Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Το παιχνίδι ήταν από πριν στημένο στις δημαιρεσίες του Δήμου Αλμωπίας ΑΛΜΩΠΙΑΣ





ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ



ΑΝΤΙ ΣΥΓΝΩΜΗΣ , ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΟΧΟΥΣ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 

 

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  ΚΑΙ

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ  ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥ 

Ο ΣΙΜΟΣ ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 





Ο  Δήμαρχος Αλμωπίας επιβεβαίωσε την Κυριακή 26 Μαρτίου , ότι τελικά παίχθηκε παιχνίδι με  την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε (Έστω και με μισόλογα)  γνώριζαν(;)  την απόφαση του ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης πριν της επαναληπτική εκλογική διαδικασία της Κυριακής  12 Μαρτίου. Γεννάται όμως το ερώτημα για ποιο λόγο δεν την είχαν και γραπτώς έγκαιρα πριν την επαναληπτική Κυριακή , αλλά την πήραν χέρι –χέρι την Δευτέρα και με ημερομηνία Δευτέρας;
Γιατί ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης τη Κυριακή 12 Μαρτίου έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες;
Γιατί το πρωί της 13ης Μαρτίου , διαβεβαίωνε ότι όλα είχαν γίνει σύνομμα και δύο ώρες αργότερα υπέγραφε άλλα;
Ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο νόμος είναι πάνω από την κάθε εγκύκλιο και όχι η εγκύκλιος πάνω από τον νόμο.
Ο νόμος είναι πάνω από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης και όχι ο Γραμματέας πάνω από τον νόμο.
Ο Δήμαρχος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αμφισβητεί τους νόμους, επειδή όπως έχει χρέος οφείλει να υπερασπίζεται την νομιμότητα απέναντι στο κάθε δοτό και διορισμένο Γραμματέα Αποκέντρωσης που δεν σέβεται τους νόμους , αλλά τους χειρίζεται για να εξυπηρετήσει χατίρια , προφανώς για να διατηρήσει το πόστο του.
Ο Δήμαρχος ξέχασε να πει ότι την βάσει εγκυκλίου  και όχι νόμου απόφαση της Αποκεντρωμένης , αμφισβητούν  οι μισοί περίπου δικοί του σύμβουλοι που έχουν κάνει προσφυγή κατά της απόφασης.
Ο κατά  Φραγκεσκάκη  διορισμένος πρόεδρος Σίμος Σωτηριάδης , είχε εντολή από την Δευτέρα 13 Μαρτίου να συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο  την επόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου, , αλλά δεν το έκανε . Μπορεί να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν πειθάρχησε στην απόφαση της Αποκεντρωμένης την οποία διατυμπανίζει ως Ευαγγέλιο;
Σήμερα, έδειξε ότι τον έπιασαν ξανά οι δημοκρατικές διαδικασίες και περίμενε την απόφαση  της Αποκεντρωμένης για την επαναληπτική Κυριακή .
Όλα τα άλλα είναι για να ταΐζει κουτόχορτο τον κόσμο. Και αν λειτουργούσε έστω και υποτυπωδώς η Αποκεντρωμένη, θα διαπίστωνε ότι η συνεδρίαση της Κυριακής 26 Μαρτίου ήταν η δεύτερη και βάσει νόμου θα είχαν καταρτιστεί  οι επιτροπές από συμβούλους κατά σειρά ψήφων που έχουν εκλεγεί. Συνεπώς δεν θα χρειαζότανε να κλαίνε για τα προνοιακά  επιδόματα. Ούτε και αυτό όμως δεν έπραξαν για να επιρρίψουν ευθύνες στην αντιπολίτευση  ότι δήθεν ευθύνεται.
Προεδρείο και επιτροπές υπήρχαν από την Κυριακή 12 Μαρτίου. Ελέω Γραμματέα Αποκεντρωμένης όμως όλα γίνανε μύλος . Εκείνος που πληρώνει τη νύφη είναι ο απλός κοσμάκης , που δικαιολογημένα διαμαρτύρεται . Οφείλει όμως παρά την απόγνωσή του , να δει ποιοί είναι οι πραγματικοί φταίχτες . 

