακά εδέσματα.

Πηγή:mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)