Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Τον Ανδρέα Κόγιο πρότεινε για Δήμαρχο ο Απόστολος Ουργαντζόγλου


 ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ  Δ. ΜΠΙΝΟΥ



Τον Ανδρέα Κόγιο , που εξελέγη τελευταίος σε ψήφους πρότεινε για Δήμαρχο ο Απόστολος Ουργαντζόγλου  στην θέση του εκλεγέντος νόμιμα Δ. Μπίνου,στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας. Και αυτό προκειμένου να κάνει μια απλή και κατανοητή αντιπαραβολή με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , που όρισε ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας τον Σίμο Σωτηριάδη  , χωρίς να πάρει την προβλεπόμενη  από τον νόμο πλειοψηφία.
Απάντησε όμως και σε όσα ισχυρίστηκε ο δήμαρχος περί νομιμότητας  επί των διαδικασιών , κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι άλλα συμφώνησε αρχικά και άλλα έπραξε στην συνέχεια. Ο ίδιος ως προεδρεύων , εφάρμοσε τον νόμο και τίποτα παραπάνω.  

Συγκεκριμένα είπε


Πήγαμε σε μια διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος. Στις δημοκρατίες ισχύουν οι πλειοψηφίες . όχι οι μειοψηφίες. Εσείς εκλεγήκατε  (απευθύνεται στον Δήμαρχο) γιατί ήσασταν πλειοψηφών  συνδυασμός . Δώστε την θέση σας στο κ΄ Κόγιο  που βγήκε τελευταίος . Αν θέλετε τους νόμους τους δικούς σας τότε να κατεβήτε ΄ από την θέση σας και να ανέβει  σε αυτήν ο κ. Κόγιος.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρώτης Κυριακής , κανείς σας δεν είπε , γιατί να πάμε στην δεύτερη Κυριακή .Την Τρίτη 7 Μαρτίου που ήταν έτοιμη η απόφαση , αλλά την έστειλαν Τετάρτη.
Δεν τρέχατε πουθενά να δείτε για την απόφαση αυτή .Τρέχατε μόνο στην απόφαση του Δήμου Μαραθώνα για να μοιάσετε του Ψινάκη.
Πήρατε μια διάτρητη απόφαση , την κρύβατε , μας παρακαλούσατε , τάζοντάς μας θέσεις να ψηφίσουμε.  Αφού είχατε την απόφαση ότι όλα τελείωσαν προς τι όλα τα υπόλοιπα; .
Ήρθαμε την Κυριακή (σ.σ. 12-3-2017) και δεν με ενημερώσατε ως προεδρεύοντα, ότι είχατε τις αποφάσεις και ότι θα μας φέρνατε προ τετελεσμένων γεγονότων . Ζητήσατε αναβολή της συνεδρίασης . Εγώ μίλησα με την περιφέρεια. Μου είπαν δεν ξέρεις να διαβάζεις τον νόμο; Οι 13 είναι πλειοψηφία; Δεν ξέρετε εκεί στον Δήμο Αλμωπίας να διαβάζετε τον νόμο;
Πήρα την πρωτοβουλία και την ευθύνη πάνω μου . Δεν μπορείτε να κατηγορείτε κανέναν και καμία αντιπολίτευση.  Γιατί αυτό έλεγε ο νόμος.
Τη Δευτέρα σας έπιασε ο πόνος. Τρία άτομα τρέχατε στην περιφέρεια. Και ενώ εγώ μιλούσα  με τον κ. Φραγκεσκάκη (γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης)  και μου έλεγε ορθώς έπραξες   , σε μιάμιση .ώρα  φέρατε μια άλλη διάτρητη απόφαση Χρίσατε τον Σωτηριάδη ως Δήμαρχο ( αρχικά το είπε δήμαρχο και μετά πρόεδρο).
Φέρατε μια απόφαση και πανηγυρίζατε . Μπράβο σας , καλά κάνατε.
Ντρέπομαι. Ντρέπομαι που υπηρέτησα αυτό τον συνδυασμό. Έκανα προσφυγή κατά της απόφασης στην αρμόδια επιτροπή . Το ξαναλέω όμως . Ντρέπομαι που είμαι σε αυτό τον συνδυασμό . Για πρώτη φορά στα 56 χρόνια μου  ντρέπομαι.
Ο Ανδρέας Κόγιος ζήτησε επί προσωπικού τον λόγο , επειδή ο Απόστολος Ουργαντζόγλου , ανέφερε το όνομά για Δήμαρχο.
Μα είστε τελευταίος σε ψήφους. Δεν αναφέρω κάτι κακό, του απάντησε ο Α. Ουργαντζόγλου. 

«Δικαιώνομαι που δεν τον ψήφισα για πρόεδρο , ανταπάντησε ο Α. Κόγιος. Προκάλεσε όμως τα γέλια όλων , διότι δεν υπήρξε καμιά ψηφοφορία  με υποψήφιο πρόεδρο τον Αποστόλη Ουργαντζόγλου, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν είχε σκοπό να τον προσβάλλει , απλά συμβαίνει βάσει  των εκλογών να είναι στη τελευταία θέση.



10 σχόλια:

  1. Τον Αποστόλη δεν τον ξέρω αλλά νομίζω ότι έχει πολύ δικαιο. Δικαιούταν καλύτερη μεταχείριση για τους σταυρους που πήρε. Έκανε λάθος ο Δημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κ .Οργατζογλου ειναι ενας ανθρωπος τιμιος και εργατικος.τον γνωριζουν στα περισσοτερα χωρια για τη ντομπροσυνη του.τετοιους ανθρωπους εχει αναγκη η κοινωνια μας.απλους ταπεινους και οχι καλαμοκαβαλαρηδες

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗ ΛΕΕΙ Ο ΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
    ΜΙΚΡΕ ΕΠΙΔΟΞΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός ο Απόστολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν υπαρχει μεγαλυτερη προσβολη απο το να σε ¨φτυνουν¨ καταμουτρα οι συμβουλοι σου που τρεξανε για να σε βαλουν στην καρεκλα που εχεις, αυτο σημαινει τετελεσται (αργα ή γρηγορα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κογιος α,τι μερος του λογου ειναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και δεν του φαινόταν του "δημαρχούκου" ότι είναι τόσο αυταρχικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοσο εγωιστης και πεισματαρης...σε λαθος δρομο περπαταει..ο πολιτικοςππ πρεπει να αφουγκραζεται την κοινωνια και οχι να ειναι στενοκεφαλος και εγωκεντρικος

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλα εχει φωτογενεια..χα χα

      Διαγραφή
  7. Ο Δήμαρχος ζει σε άλλο κόσμο, οταν έχει χάσει την πλειοψηφία και πάει στο Γυμναστήριο από τις 7 και στο γραφείο του πάει 10 τότε κάτι άλλο συμβαίνει και άλλο τον ενδιαφέρει.Κρίμα για την Αλμωπία. Αυτός ο τόσο συνετός και θρήσκος άνθρωπος που πήγε τι έπαθε Μήπως είναι Ε.........ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)