Από τότε είχαμε επισημάνει δυσλειτουργίες στον Δήμο και είχαμε καλέσει τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού να απαντήσουν για την ερμαφρόδιτη απόφαση της Αποκεντρωμένης . Να ελέγξουν τον κρατικό εκπρόσωπο που διατηρούν σε αυτή τη  θέση  να εξηγήσει την απόφασή του .Σφυρίζουν αδιάφορα.
Οι σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου που εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση του  Συμβουλίου γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι συμμετέχουν  σε μια φαρσοκωμωδία. Με την παρουσία τους συμβάλλουν στην κοροϊδία των πολιτών μόνο και μόνο να γίνει το χατίρι ενός ανθρώπου.  Γνωρίζουν πολύ καλά τι ισχύει και ότι όλα σύντομα θα καταπέσουν. Για ποιο λόγο λοιπόν αυτό το θέατρο με τις ψηφοφορίες;
Την Κυριακή σημειώθηκε ακόμα μια απώλεια από την παράταξη του Δημάρχου. Ο Γιάννης Κετικίδης , που πριν λίγες ημέρες ανέλαβε τον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας  στο νομό.   Με  την μη παρουσία του ,προφανώς,  έστειλε και το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία κρατάει αποστάσεις από αυτά τα αδικαιολόγητα τερτίπια    και δεν θέλει να χρεωθεί  τίποτα από την κοινωνική αναταραχή που  δημιουργείται.
Αντιλαμβάνεται  πλέον και ο ίδιος προφανώς ,ότι αυτοί που σέρνουν τον Δήμαρχο από την μύτη , θα το τραβήξουν μέχρι τέλους  για να τον αποτελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα. 

Το ζητούμενο είναι ότι όλα πρέπει να ξεπεραστούν . Με μυθεύματα και ψέμματα που κάνουν παρέλαση δεν σώζεται καμιά παρτίδα.
Κανένα Μέσο Ενημέρωσης, ούτε και τα διάφορα παπαγαλάκια κατάφεραν μέχρι σήμερα να νικήσουν την αλήθεια. Η μόνη αλήθεια είναι ,ότι μέχρι τώρα έχουν νικήσει  σε όλα, μόνο τον Δήμαρχο.  Είναι τόσο κραυγαλέο που  αναρωτιέται ο καθένας  τι είναι αυτό που τον εμποδίζει να την δει.
Στη δημοκρατία  πάντα υπάρχουν λύσεις Ο Δήμαρχος με τις επιθέσεις που εξαπολύει κατά της Αντιπολίτευσης , ουσιαστικά την καλεί να αναλάβει αυτή την Διοίκηση του τόπου . Και ενίοτε ακόμα και τέτοιες προ (σ)κλήσεις  γίνονται αποδεκτές . Ας το έχει υπόψη του. 










