Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Τα κακά γουρουνάκια και ο …καλός ο λύκος


ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ:  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, Ή  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ




Με το πέρασμα του χρόνου και την εξέλιξη της επιστήμης , τα πρώτα πειράματα γενετικής άρχισαν να εφαρμόζονται όπως φαίνεται στα Δημοτικά της Αλμωπίας. Έτσι  τα καλά γουρουνάκια  ( του παραμυθιού) γίνανε κακά και άρχισαν να κυνηγάνε τον μέχρι τώρα κακό …λύκο  (του παραμυθιού) που έγινε …καλός.
Η Κυριακή ζυγώνει  και το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας καλείται να εκλέξει προεδρείο , αφού δεν τα κατάφερε την πρώτη Κυριακή.
Ο προταθείς από τον Δήμαρχο Σίμος Σωτηριάδης που δεν εκλέχτηκε την Κυριακή ,έκανε μια ατυχή δήλωση την οποία δεν ανασκεύασε ούτε και απάλυνε μέχρι σήμερα. Ερμηνευόμενη  ουσιαστικά και ελεύθερα η δήλωση του ,λέει απλά ότι όσοι δεν τον ψήφισαν είναι…γουρούνια. Και αναρωτιέται κανείς, αν την Κυριακή θα δεχτεί να εκλεγεί πρόεδρος με την ψήφο των «γουρουνιών».
Ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα για την πρεδρία.

    Η στεναχώρια του δημάρχου Αλμωπίας , είναι ολοφάνερη από την μη εκλογή του Σίμου Σωτηριάδη , ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου
Το «άλλοθι», που θεωρητικά  επικαλείται , ότι η αντιπαράθεση των διαφωνούντων  είναι με τον Δήμαρχο και όχι μόνο με αυτόν , μάλλον δεν ευσταθεί πλήρως, αν και έχει μεγάλη βάση. Μετά την δήλωσή του , ταυτίζεται πλήρως με τον δήμαρχο και ίσως τον ξεπερνά  σε νοοτροπία. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση δίνει.



Η εντύπωση που έχει αποκομίσει η κοινή  γνώμη, είναι ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον απερχόμενο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου,  είναι η αποζημίωση για το αξίωμα που κατείχε.
Η κοινή απλή λογική λέει ότι  μετά και την δεύτερη ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής και την αρνητική εξέλιξή της (12 υπέρ, 14 λευκά ) , έπρεπε να παραιτηθεί από την διαδικασία. Η επιμονή του  όμως , δικαιώνει απόλυτα όσους υποστηρίζουν ότι μοναδικό του κίνητρο είναι τα χρήματα.
Διότι υπάρχουν και άλλα πόστα στον Δήμο , από τα οποία  μπορεί να προσφέρει , αν το επιθυμεί.
Ο μεγάλος κερδισμένος , έστω και στην μεγάλη του ήττα , είναι ο Δήμαρχος Αλμωπίας.
Εν γνώσει του στραπατσάρισε την οποιαδήποτε μελλοντική φιλοδοξία του Σίμου Σωτηριάδη. Το τμήμα «αντικατασκοπείας» του τον ενημερώνει διαρκώς για τις κινήσεις του Σ. Σωτηριάδη και τις δυσμενείς απόψεις που  διατυπώνει κατά καιρούς δημόσια , για κακούς χειρισμούς του δημάρχου. Ουσιαστικά μόνο αυτός , για διάφορους λόγους μπορεί να ηγηθεί   πιθανού νέου  σχήματος . Συνεπώς, συνειδητά και με μειλίχια υπομονή και επιμονή τον έστειλε στο «σφαγείο» των διαδικασιών .
Άλλωστε , ο Δήμαρχος στην πράξη και την συμπεριφορά του , έδειξε αμετανόητος σε όσα έθεσαν οι τέσσερις διαφωνούντες της παράταξής του για  αλλαγή νοοτροπίας και λειτουργίας στη παράταξη και τον Δήμο. Μετά το πρώτο σοκ συνεχίζει το ίδιο βιολί  και μάλιστα επιδεικτικά και προκλητικά. Λίγο τον ενδιαφέρει αν θα εκλεγεί ή όχι πρόεδρος ο Σίμος Σωτηριάδης. Ακόμα και  να εκλεγεί Πρόεδρος ο Σίμος Σωτηριάδης (αν επιμείνει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν ξυπνήσει από την «παγίδα» που του έχουν στήσει), ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο Σίμος.
Πως μπορεί να αποδεχτεί ένα αξίωμα το οποίο αμφισβητεί  στην πράξη η πλειοψηφία;
 Εκείνο που φοβίζει τον Δήμαρχο είναι η πιθανή μη αποδοχή να είναι ξανά υποψήφιος ο Σίμος Σωτηριάδης. Τότε είναι βέβαιο ότι θα ανακτήσει την χαμένη πολιτική του αξιοπρέπεια , αλλά θα διεκδικήσει  και την θέση του προέδρου της επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ. Μια θέση όμως που δεν θέλει να εγκαταλείψει με τίποτα ο  δήμαρχος. Διότι κινούνται πολλά νήματα και ετοιμάζεται κάτι μεγάλο που προς το παρόν δεν κατονομάζεται.
Μια θέση όμως που μπορεί σύντομα να απολέσει , διότι , σύμφωνα με πληροφορίες τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί εκεί είναι πλέον πολλά.
Εκείνο που προσπαθεί να καταφέρει ο Δήμαρχος ακολουθώντας την αποτυχημένη τακτική του υπό την πίεση , όσων τον έφεραν σε αυτή την  αδιέξοδη κατάσταση, είναι να «κλέψει « κάποια ψήφο από τους διαφωνούντες και από την αντιπολίτευση . Δίνει την εντύπωση ότι είναι δέσμιος κάποιων καταστάσεων που μπορεί σήμερα να μην φαίνονται , αλλά με τον τρόπο τους ,αυτοί  από τους οποίους εξαρτάται να αρχίσουν να τις κάνουν ορατές με τον τρόπο τους. Η Κυριακή θα δείξει.

3 σχόλια:

  1. Σιγα να μην παραιτηθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επρεπε να ειχε παραιτηθει πριν τις διαδικασιες. Και μετα να ξαναεβαζε. Δημοκρατικες διαδικασιες και οχι προσωπικα συμφεροντα. Δασκαλε που διδασκες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και λόγο δεν εκρατεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)