Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Υποδειγματική η λειτουργία της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας





Ουσιαστική και αποτελεσματική η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας. Αυτό φάνηκε από την πρώτη συνεδρίαση υπό την νέα της σύνθεση .

Έτσι πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τους ισχυρισμούς που την ήθελαν να βάζει εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου, καθώς η πλειοψηφία των μελών διαφωνεί με πολλές πρακτικές και συμπεριφορές του Δημάρχου. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης απέδειξαν οι διαφωνούντες και η αντιπολίτευση , ότι υπάρχει και η δημιουργική πλευρά των άλλων απόψεων. Στη συνεδρίαση φάνηκε η γύμνια των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και η ανετοιμότητα. Δεν υπήρχαν γραπτές εισηγήσεις ούτε και στοιχεία των θεμάτων. Από την πλευρά των υπηρεσιών δεν υπήρχε καμία πρόταση και όλα τα έστελναν για αποφάσεις χωρίς τεκμηρίωση  στην επιτροπή.
Την ελλειμματική διαδικασία επισήμαναν τόσο ο Δημήτρης Πασόης όσο και ο Χρήστος Χουρσόγλου. Προειδοποίησαν μάλιστα τον πρόεδρο και δήμαρχο ότι την επόμενη φορά θα αποχωρήσουν αν δεν υπάρχουν οι εισηγήσεις των θεμάτων.
Η χρησιμότητα  των εισηγήσεων αλά και των στοιχείων  φάνηκε σε αρκετά θέματα, καθώς δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Στα διαδικαστικά μετά από επισήμανση του Δημήτρη Πασόη, εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής η Δέσποινα Καλδερεμτζή.
Τα μισά από τα  θέματα τελικά τέθηκαν από τον πρόεδρο , προς δημιουργία εντυπώσεων και προειδοποιήσεων προς τον Δ. Πασόη, κυρίως, αλλά έπεσαν στο κενό. Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος τέθηκαν προς ενημέρωση  και όχι για λήψη αποφάσεων.

ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ
Τα περιβόητα πλέον καθίσματα στο ανοικτό θέατρο ΔΑΣΑΚΙ στην Αριδαία που μπήκαν και ξαναβγήκαν, απασχόλησε την οικονομική επιτροπή καθώς τέθηκε ως θέμα η έγκριση του σχετικού διαγωνισμού.
Ο Δ. Πασόης επισήμανε στον Δήμαρχο ότι δεν ζήτησε καμιά συγνώμη επειδή είχε σηκώσει το θέμα. Ως αντιπολίτευση έπραξε το καθήκον της.
Κατέκρινε τον Δήμαρχο επειδή δεν είπε την αλήθεια εξ αρχής  με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει μεγάλες διαστάσεις και ο Δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ο Χ. Χουρσόγλου  υπενθύμισε τις διαφορετικές απόψεις που είχαν κατατεθεί από τους Αντιδημάρχους, αλλά και τον Δήμαρχο.  Ο Γιάννης Κετικίδης ανασκεύασε τις απόψεις του, αναφορικά με όσα είχε υποστηρίξει την προηγούμενη φορά στο δημοτικό Συμβούλιο.   Αυτή τη φορά υποστήριξε  ότι ο εργολάβος έβαλε όσα καθίσματα προέβλεπε η μελέτη.
Δημιούργησε όμως νέες απορίες, για το γεγονός ότι ο εργολάβος αφαίρεσε όλα τα καθίσματα και όχι  μόνο όσα δεν είχε πληρωθεί και έβαλε χατιρικά.

Ο Χ. Χουρσόγλου υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα , ενδεχομένως να πρόκειται για κατάτμηση έργου και προφορική ανάθεση στη συνέχεια. Ο ίδιος Ψήφισε λευκό όπως και ο Απόστολος Ουργαντζόγλου, ο Δ. Πασόης  και η Δέσποινα Καλδερεμτζή. Υπέρ ψήφισε ο Δήμαρχος , ο Αντιδήμαρχος Στ. Αβραμίκας και ο Δημ. Σύμβουλος Γιάννης Κετικίδης. 


Περισσότερα σε επόμενες αναρτήσεις μας




6 σχόλια:

  1. Βρε Κετικιδη τι παιχνιδι παιζεις αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιχνίδι τί παιχνίδι??? Μετά από αυτό το τέλος πού να βρείς δουλειά την σημερινή εποχή??

      Διαγραφή
  2. Βρε κετικιδη αλλά λες και άλλα κανεις μας δουλευης.μαλλον καμία θέση σου έταξε ο Μπινός και έκανες μεταβολή.αλλα τι να πω χρυσό της δεν είσαι και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουδεις αναντικαταστατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ κ. ΤΣΜΤΣΙΡΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΔΙΑΟΛΟΣΤΗΛΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)