  Η  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ   ΜΕ   ΤΗ  ΜΗ  ΕΚΛΟΓΗ  ΜΕΛΩΝ   ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΚΑΙ   ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣː 
Παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό μια διαδικασία που θα οδηγούσε σε εκλογή προέδρου, αλλά και μελλών οικονομικής επιτροπής και  επιτροπής ποιότητα ζωής --σύμφωνα με τον Καλλικράτη—για το δεύτερο μισό της θητείας. Παρακολουθούμε και μια συμπεριφορά ανθρώπων που αρνούνται να δεχθούν τη νομιμότητα, δηλ. τις αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης, επειδή θεωρούν πως οι ίδιοι είναι ο νόμος, οι ίδιοι  αποφασίζουν να ρυθμίσουν τις τύχες της δημοτικής αρχής, του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
  Έτσι λοιπόν η πρώτη Κυριακή που οδήγησε—σύμφωνα με την αποκεντρωμένη—σε εκλογή προεδρείου αμφισβητείται από αρκετούς, κυρίως, μέρος της αντιπολίτευσης. Θεωρούν ότι μπορούν να μας θυμίσουν εποχές του Λουδοβίκου, όπου είχε πει, ότι το κράτος είμαι εγώ. Τέτοιες συμπεριφορές στερούνται δημοκρατικού ήθους,  νομιμότητας, δεν έχουν και το λαϊκό έρεισμα. Έχουμε  αντιδράσεις πολιτών που  δεν κατανοούν. Αρνούνται κάποιοι να μπουν στην διαπαραταξιακή  διαδικασία, που επιβάλλει ο Καλλικράτης, εκμεταλλευόμενοι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή.  Είχα πει ότι, στη δεύτερη ψηφοφορία  πάμε με επιφύλαξη  επειδή από την αποκεντρωμένη διοίκηση μου είπαν—πριν την έγκριση ή την απόρριψη  της διαδικασίας της πρώτης Κυριακής—να περιμένουμε την απόφαση. Αυτό ενώ στην αρχή το δέχθηκε η αντιπολίτευση, βγαίνοντας στη συνέχεια στους διαδρόμους  επικράτησαν υπόγειες   και συμπεριφορές που οδήγησαν στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής. Συμμετείχαμε με επιφύλαξη τη δεύτερη Κυριακή,  αλλά  στη συνέχεια, η υπηρεσία που ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων ακύρωσε τη διαδικασία και  έκρινε πως υπάρχει εκλογή προεδρείου και στη συνέχεια ακύρωσε τις επιτροπές οι οποίες έχουν εκλεγεί με βάση τη προεδρεία του πλειοψηφούντος συμβούλου.
διαδρομές
 Σήμερα ξαναήρθαμε για να βγάλουμε επιτροπές, σύμφωνα με το νόμο, κάποιοι όμως απουσίαζαν και θα πρέπει να δώσουν λόγο στην κοινωνία η οποία δεν μπορεί να μπει στη λογική αυτών των παιχνιδιών.  Θα πρέπει να  απαντήσουν γιατί τα προνοιακά  επιδόματα  καθυστερούν, γιατί η αρδευτική περίοδος δεν οργανώθηκε  με αποτέλεσμα να πάει πίσω η αγροτική οικονομία,   και γενικά οι πολίτες είναι όμηροι αυτής της διαδικασίας. Δε δέχομαι παιχνίδια  και δε θα υποκύψω σε καμιά διαδικασία εκβιασμού εξ αιτίας αυτών των συνθηκών.
 Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα από την εποχή του κ. Πασόη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσειː γιατί δεν έχει κλείσει τις σχολικές επιτροπές, γιατί δεν έχει πληρώσει το ΦΟ.Σ.Δ.Α , άλλα είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και άλλα εισέπραττε από τους αγρότες, έκανε ατασθαλίες στους παιδικούς σταθμούς. Έτσι λοιπόν είναι ευκαιρία γι αυτόν να αναστείλει όλη τη διαδικασία. Είναι μια αφερέγγυα αντιπολίτευση η οποία συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που δεν τιμά κανένα, ούτε τους πολίτες που την εξέλεξαν. Η σημερινή διαδικασία, άσχετα  με το αν δεν ήταν παρόντες όλοι οι δικοί μας, θα έπρεπε να τελεσφορήσει διαπαραταξιακά γιατί έτσι προβλέπει ο Καλλικράτης. Το πιο σημαντικό, σήμερα, είναι η απουσία της αντιπολίτευσης, γιατί όφειλε να είναι για να σχηματίσουμε τις επιτροπές, είμαστε υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία επειδή δε θα προχωρήσουν τα έργα. Συνθήκες εκβιασμού δεν μπορούν να επικρατήσουν τη δεδομένη στιγμή.
 Καλώ για ύστατη ,πλέον, φορά όλους αυτούς που εμπλέκονται στη διαδικασία να ανταποκριθούν την επόμενη Κυριακή.  Εάν δεν υπάρξει απαρτία, και την επόμενη φορά, θα καταλήξει στη γνωστή διαδικασία από τον Καλλικράτη, δηλ. της τοποθέτησης μελών οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητα ζωής αναλογικά από τους συνδυασμούς.

ΕΡΩΤΗΣΗː 
Η αντιπολίτευση και οι τέσσερις του συνδυασμού σας επικαλούνται ότι, ο κ. Φραγκεσκάκης ( γενικός γραμματέας) είπε ότι η διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει και ότι η εγκύκλιος δεν μπορεί να είναι ανώτερη του νόμου. Ο κύριος Φραγκεσκάκης άλλα είπε σε σας και άλλα στην αντιπολίτευση;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥː
 Μίλησα με τον Φραγκεσκάκη και συμφωνήσαμε με την αντιπολίτευση να περιμένουμε μια μέρα ώστε να βγει η απόφαση. Δε θα συζητήσουμε για τη δεύτερη Κυριακή αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα, δηλ. την αντιπολίτευση με τα παιχνίδια της και δεν ξέρω ποιον θα εξυπηρετήσει. Τα ζητήματα του δήμου πάνε πίσω με τη μη συγκρότηση επιτροπών που καθημερινά παλεύουμε για να σταθούμε. Εγώ έχω το λόγο, από την αντιπολίτευση υπάρχει ο αντίλογος; Να αγνοήσουμε τις αποφάσεις της περιφέρειας  και να εφαρμόσουμε δικό μας νόμο; Εάν η απόφαση έλεγε ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία σωστά εγώ δεν είχα λόγο να μη δεχθώ. Εγώ ως δήμαρχος εκφράζω τη νομιμότητα και οφείλω να ακολουθώ τις αποφάσεις, και μάλιστα όλοι, δεν μπορεί ο καθένας να θέτει δικούς του νόμους όπως τον συμφέρει. Οφείλουμε να τηρήσουμε την νομιμότητα και θα την τηρήσουμε μέχρι το τέλος. ΄Έχουμε απόφαση, υπογεγραμμένη,  από τον  κ.Φραγκεσκάκη, η απόφαση έχει βγει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

ΕΡΩΤΗΣΗː
 Μιλήσατε για εκβιασμούς, αυτό έχει σχέση με την κατανομή αξιωμάτων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥː 
Αυτή την ώρα δε θα υπεισέλθω σ αυτή τη διαδικασία. Αυτή την ώρα και μόνοι μας δε συγκροτούμε επιτροπές. Ο Καλλικράτης λέει,  τέσσερις από την πλειοψηφία και δύο από την αντιπολίτευση. Επιβάλλεται η αντιπολίτευση να συμμετέχει. Ο κύριος  Πασόης και στη δική του θητεία όταν δε λειτουργούσε η οικονομική επιτροπή μετέφερε ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο

ΕΡΩΤΗΣΗː
Δήμαρχε  ήσασταν ενήμερος ότι και δημοτικοί σύμβουλοι της δικής σας παράταξης θα απουσιάσουν σήμερα ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥː
Ο καθένας έχει ψηφιστεί  για να λειτουργεί προς όφελος του κόσμου. Ο καθένας πρέπει να δώσει λόγο στην κοινωνία για όλες τις καθυστερήσεις που προκύπτουν. Το πιο βασικό αυτό με τα προνοιακά επιδόματα που δεν μπορούν να δοθούν. Αυτή την ώρα πίσω από το παραβάν δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια, θα μπορούσαν στο δημοτικό συμβούλιο να εκφράσουν τις διαφορετικές απόψεις τους.

ΕΡΩΤΗΣΗː
 Έχετε έρθει σε επαφή με τους 4

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥː
Έχω κάνει τα πάντα με όλους, και τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Θα έρθει η ώρα ο καθένας να αναπτύξει τις θέσεις και τις απόψεις του, εγώ δεν μπορώ να πω για τους άλλους.












6 σχόλια:

  1. ΑΝ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΙΜΟΣ ΘΑ ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.. ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΣΩΝΕ ΤΟΝ ΜΠΙΝΟ... ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΑΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΝΘΡΟΠΙΑ ΠΛΗΡΟΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΝΙΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΕΤΙΤΑ ΕΛΑΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΡΟΣΤΗ ΑΝΘΡΟΠΙ ΗΜΑΣΤΕ ΚΗΡΙΕ ΜΠΙΝΟ ΗΣΤΕ ΘΕΩΛΟΓΟΣ ΝΟΜΙΖΟ ΚΕ ΠΑΝΟ ΑΠΟΛΑ ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΕΦΧΑΡΙΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε σαμαντη ασχολιθητε με το θεμα των προνοιακων παρακαλω ρωτηστε στο υπουργιο πως μπορουμε να παρουμε τα χρηματα μας χωρις να εμπλεκοντε οι κυριοι του δημου με τα πολιτηκα τους παιχνιδια κανε το χρεοσου ως δημοσιογραφος ευχαριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπινο Παραιτησου χτες!! είσαι ανίκανος να διαχειριστείς ​έναν δήμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΑΖΌΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΌΠΤΗΣ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΌ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΡΙΝ​ΚΑΝ ΑΡΧΊΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σίμο άη στό σχολειό σού καί σύ καί θά ρθουν καί τά άλλα παιδιά σιγά σιγά το κουδούνι χτύπησε είδη??? ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)